זוכרים את הפרק בסדרה "חברים", כשמוניקה מחליטה שהיא תהיה האמא שמכינה את עוגיות השוקולד־צ'יפס הכי טעימות ונכנסת לאובססיה למצוא את המתכון המושלם? זוט עני. מאז שהתחתנתי (לפני כמעט עשר שנים) אני מקפידה להחזיק על השיש באופן קבוע צנצנת עוגיות.
אין כמו עוגיות. באמת, מי יכול לעמוד בפני עוגייה חמימה, טרייה, כזו שנשברת בקול פצפוץ עדין ומשאירה אחריה שובל של חמאה, וניל וריחות של אפייה?
היא עומדת שם בגאווה, שקופה ויפה, מזמינה כל עובר אורח: רק תנסה לפתוח אותי בלי להשמיע צליל (אי אפשר, אגב. המכסה הזה חורק מאז 2012). אבל זה כמובן לא עוצר אף אחד. הצנצנת היא שער סודי לעולם שבו הקפה תמיד חם ויש זמן לנשנוש.
כשהעוגיות עוד בתנור, הבית כולו מתמלא בניחוח חמים שהוא כמו חיבוק. לא משנה אם הן עוגיות שוקולד צ’יפס, עוגיות חמאה פשוטות או ניסוי נועז עם אגוזים וקינמון – הריח תמיד מבטיח: משהו טוב קורה פה.
עוגיות זה לא רק אוכל. זו אווירה, זה טקס, זה סמל של בית. אז חשבתי לשתף אתכם בצנצנת העוגיות שלי, ומדי פעם לעשות מדור שלם שכולו מוקדש לעוגיות. אני מתחילה עם הקלאסיקות - שלוש העוגיות הכי אהובות פה בבית.

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency
עוגיות שוקולד צ'יפס
העוגייה המפורסמת ביותר
מרכיבים
180 גרם חמאה רכה
¾ כוס (160 גרם) סוכר חום דמררה
½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
250 גרם קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
200 גרם שוקולד שאוהבים, קצוץ
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. שמים את החמאה ושני סוגי הסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כדקה לתערובת אחידה.
3. מוסיפים ביצה וחלמון, תמצית וניל ומלח ומערבלים עד שהם נטמעים באופן אחיד בתערובת
4. מנפים פנימה את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים ערבול קצר עד שהקמח נטמע בתערובת ומתקבל בצק רך.
5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים ידנית עד שהשוקולד מתפזר באופן אחיד בתערובת.
6. בידיים רטובות יוצרים כדורים בקוטר של כ־4 ס"מ (אפשר גם להיעזר בכף גלידה קטנה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים גדולים.
7. אופים במשך 12-15 דק עד שהעוגיות מוזהבות קלות.
8. מוציאים את העוגיות מהתנור וממתינים 3-4 דקות.
9. מעבירים את העוגיות לרשת ומניחים להן להתקרר לחלוטין.

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency
עוגיות שיבולת שועל ולוז
בריא וטעים - זה הולך ביחד
מרכיבים
170 גרם חמאה רכה
¾כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 ביצה
5 כפות שמנת מתוקה
מעט מלח
70 גרם קמח
2 כוסות שיבולת שועל דקה
½ כפית אבקת אפייה
1 כפית שטוחה קינמון
100 גרם אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. שמים חמאה ואת שני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 2-3 דקות לתערובת אחידה.
3. מוסיפים ביצה, שמנת מתוקה ומלח ומערבלים לתערובת אחידה.
4. מנפים פנימה את הקמח, מוסיפים שיבולת שועל, אבקת אפייה וקינמון ומערבלים לתערובת אחידה.
5. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים אותם ידנית עד שהם נטמעים באופן אחיד בתערובת.
6. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ־4 ס"מ ומסדרים אותם במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. פוחסים מעט את הכדורים בידיים לצורה של דיסקית שמנמנה.
8. אופים 12-15 דקות עד שהעוגיות זהובות.
9. מוציאים את העוגיות מהתנור וממתינים 3-4 דקות.
10. מעבירים את העוגיות לרשת ומניחים להן להתקרר לחלוטין.

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency
עוגיות סנדוויץ' ריבה
למשקיעים שבינינו,מחמאות מובטחות
מרכיבים
170 גרם חמאה רכה
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
2 כוסות (280 גרם) קמח
50 גרם קמח שקדים או עוד ½ כוס קמח
1 ביצה
1 חלמון
1/3 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
למילוי:
ריבה שאוהבים (חייבת להיות ריבה חלקה)
לטופינג:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. במיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים 2-3 דקות לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ומערבלים ערבול קצר רק עד שמתקבל בצק אחיד.
3. עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר ל־30 דקות לפחות.
4. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ־3 מ"מ.
6. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ־4 ס"מ.
7. במחצית מעיגולי הבצק קורצים עיגול קטן במרכז.
8. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
9. אופים כ־12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
10. מוציאים את העוגיות מהתנור וממתינים 3-4 דקות.
11. מעבירים את העוגיות לרשת ומניחים להן להתקרר לחלוטין.
12. מורחים את הריבה על העוגיות בצורת עיגול (אפשר למרוח או לזלף משׂק זילוף).
13. בוזקים אבקת סוכר על העוגיות עם החור במרכזן.
14. מניחים את העוגיות המסוכרות על העוגיות עם הריבה (כמו סנדוויץ').