אוסף פרטי נירית חוטובלי | נעמה שטרן

צילום: נעמה שטרן

נירית חוטובלי (32) זמרת ויוצרת

תוכן השמע עדיין בהכנה...

תכולת הספרייה הספרייה הביתית מחולקת ביני ובין בעלי. אצלו אפשר למצוא קלאסיקות כמו שייקספיר, זלדה, ניטשה ואפלטון, ומצד שני ספרים של הרב שרקי, הרב זקס, מי השילוח, ליקוטי מוהר"ן וגם ספרי התפתחות כמו "מועדון החמש בבוקר". אצלי הדגש הוא על ספרים שנוגעים בנפש: תניא, אגרות קודש, בגן האמונה, המסע, לאהוב את מה שיש. הרבה ספרים הגיעו מחנויות יד שנייה, חלקם נדירים או עתיקים. הם עברו איתנו דירות, מסעות, שינויים, ומהווים חלק בלתי נפרד מהדרך שלנו.

שיטת מיון יש אצלנו הפרדה כללית בין ספרי קודש לספרי חול, אבל לא מדובר במיון שיטתי. על אותם מדפים יושבים רבנים עם דעות שונות, שירה, חסידות, לוגיקה והתפתחות. אנחנו שני אנשים עם יכולת להכיל ניגודים ולהוציא מהם משהו יפה. מבחוץ לא תמיד רואים את הדמיון, אבל הספרייה שלנו מעידה כמה משותף יש בינינו, גם אם אנחנו לא קוראים את אותם ספרים.

מדף קרוב ללב זהו המדף עם הספרים שאני חוזרת אליהם הכי הרבה – ספרים שמדברים לנפש ועוסקים בביטחון, אמונה וריפוי האני הפנימי. כולם נוגעים בחסידות בצורה מסוימת, ואני רואה חיבורים בין שיטת ימימה, הרב שלום ארוש והרבי מלובביץ'. אלה ספרים שמשרים בי שלווה ונותנים לי מענה ברגעי מצוקה. הם תמיד שם כשאני צריכה נחמה, חיזוק או פשוט אוויר לנשימה.

השפעת המלחמה בתחילת המלחמה היה לי קשה לפנות רגע לעצמי. בעלי גויס למילואים, והייתי כל כולי בהחזקת הבית והילדים. בהמשך, כשהתרבו היציאות, התחלתי שוב לקרוא, בעיקר בשבתות. אני מרגישה שאלה הזמנים היחידים שכאימא יש לי בהם מנוחת נפש ופניוּת. הקריאה הפכה להיות יותר ממוקדת בתקופה הזו, בעיקר כדי לקבל מענה ולהתמלא. ברגעים הקצרים שיש לי לשם כך, אבחר ספרים שמחזקים את האמונה, שנותנים ריפוי ושמעניקים תחושת קרקע ויציבות בתוך המצב הסבוך.

על ארבעה ספרים

שירת מרים

סיפורה של מרים פרץ

סמדר שיר, ידיעות ספרים

סיפור חיים מרתק שהוא הרבה מעבר לשכול. נכנסתי לספר בגלל מה שידעתי על מרים, ויצאתי ממנו עם דמות חיה ונושמת של ילדה ממרוקו, שחיה במעברה בתנאים לא תנאים ותמיד ראתה רק את הטוב. היא מספרת בפתיחות על הילדות, על המפגש עם בעלה, על התפקיד שלה במשפחה, על איך כולם סמכו עליה כבר אז. מרים לא רואה את עצמה כגיבורה, מבחינתה אלה פשוט החיים שלה, והיא ממשיכה ללכת בתוכם כאחת האדם. זה מה שהופך אותה לדמות כל כך מיוחדת.

ללא

| צילום: ללא

הרוקמת במסתרים

אורנת ורנו, דברי שיר

סיפורן האישי והמרתק, ולעיתים גם המטלטל, של נשים שהמחברת מכירה מהקליניקה שלה או ממפגשי החיים. הסיפורים נכתבים בעילום שם, וכל אחד מהם מלוּוה בהקבלה לסיפור עוצמתי של אישה מהתנ"ך. הספר מאפשר לנו הנשים להביא לחיבור והיכרות עמוקה עם שלל התפקידים המיוחדים שיש רק לנו, עם העוצמות שטמונות בנו בגוף ובנפש דרך האמהוּת והזוגיות והשלמה עם המקום הנשי. ספר חובה לכל אישה שמתגעגעת לעצמה.

ללא

| צילום: ללא

לב לומד אהבה

יעקב ורשבסקי

השפה של הרב יעקב מביאה ריפוי שפוגש את הכאב ומזכיר שיש בתוכנו כוחות. הוא מלמד איך לתרגל ניסים ביום־יום, איך להשתחרר מכבלי ה"אני", ואיך להתחיל לבטא את עצמנו באמת. זה ספר חיים שפותח שערים לחיזוק הקשר שלנו עם עצמנו, עם הסביבה שלנו ועם הבורא.

ללא

| צילום: ללא

לא ביקשתי לבוא לעולם

הרב מאניס פרידמן וד"ר אלעד בן אלול,ידיעות ספרים

מהרגע ששמעתי על הספר הזה, רצתי לחפש אותו. הרגשתי שכתבו אותו עבורי. החיים האלה יכולים להיות קשים מנשוא, וקל להרגיש קורבן של המציאות. סוף סוף מישהו נותן מקום לתחושה הזו: וואלה, לא ביקשתי להיות פה.
לרב מאניס פרידמן יש תשובות חכמות ונועזות, שמדברות אל נשמות מורכבות שמרגישות הרבה פערים בתוכן.

ללא

| צילום: ללא

כ"ז בתמוז ה׳תשפ"ה23.07.2025 | 11:29

עודכן ב