המטבח הפתוח | גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

כשכל יום הוא אירוע של אכילה בלי סוף, כל הדרכים כשרות כדי לקבל קצת שקט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

בואו נדבר תכלס – ילדים בחופש הגדול הם יצורים מוזרים. אם זה היה תלוי בהם הם היו מנשנשים דוריטוס בשמונה בבוקר, אוכלים שניצל ב־11, גלידה ב־12 וחוזר חלילה. ולא משנה כמה ארטיקים תקנו, כמה פיצות תזמינו וכמה פעמים תנסו לשכנע את הילד שטוסט זה בעצם גורמה, בסוף תמצאו את עצמכם חסרי אונים מול המשפט שכל הורה מכיר: "אמאאאאא, אני רעב!"

אז מה עושים? קודם כול, משחררים לחץ. המטבח שלכם לא צריך להפוך לקפיטריה שפתוחה 24/7. שנית, משקיעים בשניים־שלושה מתכונים פשוטים, ואם אפשר כאלה שהילדים גם יכולים להכין בעצמם, מה טוב! תנו גם להם להשתתף, תנו להם לערבב, להוסיף לקערה, למדוד בכוסות מדידה, לשקול, לפזר גבינה. תנו להם ללכלך קצת את השיש, ולהרגיש גדולים. זה אולי ייקח פי שניים מהזמן, אבל תרוויחו ככה על הדרך גם פעילות שתעביר קצת את הזמן.

זכרו שבסופו של דבר אוכל של החופש הגדול נמדד אך ורק בפרצופים המרוצים סביב השולחן ובכמה דקות שקט הצלחתם לקנות לעצמכם עד הקריאה הבאה מהסלון: "אמאאאא! מה יש לאכול?"

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

מאפינס תירס

פשטידה קטנה שגם גדולים אוהבים

מרכיבים

1 כוס קמח לבן

1 כוס קמח תירס דק (אם אין, אפשר קמח לבן)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית סוכר לבן

מלח

פלפל שחור

2 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט

¼ כוס שמן זית

½ כוס מי סודה

1 כוס גבינה מגורדת שאוהבים

2 כוסות גרגירי תירס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. בקערה גדולה שמים קמח לבן וקמח תירס, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת בוחשים ביצים, שמנת, שמן זית ומי סודה.

4. מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערה הגדולה ומערבבים מעט, רק עד ששתי התערובות מתאחדות.

5. מוסיפים גבינה ותירס ומערבבים מעט עד שהם נטמעים בתערובת.

6. יוצקים מהתערובת לתבנית שקעים מרופדת במנז'טים של נייר או משומנת במעט שמן/חמאה

7. אופים כ־20 דקות עד שהמאפינס תפוחים וזהובים.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

נאגטס עוף

חטיפי עוף קריספיים וקלים להכנה

מרכיבים

750 גרם בשר עוף (פרגית) טחון

½1 כף קורנפלור

1 כפית שום כתוש

מלח

פלפל שחור

לציפוי

½1 כוס קמח

1 כוס קורנפלור

1 כף פפריקה מתוקה

מלח

1 כוס מי סודה קרים מאוד

לטיגון

שמן

להגשה

קטשופ ומיונז

אופן ההכנה

1. בקערה מערבבים עוף, קורנפלור, שום, מלח ופלפל לתערובת אחידה.

2. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פינג פונג, פוחסים מעט כל כדור ומעצבים לצורה של נאגטס.

3. מניחים את הנאגטס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומכניסים למקפיא לכ־30 דקות להתייצבות.

4. מכינים את הציפוי: בכלי גדול מערבבים היטב קמח, קורנפלור, פפריקה ומלח. מוסיפים מי סודה ומערבבים מעט, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5. בסיר או מחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק.

6. טובלים את הנאגטס בציפוי ומוודאים שהם עטופים היטב מכל הצדדים.

7. מכניסים את הנאגטס לשמן החם ומטגנים עד שהם זהובים ופריכים (חשוב: לא מטגנים את כל הנאגטס בבת אחת, אלא בנגלות של 4-5 יחידות בכל פעם).

8. מגישים עם קטשופ ומיונז.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

פיצה מהירה

המנה המנצחת שמשתנה עם כל תוספת

מרכיבים

לבצק

1/3 כוס סוכר

½ כוס מים רותחים

1 כוס מים פושרים

1 כף שמרים

500 גרם קמח

1 כף מלח

5 כפות שמן זית

לרוטב

1 קופסת עגבניות מרוסקות

3 שיני שום כתושות

1 כפית סוכר

2 כפות שמן זית

1 כפית אורגנו יבש

מלח

פלפל שחור

לתוספות

גבינת מוצרלה מגורדת

זיתים / פטריות / תירס / בצל / כל דבר שאוהבים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום מקסימלי (משאירים את תבנית התנור בפנים שתתחמם היטב).

2. בקערה מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים עד שהסוכר נמס לחלוטין.

3. מוסיפים את המים הפושרים והשמרים ומערבבים היטב.

4. מכסים את הקערה ומניחים במקום סגור לכ־5 דקות.

5. בינתיים בקערת המיקסר שמים קמח ומלח.

6. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים.

7. מתחילים ללוש, ותוך כדי לישה מוסיפים את השמן.

8. לשים כ־10 דקות, מכסים ומניחים בצד ל־10-15 דקות.

9. בינתיים בוחשים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.

10. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח קלות, ומחלקים אותו ל־3 כדורים שווים.

11. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי של קצת פחות מ־1 ס"מ.

12. מניחים כל עיגול על נייר אפייה, מורחים על כל אחד רוטב בפיזור אחיד, ומפזרים מוצרלה מגורדת בנדיבות.

13. מפזרים תוספות שאוהבים ומורחים את שולי הבצק בשמן זית.

14. מוציאים את תבנית התנור החמה מהתנור, מגליצ'ים את הפיצה על גבי נייר האפייה לתבנית ומכניסים לתנור לכ־15 דקות, עד ששולי הבצק תפוחים וזהובים והגבינה מבעבעת.

* הפיצה יוצאת נ-ה-ד-ר-ת בטאבון ביתי.