לאכול לאהוב לחגוג | גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

ט"ו באב הוא זמן לעצור, להיות יחד, ולהזכיר לנו את עצמנו. הצעה לדייט רומנטי במקום לא צפוי

תוכן השמע עדיין בהכנה...

אני מסוג האנשים שמחפשים סיבה למסיבה. רק תנו לי תירוץ לעשות משהו כיפי, לצאת מהשגרה, לקבוע דייט. אבל לא משנה כמה פעמים חגגתי את ט״ו באב במסעדות שוות, בבר קוקטיילים, בהופעה או בקולנוע - בסוף הכי משמח אותי לחגוג את זה הכי פשוט שיש: בבית. בסלון או במרפסת, על שולחן קטן, בלי סירים גדולים, בלי יותר מדי סכו"ם (או בלי בכלל), עם יין טוב, מוזיקה נעימה ומנות קטנות שעושות חשק לעוד.

יש משהו נעים ומרגיע בדייט ביתי. לא צריך לתאם בייביסיטר, לא צריך להזמין מקום שבוע מראש, לא צריך להתלבש שעות או להילחץ מהפקקים. מתחילים כבר בבוקר עם פתק קטן שמשאירים לבן הזוג, וכשיורד הלילה וירח מלא ורומנטי עולה מדליקים נר או שניים, מוזגים יין לבן קר או אדום בטמפרטורת החדר (אפשר גם להשקיע באיזה קוקטייל מרענן), ובלי יותר מדי מאמץ פורסים כמה דברים טעימים ומצלחתים יפה. אין תפריט מחייב, אין חוקים נוקשים. הכול קורה בקצב שלכם, בדיוק כמו שדייט טוב אמור להיות – הטלפונים בחוץ, זה רק אתם שניכם.

מנות קטנות וקלילות הן בעיניי הסוד לערב מושלם. לא משהו כבד שמפיל אותך על הספה, אלא כאלה שמאפשרות לשבת שעות, לנשנש לאט, לדבר, להסתכל בעיניים ולהיזכר למה אתם בכלל כאן. אני אוהבת את האינטימיות בארוחה כזו, שבסופה החיוך של מי שהצליח לתפוס את הביס האחרון, וההנאה לראות את השולחן עמוס כוסות ריקות, צלחות מפוזרות ורגעים קטנים של ״איזה כיף לנו ככה״. בסופו של דבר, גם אחרי כל המנות, הכוכב האמיתי של הערב הוא לא האוכל - אלא אתם. במדור הפעם הכנתי שלוש מנות כאלה, שכל אחת בפני עצמה היא הצעה לערב שכזה.

אז השנה, אם תבחרו להישאר בבית, אל תרגישו שוויתרתם על שום דבר. להפך: בחרתם בחגיגה הכי אינטימית שיש, בחרתם בשני אנשים שבאמת רוצים להיות זה עם זה, בדיוק כאן, ממש עכשיו.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

גבינה חמה עם נגיעות של מתיקות מעודנת

מרכיבים

חבילה שלמה של גבינת קממבר

2 כפות שמן זית

20 גרם חמאה

3-4 משמשים מגולענים וחתוכים לרבעים

½ צ'ילי אדום מנוקה מחרצנים וגידים, קצוץ

2 כפות עלי טימין

2 כפות דבש

מלח

פלפל שחור

להגשה

בגט או קרקרים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־190 מעלות.

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליו את הקממבר ובעזרת סכין קטנה וחדה חורצים מעט את חלקה העליון.

3. מזלפים שמן זית ובוזקים מלח ופלפל שחור.

4. במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים משמשים, צ'ילי, כף דבש, עלי טימין, מלח ופלפל, ומטגנים עד שהמשמשים צרובים מעט.

5. עורמים על הקממבר את המשמשים עם הנוזלים מהמחבת ומכניסים לתנור לכ־10 דקות.

6. מגישים לצד בגט או קרקרים.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

המנה המושלמת ללילות הקיץ החמים

מרכיבים

1 פרוסה בעובי חצי ס"מ מחצי אבטיח

200 גרם פילה דג ים טרי ללא עור

3 צנוניות

1 פלפל צ'ילי אדום

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר

1 ליים או לימון

2-3 כפות מיץ ליים או לימון

1 כפית שמן שומשום

מלח

אופן ההכנה

1. חותכים את האבטיח לקוביות מרובעות בינוניות בעובי כחצי ס"מ, ומסדרים בשכבה אחת על צלחת הגשה גדולה.

2. פורסים את הדג לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומניחים פרוסה על כל חתיכת אבטיח.

3. פורסים לפרוסות דקות את הצנוניות והצ'ילי, קולפים את הג'ינג'ר וחותכים למקלות דקים. ומניחים צנונית, צ'ילי וג'ינג'ר על כל חתיכת דג.

4. קולפים את הליים ומפלטים אותו ומניחים פילה ליים מעל כל ערימה.

5. מזלפים מיץ ליים ושמן שומשום, בוזקים מלח ומגישים.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

מנת בשר קלילה מאוד

מרכיבים

400 גרם נתח בשר (שייטל)

1 כף צלפים

2 בצלי שאלוט

1 כף שמן זית

1 כף שטוחה חרדל

מלח

פלפל שחור

להגשה

פרוסות לחם קלוי או קרקרים

עירית קצוצה

אופן ההכנה

1. בסכין חדה קוצצים את הבשר, הצלפים ובצלי השאלוט לקוביות קטנטנות ומניחים בקערה.

2. מוסיפים שמן, חרדל, מלח ופלפל, מערבבים היטב, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

3. עורמים תלוליות נדיבות של טרטר הבשר על פרוסות הלחם הקלוי או הקרקר, מפזרים עירית קצוצה ומגישים.

  • כלל בבשר נא (ובדג נא): רק טרי, וחלילה לא קפוא!
  • אפשר להכין טרטר מנתחי בשר אחרים. התייעצו עם הקצב כדי להתאים לטעם שלכם.