שמונה מסעדות תל-אביביות זכו במקום של כבוד ברשימת La Liste 2025 היוקרתית, המדרגת את 1,000 המסעדות המובילות בעולם. הרשימה, המפורסמת מדי שנה בידי משרד החוץ הצרפתי, הדגישה את המוניטין ההולך וגדל של תל-אביב כמרכז ברמה עולמית למצוינות קולינרית.
לצערנו, אף אחת מהמסעדות אינה כשרה, אך קשה לראות מסעדה שאינה משלבת חלב ובשר ושאינה פתוחה בשבת נכנסת לרשימה שכזו.
אלה המסעדות שנכנסו לרשימה:
OCD TLV: המסעדה בעלת החזון של השף רז רהב מובילה את רשימת התל-אביביות, ומציעה תפריט וחוויה ברמה עולמית.
משייה (Mashya): ידועה בגישה היצירתית שלה למטבח הישראלי המודרני.
אלנה (Alena): מסעדה מתוחכמת במלון נורמן המשלבת טעמים ים-תיכוניים ואירופיים.
מאנטה ריי (Manta Ray): מסעדת חוף ותיקה ואהובה המפורסמת בזכות פירות הים הטריים שלה והאווירה על חוף הים.
קלארו (Claro): מציעה חוויית farm-to-table (מהחווה לשולחן) המקדמת רכיבים מקומיים וטריים.
פאסטל (Pastel): צמודה למוזיאון תל-אביב לאמנות ומעניקה – כשמה – חווית אוכל מעודנת.
פופינה (Popina): ידועה בשילוב טכניקות חדשניות עם מרכיבים עונתיים מתוצרת מקומית. בשנת 2020 פתח שף המסעדה, אוראל קמחי, מסעדת אחות כשרה תחת אותו השם – גם היא בתל-אביב – אך מאז היא נסגרה.
ג'ורג' וג'ון (George & John): ממוקמת במלון דריסקו ומציעה חוויה אלגנטית ותפיסה מעודנת של טעמים מקומיים.
דירוג La Liste מתבססת על אלגוריתם המשקלל נתונים של 200 מדריכי אוכל מקרוב ל-100 מדינות ברחבי העולם, כאשר קשת המדריכים נעה בין מדריכים מקצועיים כמו מדריך מישלן האדום לבין מדריכים המבוססים על דירוג של "הדיוטות" באינטרנט וחוכמת ההמונים.
אלגוריתם זה מעניק לרשימה חזות אובייקטיבית ואיתו מבקש משרד החוץ הצרפתי להקנות לה יתרון על פני המדריכים המקצועיים ששיקולי העריכה בהם נסתרים מעין הקהל. הרשימה מתמודדת עם הרשימה האנגלית של "50 המסעדות הטובות בעולם".