המכון למדיניות העם היהודי (JPPI) מפרסם נתונים ראשונים מתוך סקר אחרון, הבודק את עמדות הציבור בישראל לגבי המשך המלחמה ועסקת חטופים אפשרית. מהסקר עולה כי ישנה תמיכה כללית בציבור הישראלי הכללי בעסקת חטופים, שכוללת גם הסכמה חלקית לתביעות של ארגון הטרור חמאס.
יותר ממחצית הישראלים, 55% (יהודים וערבים), סבורים כי ״אפשר להסכים לדרישות חמאס ולהחזיר את החטופים, כי אחר כך תמיד אפשר יהיה למצוא דרך לחזור להילחם״. קצת יותר משליש מהיהודים (37%) ומיעוט קטן מהערבים (14%) מעדיפים את העמדה לפיה ״אסור להסכים לדרישות שיחייבו את ישראל לעצור את המלחמה ולאפשר לחמאס לשרוד, כי לא בטוח שאחר כך אפשר יהיה לחזור להילחם״.
על אף האמור, כשבודקים את עמדת הציבור לגבי התנאים והמחירים לעסקה אפשרית, התמונה משתנה. כך למשל, בציבור היהודי נרשמת התנגדות לכמה סעיפים מרכזיים שעשויים לקבל ביטוי בהסכמות לעסקת חטופים: רוב גדול מאוד (73%), הכולל רוב (משתנה בגודלו) בקרב תומכי כל המפלגות היהודיות, מתנגד להותרת שלטון החמאס על כנו.
בנתונים בולטת גם התנגדות נרחבת בקרב הציבור היהודי (59%) ל״עסקה של שחרור חלק מהחטופים בלבד״, שהיא העסקה שכרגע מדובר בה, ככל הידוע מהדיווחים בתקשורת. ההתנגדות לעסקה חלקית משותפת למצביעי כל המפלגות, וחוצה מחנות אידיאולוגיים.
בציבור היהודי קיימת הסכמה לחלק מהתנאים שנראה שיהיו כלולים בעסקת חטופים מכל סוג, ובהם הסכמה ברוב משמעותי (64%) לשחרור מחבלים ״עם דם על הידיים״ וכן ״הסכמה לסיום המלחמה״. ייתכן שחלק מאלה שמסכימים לסיום המלחמה, מניחים שלאחר מכן אפשר יהיה לחזור ולהילחם.
באשר לנסיגת כל כוחות צה"ל מהרצועה, הציבור חלוק בדעתו, עם רוב קטן למתנגדים. רוב קטן מסכים לוותר על שליטה בציר פילדפי במסגרת העסקה. בשני העניינים ניתן לזהות הבדלים לפי השקפה פוליטית: הרוב בימין-מרכז ובימין מתנגד לנסיגה, בעוד שבקבוצות האחרות (מרכז, שמאל-מרכז, שמאל) ישנה הסכמה ליציאת הכוחות.