שלושה ימים אחרי הגשת הרשימות לכנסת ה-24, הולכים ומתפרסמים הסכמי הריצה המשותפת של המפלגות. בין היתר, שיבוצו של אופיר סופר מהאיחוד הלאומי בליכוד במסגרת מפלגת מדף, תיאום מסרים בין עוצמה יהודית לציונות הדתית והאיסור על פיצול של האוזר והנדל.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– דעה: האם מנהיגי החברה הערבית באמת רוצים למגר את האלימות?
– מחקרים בישראל: מחוסני קורונה שחלו מדבקים פחות
– הניסיון עבד: "מייקל ג'ורדן" של הסופרבול ניצח את כל הפרשנים
סעיף 67 (ב) לחוק הבחירות לכנסת קובע כי הסכמי התקשרות של רשימות מועמדים – כלומר הסכמי ריצה משותפת – יש למסור לוועדה המרכזית לא יאוחר מהיום ה-11 שלפני יום הבחירות, אך מרביתן עושות זאת כבר במועד הגשת הרשימות כדי לחסוך בהליך הפרוצדורלי.

מההסכם בין דרך ארץ, מפלגתם של יועז הנדל וצבי האוזר, לתקווה חדשה של גדעון סער עולה כי על אף דבריהם הנמרצים כי במסגרת האיחוד של השתיים לא סוכם על מקומות, הובטח שהח"כים ישובצו בחמישייה ובעשירייה הראשונה. לשניים לא הייתה אפשרות להציב אנשים נוספים מצידם ושאר המועמדים נקבען על ידי סער עצמו, ומעט מהמכסה שהועמדה לרשות מספר 2 במפלגה, יפעת שאשא ביטון.
ההסכם אף מנטרל את האפשרות של הנדל והאוזר להתפצל כמפלגה משלהם, ככל הנראה לקח מפיצולה של מפלגת תלם: "ההסכם לא יאפשר התפלגות הסיעה או פרישתה לכל תקופת הכנסת ה-24". היה ובכל זאת יבוצע ביוזמת דרך ארץ או מי מטעמה מעשה פרישה והתפלגות, כלל הזכויות שמגיעות לה, כולל מימון בחירות, יישארו בידי הסיעה שגדעון סער יעמוד בראשה.
כדי לקדם חיבור עם עוצמה יהודית, בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה נתניהו סיכמו על מקום לאופיר סופר מהציונות הדתית ברשימת הליכוד. סופר נכנס כאחד מששת השריונים שהועמדו לרשות נתניהו אך טכנית הוא לא שוריין ברשימה, אלא קיבל את המקום ה-28 במסגרת מיזוג מפלגות של הליכוד ומפלגת מדף בשם "עתיד טוב".

גם כאן נאלצו השתיים להעמיד הסכם, עליו חתום מצד האיחוד הלאומי עו"ד אריה ארבוס ממשרד קדם-צור-ארבוס וח"כ דוד ביטן מהליכוד. הוחלט כי כספי מימון הוצאות הבחירות שיתקבלו עבור מפלגת עתיד טוב יועברו אליה. למרות זאת, בהחלטה מפתיעה צוין גם כי היא "תבצע פעולות שונות לשם הצלחת הרשימה המשותפת תוך התייעצות ויידוע מטה הבחירות של הליכוד".
כמובן תתאפשר התפלגות לאחר הקמת הממשלה. במקביל, נכתב כי עתיד טוב מודיעה שתעשה שימוש באפשרות הפיצול רק לאחר הקמת ממשלה בראשות נתניהו בכנסת ה-24. מכאן ניתן להעריך כי זה גם יהיה השם שתציע האיחוד הלאומי לנשיא המדינה.
בהסכם הריצה המשותפת של עוצמה יהודית והאיחוד הלאומי מתבררים סעיפים מרתקים. כך למשל, בסעיף בו מובהר כי ההתחייבות לקדם את החוק הנורבגי הינה רק למקרה בו הרשימה תכניס לכנסת חמישה נציגים או פחות. בתרחיש הלא סביר בו היא תקבל שישה מנדטים או יותר – ההתחייבות מבוטלת.
לגבי מימון מפלגות, בציונות הדתית ערוכים לתרחיש של פרישת אחד המועמדים או לפיצול של נעם. במקרה כזה, מובטח כי הצדדים יפעלו לקדם את תוספת יחידת המימון המגיעה לסיעה למפלגתו של הח"כ הנכנס.
עם זאת, אם תזכה הרשימה בשישה מנדטים, מפלגת נעם מתחייבת להעמיד לטובת המטה המרכזי את מלוא תקציב מימון הבחירות לו תהא זכאית. נועם תיקח על עצמה תשלום לספקי הקמפיין בהיקף שווה למימון הבחירות. המפלגות אף קבעו שיגיעו להסכמות בנוגע לחלקה של נעם בקמפיין.
בנוסף, למרות שהוחלט כי משא ומתן קואליציוני לאחר הבחירות ינוהל בנפרד על ידי כל מפלגה, הן השאירו פתח למשא ומתן משותף במשפט, "אלא אם אכן הצדדים יהיו מעוניינים בסיעה משותפת".
כך גם סויגה ההחלטה לרוץ ב"בלוק טכני". גם אם המשמעות לכך היא שכל מפלגה תוכל לנהל קמפיין ייחודי, צוין שהקמפיין יעשה "תוך תיאום כלל המסרים והתכנים במנגנון משותף אל מול מטה הבחירות המרכזי של האיחוד הלאומי".