חמישה גורמים המעורים בנושא תוכנית ההגירה של טראמפ אמרו לרשת NBC כי ממשל טראמפ מקדם תוכנית להעברה קבועה של מיליון פלסטינים מרצועת עזה ללוב. לפי הדיווח, התוכנית נשקלת ברצינות, והראיה לכך היא שהממשל שוחח בנוגע לה אף עם המנהיגות בלוב.
בתמורה לשיכון הפלסטינים, ארה"ב תשחרר ללוב מיליארדי דולרים בקרנות שהיא הקפיאה הקפיאה לפני יותר מעשור, כך לפי הגורמים. שלושה גורמים אמרו כי הסכם בנושא לא הושג, וציינו כי ישראל עודכנה במגעים. במחלקת המדינה ובמועצה לביטחון לאומי הכחישו את הדיווח ב-NBC, ומסרו כי "המצב בשטח לא מאפשר תוכנית מסוג זה. תוכנית כזו לא נדונה ואין בה שום היגיון".
בחודש פברואר פרסמה פזית רבינא ב"מקור ראשון" תחת הכותרת "המדינה האפריקנית שתשמח לקלוט את פליטי עזה" את האפשרות להעביר ללוב את העזתים דרך "שרוול" במצריים. השר אבי דיכטר התייחס אז לנושא ואמר: ""זה כבר סיפור שונה לגמרי, שמתכנס תחת הכותרת של חופש תנועה והגירה ולא של מתן שטח. זו הצעה שמתכתבת עם ההיגיון הבסיסי של תוכנית טראמפ, כאשר מצרים מתפקדת כשרוול בלבד ונותנת חופש מעבר לכל עזתי בעל ויזה לעבור בשטחה בדרכו ללוב, וכך היא מתמודדת בדרכה גם עם תוכנית טראמפ. העזתים מתמחים בבנייה, בחקלאות ובדיג. אלו מקצועות נדרשים בלוב, שמשוועת לידיים עובדות".
הכי מעניין

עזתים מתפנים מאזורי הקרבות ברצועת עזה | צילום: רחים חטיב, פלאש 90
עוד נכתב בטורה של רבינא: "האם לרעיון הזה יש סיכוי? שאלה מצוינת. ב־27 בפברואר, לאחר התייעצויות עם מדינות ערביות, אמורים המצרים להגיש לטראמפ הצעה ערבית משותפת שאומרת מה כן במקום מה לא. בראייה לטווח ארוך, לא מן הנמנע שתוכנית טראמפ, שנכון לעכשיו היא לא יותר מסקיצה, תהפוך למפרט מורחב הכולל בשלב ראשון תוכנית לניקוי עזה, פירוזה ושיקומה, במקביל לתוכנית מסודרת להגירה. כאשר הפלסטינים הגיעו לעזה ב־1948, אומר דיכטר, הם מנו כ־250 אלף איש. מאז, אוכלוסיית הפליטים גדלה פי שבעה. בעוד 76 שנים הם ימנו כבר 10 מיליון, הרבה מעבר למה שרצועת עזה יכולה להכיל. בכל תסריט עתידי, כל תוכנית רציונלית לשיקום עזה תכלול אלמנט מובנה של הגירה, הוא אומר. זו שאלה של היגיון בסיסי".