מתוך הכאב: מופע של תקווה לכבוד יום ירושלים

במרכז מורשת בגין יערך הערב (25.5) המופע "לקשור לך כתרים", בו יקחו חלק הזמרת אודהליה ברלין, הרבנית שירה מרילי-מירוויס, רבנית קהילת "שירת התמר" ורחל גולדברג, אלמנתו של הרב אבי גולדברג ז"ל

רחל גולדברג | ללא קרדיט

רחל גולדברג | צילום: ללא קרדיט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מחר יחול יום ירושלים החמישים ושמונה לאיחוד העיר וניצחון מלחמת ששת הימים. אין צורך להסביר מהי המשמעות של יום כזה בזמן מלחמה מתמשכת. על כן, לרגל המעמד המיוחד, במרכז מורשת בגין יערך הערב (25.5) המופע "לקשור לך כתרים", בו יקחו חלק שלוש נשים מובילות בחברה הישראלית, בעולם המוזיקה או בשניהם גם יחד.

במופע ישולבו שיח מעמיק ושירה וישתתפו בו הזמרת אודהליה ברלין, הרבנית שירה מרילי-מירוויס, רבנית קהילת "שירת התמר" ורחל גולדברג, אלמנתו של הרב אבי גולדברג ז"ל שנפל ב26.10.24 בקרב בדרום לבנון והוא בן 43 בנופלו. בעוד אודהליה מביאה את עולם המוזיקה, והרבנית מרילי-מירוויס את עולם הרוח, רחל משלבת בין שניהם כאשר לצד היותה אשת ציבור, היא גם כנרית מחוננת.

"לערב במרכז מורשת בגין אגיע מערב מיוחד מאוד", מספרת גולדברג, "תפילה עם הלל, כמו ביום העצמאות. שניהם חגים שעם ישראל זכה לייסד בשנים האחרונות. הקדוש ברוך הוא העניק לנו שתי מתנות. מדינה ואיחוד ירושלים ואנחנו לא נמנעים מלהגיד תודה על הישועה הזו שהיא לא הסתיימה. אנחנו עדים לחוסר הענק שקורה בימינו, גם אני באופן אישי חוויתי את החוסר הזה אחרי שהגיבור שלי, בעלי נפל בשבת בראשית. מתוך זה אני מבינה שיש לנו זכות להיות בדור הזה. זה דור עם עתיד גדול, עם משמעות, עם סיפור לספר. והמופע לקשור כתרים מתאר את היופי הזה בדיוק. אנחנו עם שעל כל אחד ואחד בו אפשר לשים כתר. מכל אחד כאן אפשר ללמוד".

הכי מעניין

הרבנית שירה מרילי-מירוויס | יח"צ מרכז מורשת בגין

הרבנית שירה מרילי-מירוויס | צילום: יח"צ מרכז מורשת בגין

"אני מגיעה ליום ירושלים מתוך תפילה גדולה שכוח של ירושלים שהתאחדה, יאחד גם בנינו", מצטרפת הרבנית מרילי-מירוויס, "אני מקווה שהיום הזה יפעל את פעילותו, ועם כל ההקצנה והפילוג נתאחד סביב היום הזה".

"מאז השבעה באוקטובר, אני מרגישה שהחגים הלאומיים מקבלים אצלי עומק חדש ורלוונטיות חדשה", מוסיפה ברלין, "כי הרבה מהחוויות שהיו שייכות לעבר, מופיעות פתאום בהווה . לכן יום ירושלים השנה עבורי הוא יום של קודם כל הודיה גדולה וגם תפילה  שנזכה לנס ולבהירות כפי שהייתה אז".

החיבור בין השלוש התחיל בערב תשעה באב. מופע קטן המדבר על התפר שבין חורבן לגאולה הפך למסורת אליה ממתינים עשרות אלפי צופים מדי שנה. בתשעה באב האחרון קרה דבר והרגשות היו כל כך עוצמתיים, עד שהבינו שמועד אחד לבד אינו מספיק.

"לפני כמה חודשים דיברתי עם אודהליה בטלפון ואמרתי שהמעגל הנשי שעשינו לתשעה באב ננטע אצלי בלב", אמרה הרבנית מרילי-מירוויס והוסיפה: "זכרתי איך יחד יצאנו בשעות האחרונות של הצום מהחורבן לגאולה ואני מרגישה שיום ירושלים חייב להמשיך את הגל הזה. הפעם מתוך מקום של הודיה על המקום שהגענו אליו. וככה להגיע לריפוי ותקווה".

״מבחינתי זו בדיוק המשמעות של יום ירושלים", משתפת גולדברג, "התקווה לחיבור גדול בינינו ובין עם ישראל לעולם. זה ניכר אפילו משמה של ירושלים. יראו-שלם. לראות משהו שלם שנולד עוד מהקריאה לאברהם אבינו. אני חושבת שבעזרת השם העתיד הזה יכול להתקיים וכדאי שהוא יקרב. זה כמובן תלוי גם במעשים שלנו בהווה".

עדיין יש משהו ביום ירושלים שמרגיש "שייך" למגזר מסוים במדינה, איך הוא יכול להיות יום של חיבור?

"כל אחד יכול לקחת משהו שהוא מתחבר ממנו ליום ירושלים ולספוג מסרים אחרים שהוא מאמן בהם יותר", הן משיבות, "לא משנה איפה הוא על הרצף הדתי הלאומי או הפוליטי יכול להיות בהודיה על המדינה שלנו ועל העיר בירה שלנו. אנחנו מקוות שאנשים יבואו בלב פתוח ליום הזה ולמופע. אנחנו באות בלב פתוח כדי לתת מקום לכל הציבור להודות ולקוות יחד איתנו".

"לך לקשור כתרים" | יום ראשון, 25.5, כ"ז אייר, 20:00 - פתיחת דלתות, 20:30 - תחילת אירוע |  80 ש"ח