"בליל ה-13 ביוני בשעה 1:30 התקשר הגנרל סלאמי (מפקד משמרות המהפכה) לראש רשות השידור האיראנית, פיימאן ג'בלי, ואמר לו: 'אנחנו עומדים להיות מותקפים הלילה'. שעה וחצי לאחר מכן הוא חוסל".
את הדברים הללו חשף פיאז זאהד, אחד הרפורמיסטים הבולטים באיראן, בראיון שהעניק למגזין האיראני חייאבאן ג'ומהורי (רחוב הרפובליקה) בתחילת החודש ועסק בעומק החדירה הישראלית למנגנוני הביטחון של הרפובליקה האסלאמית.
הוא ממשיך ומתאר כיצד מוחמד כאזמי, מפקד מערך המודיעין במשה"מ, הובא אל מקום מסוים וברגע שנכנס הותקף מיד ונהרג. "צריך לחקור בדיוק מי ידעו על המיקום שאליו הגיע כאזמי", אמר זאהד.
הכי מעניין

שעה וחצי אחרי שהתקשר להודיע, הוא חוסל. חוסיין סלאמי | צילום: AFP
יחד עם זאהד, השתתף בראיון גם מוחמד רזא באהונר, חבר במועצה לאבטחת אינטרס המשטר שגם כיהן בעבר כסגן יו"ר המג'לס (בית המחוקקים האיראני). שני הבכירים הציגו עמדה דומה ביחס לעוצמת החדירה הישראלית ובאופן חריג חשפו פגיעות פנימית של המשטר בפרהסיה, מאורע נדיר בתקשורת האיראנית המעיד על עומק הפאניקה.
"החדירה של ישראל למנגנוני הביטחון שלנו נוראית", אמר באהונר. "זה דבר שמטריף את כולם, ואין לנו מענה לזה. עצרנו 700 איש, אבל שוב, מדובר באותם דפוסים חוזרים של מעצרים המוניים עם אנשים שחלקם רק פרסמו משהו ברשתות החברתיות".
"רק בשעה 5 בבוקר, אחרי שעוד שלושה מפקדים בכירים חוסלו, הגנרל חאג'יזאדה (מפקד חיל האוויר במשמרות המהפכה) הותקף, כך שהוא בטח ידע שהמבצע כבר בעיצומו", אמר זאהד. "בוודאות הייתה מעורבות ברמת השטח של מוג'אהדין ח'לק (ארגון טרור איראני שנאבק במשטר, הידוע כ-MEK) או איזה אפגני או משהו שקיבל כסף, אבל אין להם יכולות להגיע לאנשים בצורה כזאת".

טקס אבל על חברי משמרות המהפכה והמדענים שחוסלו בתקיפות | צילום: AFP
כאן הוא מתאר תרחיש שבו נכנסים מספר בכירים במשה"מ, לרבות חאג'יזאדה, לחדר ורק כשהאחרון נכנס, ישראל מחסלת אותם. לא בטוח שכך זה קרה במציאות, אבל זאהד בפירוש מכוון לכך שישראל הפעילה גורמים מתוך המשטר לצורך ביצוע החיסולים.
באיראן, שבה חיים כמה מיליוני אפגנים, קיים סנטימנט ציבורי אנטי-אפגני וכאשר המשטר נדרש להאשים גורם מסוים בכשלון הם הראשונים להיבחר כשעירים לעזאזל. בהתאם, על פי נתוני האו"ם, מאז תחילת מבצע עם כלביא גורשו מאיראן כחצי מיליון אפגנים.
"משרד המודיעין וכן המודיעין של משמרות המהפכה חייבים לבחון היטב מאיפה הם נפגעו, כי אם זה קרה פעם אחת, אין סיבה שזה לא יקרה שוב", סובר זאהד. "אם הפרצות הללו לא יתוקנו, הם (ישראל) יוכלו לסיים את העבודה בפעם הבאה".

חאג'יזדה (מימין) יחד עם המנהיג העליון חמינאי וסלאמי (במרכז) | צילום: AFP
"אין חיל אוויר שמשתווה לחיל האוויר הישראלי"
נוסף על ההתייחסות לחדירה המודיעינית, סיפק הראיון מספר אמירות מסקרנות ביחס למערכה בין ישראל לאיראן בכלל.
"לו הייתי נתניהו, לא הייתי עוזב את איראן לנפשה סתם ככה", טען זאהד. "ההתנהלות של המשטר המדכא (ישראל) מצביעה על כך שלתפיסתם הם צריכים להתמודד עם כמה חזיתות במקביל והם הראו שהם באמת יכולים לעשות זאת. הם נלחמו עם חמאס, עם חיזבאללה, עם סוריה, עם תימן ואיתנו".
"אנחנו צריכים להכיר בכך שהפער בטכנולוגיה אווירית הוא עצום", המשיך זאהד. "אין צבא, אפילו לא באירופה, שיכול להשתוות לחיל האוויר של ישראל. התוכנית שישראל חשבה עליה היא מאיימת, ולדעתי האיום הזה עודנו מרחף מעלינו. אילו זה היה קורה במקום אחר, ייתכן שזה היה מוביל לשינוי שלטון".

מטוסי חיל-האוויר בדרכם לתקיפה בטהרן | צילום: דובר צה"ל
באהונר התייחס גם הוא ליציבותה של הפסקת האש: "מצב הפסקת האש כל כך עדין שצריך להיות מוכנים בכל רגע שזו תתפרק".
הדברים של זאהד ובאהונר משקפים את עומק המשבר הפנימי באיראן. ב-13 ביוני תקפה אותה אויבתה הגדולה ביותר והסבה לה לא רק נזקים כבדים, אלא גם השפלה ותחושת חוסר אונים שכמותה לא ידעו בטהרן מאז המלחמה עם עיראק בשנות ה-80'. האיראנים היו שרויים עמוק בקונספציה ועתה הם אוכלים את פירות הבאושים שלה וממתינים בחרדה שמא ההפתעה הבאה תכה בהם שוב.