
אך עם השנים מתברר שהנחה זו איננה בהכרח נכונה. אומנם פירות טריים הם חשובים לתזונה שלנו ועדיין נחשבים בריאים מאוד, אך מתברר שגם צריכת פירות קפואים, בין אם זה בשייקים, מוזלי, מיצים, גלידות או באמצעים אחרים, היא מאוד חיונית לגוף שלנו, יש בה יתרונות רבים ובמקרים מסוימים אפילו מועילה יותר מצריכת פירות טריים.
מה זה פירות קפואים וכיצד אנחנו משתמשים בהם?
הרעיון של פירות קפואים הוא מאוד בסיסי. אנחנו יכולים לקנות כמות מסוימת של פירות חתוכים וארוזים היטב, ויש לנו אפשרות להקפיא אותם במקפיא. בכל פעם כשנרצה, נוכל להשתמש בהם.
כאמור, אנחנו יכולים לעשות בהם שימוש לצורך הכנת שייקים, מיציים, מוזלי, ועוד שורה ארוכה של מאכלים ומשקאות שונים. כל זה, בזמן שנוכל להמשיך ליהנות ממה שהפירות מכילים בצורה טבעית ובריאה.
מה היתרונות של פירות קפואים?
למרות כל מה שחשבנו בעבר, הרי שמחקרים מלמדים שפירות קפואים דווקא כוללים הרבה מאוד יתרונות ביחס לפירות טריים.
ראשית, כל המרכיבים החיוניים שלהם, קרי ויטמינים, חלבונים, פחמימות, מינרלים, לא רק שאינם הולכים לאיבוד כפי שנהגנו לחשוב בעבר, אלא להיפך.
בזמן ההקפאה הערכים שלהם נשמרים הרבה יותר טוב מאשר כל שיטה אחרת לשימור פירות. כלומר, כמות ואיכות הערכים הרבה יותר גבוהה מאשר במצבים אחרים.
שנית, מתברר שהסיכוי שיצטברו חיידקים ופעילויות אחרות שעלולות לגרום נזק לפרי ובכך גם נזק למערכות פנימיות בגוף, הוא הרבה יותר נמוך כשהפירות נמצאים בהקפאה. זה כמו מאבד לנו לשמור על אורח הבריאות שלנו טוב יותר.
שלישית, אחת הערכות הרווחות היא, שכל פרי טרי אשר אנחנו קונים אצל ירקן או ברשת שיווק, מאבד לאט לאט מטעמו ומאיכויותיו.
ההסבר לכך הוא, מהרגע שהפירות נקטפים מהעצים, אז הם מתחילים לאבד מהלחות שלהם מה שיוצר פגיעה משמעותית בערכים התזונתיים שיש להם.
זה לא נכון במקרים בהם אנחנו רוכשים את הפירות ישר מהחקלאי שקוטף אותם באותו זמן מהעץ ומיד צורכים אותם. זה גם לא נכון במקרים בהם אנחנו רוכשים פירות להקפאה ומשתמשים בהם אחרי אחסון.
במילים אחרות, אם אנחנו רוצים ליהנות מהאיכות הגבוהה ביותר של פרי, אז עלינו להשתמש בפירות שנקטפו כעת מהעץ או להבדיל, פירות קפואים ששמרנו באחסון ואנחנו משתמשים בהם בכל פעם שנרצה בכך.
אחד היתרונות הבולטים של פירות בהקפאה, כפי שאנחנו יודעים, זו היכולת שלנו להשתמש בהם מתי שנרצה לצרכים שונים.
בעוד שפירות טריים שקנינו אצל ירקן או ברשת שיווק, אנחנו צריכים לצרוך בתקופת זמן מוגבלת אחרת הם יעלו עובש, יירקבו ויהיה צורך לזרוק אותם, הרי שפירות קפואים יכולים לשרת אותנו זמן רב.
אנחנו יכולים לאחסן אותם במקפיא ובכל עת להשתמש בהם לצורך שייק או צרכים אחרים. חשוב לזכור עוד, פירות קפואים אינם מכילים שום דבר מעבר, הם נטו פרי. זאת לעומת פירות טריים, שעם הזמן צוברים פסולת, נראית או לא נראית לעין, והערך שלהם יורד עם הזמן.
לפני סיום נציין, עם השנים נערכים יותר ויותר מחקרים בנושא, מה שמלמד את חשיבות העניין. רובם מוכיחים שפירות קפואים, גם אם אוחסנו לתקופה של שנה,
עדיין הצליחו לשמור על הערך התזונתי שלהם ובמקרים מסוימים הוא אפילו עלה. זאת בזמן שפרי טרי רגיל, נשמר ימים בודדים ומאבד מערכו במהירות.
המאמר באדיבות ג’וסי פירות קפואים: 055-686-8848






