נכנסנו ליום הרביעי לסגר על השכונות החרדיות בירושלים והתסכול של תושבי השכונה גובר. דוגמה לזה ראינו בימים האחרונים בהפגנות קשות שנערכו בצמתים מרכזיים בעיר ובתגובה האלימה של השוטרים למפגינים. אל התסכול האינטואיטיבי מצטרפים הנתונים שנחשפים היום:
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– משבר בין החרדים לנתניהו: "די לאפליה באכיפה"
– ארדואן ממיר כנסייה למסגד, הנוצרים בירושלים מוחים
– למרות מירי רגב: צ'כוב אחד על המדף
בגל הראשון הקריטריון להטלת סגר והגדרת שכונה כאדומה היה, חולה אחד על כל אלף תושבים. הפעם משרד הבריאות דרש 3 חולים לאלף תושבים והתעקשותו של ראש העיר משה לאון שביקש להימנע ככל הניתן מהטלת סגר, העלתה את הקריטריון ל-5 חולים על כל אלף איש בירושלים. הקריטריון הזה עזר להוציא מרשימת השכונות המועדות לסגר כמה שכונות בעיר, כמו הר חומה ורמות אך נראה כי בריכוזים שנראים חרדיים באופן מובהק, הקריטריון היה אחר.

לדוגמא, בשכונת רוממה בירושלים, הרשימות מלמדות על 53 חולים מתוך 34,000 תושבים מקריית בעלזא וקריית צאנז. נתון המלמד על קריטריון של 1.56 חולים לכל אלף תושבים. אולם בעירייה מדברים על נתון אחר – 170 חולים בשכונת רוממה המכילה 40,000 תושבים שזה למעשה 4.25 חולים על כל אלף תושבים, נתון שמתקרב לקריטריון אותו הציב ראש העיר. אלא שברחוב החרדי אומרים כי הנתון אינו נכון, היות והוא מאגד לתוך שכונת רוממה תושבים וחולים גם משכונות סמוכות: מטרסדורף ואונסדורף וגם חולים מאזור התחנה המרכזית.
התושבים בשכונת רוממה זועמים על ההחלטה להטיל עליהם סגר וטוענים כי הוא אינו הכרחי נוכח מספר החולים בשכונה. יחד עם זאת, הם מודים כי ישנם תושבים רבים שסובלים מתסמיני קורונה אינם הולכים להיבדק.
"רבים לא הולכים להיבדק כתוצאה ממשבר אמון גדול שנוצר מול המערכת" אומר לנו תושב השכונה, ומכחיש כי יצאה הוראה מפורשת מהאדמו"ר מבעלזא לא להיבדק, "האדמו"ר בחיים לא היה לוקח על עצמו אחריות שכזו. לא יצאה הוראה כלשהי מהאדמו"ר, בוודאות" הוא טוען בתוקף.
התושבים טוענים לאיפה ואיפה בהחלטה להטלת סגר. נתונים מלמדים כי שכונות אחרות בעיר כמו רמת אשכול, מכילות מספר חולים דומה אך לא הוטל עליהן סגר. מאידך, צפיפות האוכלוסין בשכונות אלו אינו דומה לצפיפות האוכלוסין בשכונות החרדיות.
רק היום, ארבעה ימים לאחר שהחל הסגר, חולים מהקהילה יוכלו לצאת למלוניות הקורונה, לאחר שמלון יערים בקריית יערים חתם על חוזה חדש עם המדינה לשמש גם בגל השני כמלון קורונה. עד כה, חולים מירושלים נשלחו בתהליך איטי למלוניות קורונה ברחבי הארץ. כעת מקווים, כי פתיחת המלונית ויציאת החולים מהמרחב תאפשר את עצירת שרשראות ההדבקה, מה שיוביל גם להסרת הסגר.
אתמול הגיע שר הבריאות, יולי אדלשטיין, לביקור בחמ"ל הקורונה בירושלים ונפגש עם ראש העיר לאון. בעירייה שידרו כי הם מנסים להימנע כמה שניתן מהטלת סגר, ומצד שני הם מבהירים כי משרד הבריאות הוא זה שמקבל את ההחלטות בסופו של דבר.
נדמה, כי בניגוד לגל הראשון, הניסיונות לעצור את התפשטות המגיפה נעשים בצורה מסורבלת. וברחוב החרדי מקווים כי הדבר לא יוביל לנקודת רתיחה בין הציבור החרדי לממשלה.