מאז נאומו של נשיא המדינה יצחק הרצוג ביום ראשון בערב, שם הציב את עצירת חקיקת רפורמת המשפט – עוד לפני הקריאה הראשונה – כתנאי לניהול הידברות בין הקואליציה לאופוזיציה ולמערכת המשפט, נחלקו הקולות בליכוד. בודדים מהח"כים טוענים כי יש לקבל את הצעת הנשיא כפי שהיא, אחרים סוברים שאין לשנות פסיק מהרפורמה כפי שהציג אותה השר לוין, אך הרוב המוחלט מחזיק בכך כי יש לקיים הידברות, בכפוף להמשך החקיקה בוועדת חוקה בכנסת.
שר התקשורת שלמה קרעי טוען כי יש להמשיך עם הרפורמה בכל הכוח, כפי שהתבטא מיד בסיום נאומו של הנשיא, וכתב כי "צביעות היא שם המשחק ואנחנו מזמן סיימנו להשתתף בו. להמשיך עם הרפורמות בכל הכח".
לעומתו ח"כ יולי אדלשטיין צייץ כי "השינויים במערכת המשפט הם בנפשנו, ועל מנת לבצעם – אנו חייבים להתחיל בהידברות באופן מיידי", ח"כ דני דנון הוסיף מוקדם יותר כי "אנחנו נחושים להשלים את מהלך הרפורמה. אולי לפיד התבלבל עם המושג 'הידברות', אנחנו בעד הידברות. אבל זה לא התקפלות. אנחנו מגיעים לרפורמה הזו מעמדת כוח, יש לנו גיבוי ציבורי מלא גם בחוץ וגם בכנסת".
יו"ר המחנה הממלכתי ח"כ בני גנץ, שפנה כבר לשר המשפטים יריב לוין לטובת ניהול מגעים בכפוף לעצירת החקיקה, רמז בשבוע שעבר כי יש ח"כים בליכוד שיכולים להגיע להסכמות. לדבריו, "יש אנשים בליכוד שגישתם הרבה יותר ממלכתית ומוכנים ומבינים שנכון להגיע להסכמה. אנחנו משוחחים, יש שיחות, אבל אנחנו לא נפתח פה שמות כמובן. אנשים מבינים שצריך לעצור, להידבר ולנסות להגיע למשהו מוסכם".
אתמול ציין יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד שורת ח"כים בליכוד עליהם יופעל לחץ שיתנגדו לרפורמה: כשהוא מזכיר את השים יואב גלנט, דני דנון, ניר ברקת, יולי אדלשטיין, אבי דיכטר, ישראל כץ ודוד ביטן. "אתם יכולים לעצור את האסון הזה. זה בידיכם. אם אתם לא תעשו משהו עכשיו, זה יהיה על מצפונכם", אמר לפיד.
יש לציין כי מרגע שסימן לפיד את שורת בכירי הליכוד הללו הם הפכו לחשודים המיידיים וכעת חובת ההוכחה כי אינם משתפים פעולה עם האופוזיציה מוטלת עליהם. להבדיל מהלחץ שהופנה כלפי סילמן שיקלי וניר אורבך שבאו מהימין ולימין היה מה להבטיח להם, כאן מדובר במאבק בין שתי פוזיציות. בנוסף, אף אחד מחברי המפלגה לא רוצה להיראות כמתקפלים בעיני בוחרי הליכוד ומחנה הימין, אשר תומכים ברובם ברפורמה ובשינויים הנדרשים.