שגרת הבוקר של תחילת שנה היא מופע קרקס לכל דבר. ילדים ישנים חזק מדי או מתעוררים מוקדם מדי, מנסים לבחור מה ללבוש (רמז: זה אף פעם לא מה שהכנת מראש), מחפשים נעל אחת, ואז לא מוצאים את השנייה. ובזמן שאת מנסה לשכנע מישהו לצחצח שיניים, את גם פותחת את המקרר, מנסה להרכיב קופסת אוכל שאת יודעת שתחזור בלי מכסה, או שיגיע רק מכסה בלי קופסה. זה הרגע שבו נופלת ההבנה שארוחת הבוקר, רגע לפני שיוצאים, חייבת להיות קלה, מהירה, מזינה ובעיקר כזו שהילדים באמת יאכלו. כזו שלא תדרוש שעות של הכנה, שלוש קערות ובלנדר. בוקר זה לא הזמן לאקספרימנטים. זה הזמן לפתרונות.
אבל בתוך כל הבלגן נעים להתחיל את היום עם משהו קטן, גם אם זה חטוף, ליד הדלת או בדרך לאוטו. זה מרגיע ועוזר להתכוונן, מזכיר לכולם שהיום הזה, עם כל מה שהוא יביא, מתחיל בבית, עם ביס קטן של שגרה. ברגע שמוצאים את הקצב, זה אפילו יכול להיות כיף. מין טקס קטן כזה: להניח משהו על השולחן, לקרוא לכולם, לראות מי מגיע ראשון, מי עוד חולם בעמידה. לפעמים הם אפילו מופתעים לגלות שמה שבצלחת טעים. לפעמים הם מבקשים תוספת. ולפעמים כן, ברור, הם לא נוגעים. זה חלק מהעניין.
ארוחות הבוקר האלה, שהן גם זריזות וגם מזינות, הן כמו עוגן קטן בתוך הבוקר המטורף. תזכורת קטנה שמה שחשוב באמת קורה בין ביס לביס.
אז כן, החופש הגדול נגמר, וכולנו חוזרים ללו"ז, להסעות, לפגישות. אבל יש משהו מרגיע בידיעה שבכל בוקר (או לפחות ברובם) נתחיל מחדש עם חיוך, ועם משהו קטן שטעים להתחיל איתו את היום. ותזכרו: מה שלא נאכל היום, ייכנס לקופסת האוכל של מחר.

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

מאפינס טחינה בננה
אישי ומפנק, בלי סכין ובלי מזלג
מרכיבים
2 ביצים
2/3 כוס טחינה גולמית
¼ כוס מייפל או סילאן
2 בננות בשלות מעוכות היטב
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
½ כפית קינמון
מעט מלח
תוספות: אוכמניות / שוקולד צ'יפס / אגוזים / קקאו – לא חייבים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. בקערה מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
3. מרפדים תבנית שקעים של מאפינס במנז'טים מנייר ויוצקים את התערובת לעד לגובה שני־שליש של השקעים.
4. אופים כ־20 דקות עד שהמאפינס תפוחים וזהובים.
* אפשר גם לאפות בתבנית אינגליש קייק, כעוגה.
* המאפינס נשמרים בכלי אטום על השיש עד שלושה ימים.

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

כמו בבית קפה, אבליותר בריא
מרכיבים
3 בננות רכות
3 ביצים
½1 כוס שיבולת שועל דקה
½1 כפית אבקת אפייה
2 כפיות שמן זית / שמן קוקוס / שמן רגיל
1/3 כוס מייפל
1 כפית תמצית וניל
½ כפית קינמון
מעט מלח
אופן ההכנה
1. שמים את כל המרכיבים בכלי מעבד המזון וטוחנים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
2. מחממים מחבת קטנה עם ציפוי נון־סטיק, יוצקים למחבת כרבע כוס מהבלילה ומטגנים 2-3 דקות עד שמתחילות להופיע בועות קטנות, הופכים ומטגנים דקה-שתיים נוספות.
3. מטגנים ככה את שאר הבלילה, ומגישים עם מייפל ופירות או כל תוספת אחרת שאוהבים.
* אם אין לכם מחבת נון־סטיק, יש לשמן מעט את המחבת לפני הטיגון.
* אפשר לשמור את הפנקייקים עד שלושה ימים במקרר ולחמם קצת על מחבת לפני ההגשה.


חם ומחמם לבוקר סתווי קריר
מרכיבים
½ כוס שיבולת שועל דקה
1 כוס מים / חלב / חלב שקדים
½ בננה מעוכה
מעט קינמון
תוספות
1 כפית חמאת בוטנים טבעית
1 כפית מייפל
פירות חתוכים
אופן ההכנה
1. שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים תוך ערבוב 4-5 דקות (כדי לקבל דייסה סמיכה יותר יש לבשל עוד כמה דקות) עד לקבלת תערובת אחידה במרקם הרצוי ומסירים מהאש.
2. מעבירים את הדייסה לקעריות ומפזרים תוספות מעליה.
* הדייסה נשמרת עד שלושה ימים במקרר. אפשר לחמם אותה במיקרוגל או בסיר על הגז. בזמן החימום כדאי להוסיף מעט נוזלים ולערבב היטב עד שמגיעים למרקם שרוצים.
* לקבלת טעם מתוק יותר יש להוסיף סוכר או כל ממתיק אחר בזמן הבישול.