חיה הררית
שנות ה–50
חיה הררית נחשבת לכוכבת ההוליוודית הראשונה מתוצרת כחול־לבן. הקריירה הקולנועית שלה החלה בקו־פרודוקציה הישראלית־בריטית "גבעה 24 אינה עונה" מ־1955. זו הייתה ההפקה הישראלית היקרה ביותר עד אז שאף הוצגה בפסטיבל קאן. בקאן זכתה הררית לציון לשבח על משחקה ופגשה בבמאי ויליאם ויילר והותירה עליו חותם. שנה אחר כך קיבלה הררית, בהוראתו של ויילר, הזמנה מאולפני MGM להגיע לאודישן לתפקיד "אסתר" - הגיבורה הראשית באפוס "בן־חור", וזכתה בו. ההפקה הענקית בכיכובו של צ'רלטון הסטון נחשבת לאחד מסרטי הראווה הגדולים בהיסטוריה ההוליוודית עם שיא זכיות של 11 פרסי אוסקר (עם "טיטאניק" ו"שר הטבעות שיבת המלך"). בשנים הבאות הררית השתתפה בעוד קומץ סרטים שלא ממש צלחו כמו: "השותף הסודי" (1961) ו"מלכת האטלנטיס" (1961) ובאמצע שנות ה־60 פרשה ממשחק.
שיא הקריירה: "בן חור" כמובן. אומנם תפקיד אסתר לא היה מורכב במיוחד, אך זהו ללא ספק תפקידה הגדול של הררי.

חיה הררית | צילום: מתוך הסרט
חיים טופול
שנות ה–70
לאחר קריירה ענפה כשחקן וכזמר בישראל, החל חיים טופול להופיע ב־1967 על בימות ברודווי והווסט אנד כטוביה החולב בהפקה הבימתית של "כנר על הגג". ב־1971 לוהק לתפקיד טוביה גם בגרסה הקולנועית הנהדרת והמצליחה של נורמן ג'ואיסון והפך לסנסציה עולמית עם זכייה בפרס גלובוס הזהב ומועמדות לפרס האוסקר בקטגוריית השחקן הראשי. מכאן נפתחה בפני טופול קריירה הוליוודית נאה שהישגיה הבולטים היו תפקיד ראשי לצד מיה פארו ב"העין הציבורית" (1972) ותפקידים מרכזיים בשוברי הקופות "פלאש גורדון" (1980) וג'יימס בונד "לעיניך בלבד" (1981) לצד רוג'ר מור.
הכי מעניין
שיא הקריירה: קצת קשה להתעלות על הישגי "כנר על הגג", אבל גם בונד אינו קוטל קנים.

חיים טופול | צילום: מתוך הסרט
מילי אביטל
שנות ה–90
לאחר קריירה קצרה ומצליחה בישראל בתחילת שנות ה־90, המריאה אביטל הצעירה לניו־יורק. ב־1993 התגלתה בידי סוכנת שחקנים בזמן שעבדה כמלצרית, וב־1994 כבר מצאה את עצמה מככבת בתפקיד הנשי הראשי בשובר הקופות "סטארגייט" של הבמאי רולנד אמריך לצד ג'יימס ספיידר וקורט ראסל. למרות המעמד, התפקיד המדובר היה משני למדי וכמעט ללא מילים, אך שנה לאחר מכן עשתה אביטל תפקיד ב"איש מת" של ג'ים ג'רמוש לצד ג'וני דפ וזכתה להכרת התעשייה. בשנים הבאות הצליחה אביטל להתברג לכמה תפקידים סבירים בתעשייה האמריקנית, חלקם לצד דייויד שווימר שהיה בן זוגה למשך שנתיים, אך אף אחד מהם לא הצליח לפרוץ לה דרך לכוכבות אמיתית.
שיא הקריירה: איפשהו בין התפקיד המשני בשובר הקופות "סטארגייט" לתפקיד הראשי בקומדיה הרומנטית "נשיקה בין חברים".

מילי אביטל | צילום: מתוך הסרט
איילת זורר
שנות ה–2000
החל מתחילת שנות ה־90 נהנתה איילת זורר מקריירה מקומית עשירה ומצליחה מאוד בקולנוע ובטלוויזיה. את הפריצה להוליווד עשתה בזכות ליהוקה לתפקיד אשת הגיבור בסרט "מינכן" של סטיבן ספילברג ומשם התקדמה לכמה תפקידים ראשיים בסרטים קטנים. ב־2009 נגעה זורר לרגע בפסגה בתפקיד הנשי הראשי בסרט "מלאכים ושדים" של רון הווארד לצד טום הנקס. ב־2013 הופיע לכמה דקות ב"איש הפלדה" של זאק סניידר בתור אמו הביולוגית של סופרמן וב־2016 גילמה את אמו של הגיבור בעיבוד המחודש, גם אם לא ממש מרשים, ל"בן חור". זורר ממשיכה עד היום לתחזק קריירה סבירה בטלוויזיה האמריקנית ובימים אלו חזרה להופיע בתפקיד אשתו של וילסון פיסק (וינסנט ד'אונופריו) בסדרה "דרדוויל" של דיסני.
שיא הקריירה: תפקידה לצד טום הנקס ב"מלאכים ושדים" הפך את זורר ללא עוררין לשחקנית הישראלית המצליחה ביותר אי פעם, עד אז כמובן.

איילת זורר | צילום: מתוך הסרט
גל גדות
שנות ה–2010
לצד קריירה בינלאומית כדוגמנית, החלה גדות לשחק בטלוויזיה המקומית ב־2007, בטלנובלה "בובות". את המעבר להוליווד עשתה מוקדם יחסית בקריירה כשלוהקה ב־2009 לתפקיד ג'יזל ב"מהיר ועצבני 4", תפקיד שאליו חזרה גם בכמה מסרטי ההמשך. מלבד אלו היא צצה בכמה תפקידים קטנים בסרטים גדולים כמו "דייט לילי" בכיכובם של סטיב קארל וטינה פיי ו"כמו יום ולילה" עם טום קרוז וקמרון דיאז. את הפריצה הגדולה שלה עשתה ב־2016, קודם בתפקיד משני אך מהותי כוונדר וומן ב"באטמן נגד סופרמן" של זאק סניידר ואז בתפקיד ראשי ב"השכנים של ג'ונס", לצד ג'ון האם. ב־2017 הובילה את הסרט וונדר וומן שהפך לתופעת תרבות בינלאומית והפך אותה לסופר־סטארית הוליוודית, והופעות נוספות כוונדר וומן בסרטי הקומיקס של די־סי. ב־2021 הופיעה לצד ריאן ריינולדס ודווין ג'ונסון ב"הודעה אדומה" של נטפליקס שאוחז עד היום בתואר הסרט הנצפה ביותר בשירות. לצד ההצלחה גדות חטפה לא מעט ביקורות על איכות משחקה, ואלו רק התחזקו עם הופעתה הנלעגת ב"מוות על הנילוס". תפקידיה הראשיים ב"לב של אבן" הנטפליקסי ב־2023 וב"שלגייה" החדש והכושל של דיסני, המשיכו לחזק את תדמיתה כשחקנית מוגבלת מאוד. כל אלו לא הפריעו לה לזכות ממש לאחרונה בכוכב בשדרת הכוכבים בהוליווד.
שיא הקריירה: גל גדות תיזכר לנצח בפנתיאון ההוליוודי ובתרבות הפופ בכלל, כשחקנית שהובילה את וונדר וומן, סרט גיבורת־העל החשוב ביותר בהיסטוריה וגם המצליח ביותר קופתית וביקורתית. הישג נדיר שפתח בפניה קריירה חסרת תקדים עבור שחקן או שחקנית ישראלים.

גל גדות | צילום: מתוך הסרט
שירה האס
שנות ה–2020
האס, אחת השחקניות הישראליות המוערכות ביותר כיום, עברה את טבילת האש ההוליוודית שלה ב"סיפור על אהבה וחושך" מ־2015, שביימה נטלי פורטמן בארץ. ב־2017 הופיעה בתפקיד משני ב"אשתו של שומר גן החיות" לצד ג'סיקה צ'סטיין. בשנים הבאות עשתה עוד כמה תפקידים צנועים בקולנוע, אך את הפריצה הבינלאומית שלה היא חייבת דווקא למיני סדרה הטלוויזיונית של נטפליקס "המורדת" מ־2020 שזיכתה אותה בכמה מועמדויות וזכיות בפרסים בינלאומיים חשובים. להוליווד פרצה האס סוף־סוף השנה עם תפקיד משני אך מהותי ב"קפטן אמריקה: עולם אמיץ חדש" לצד אנתוני מאקי והריסון פורד. האס מגלמת את סוכנת המוסד רות בת־שרף (אם כי בסרט די מטשטשים את מקורותיה) שלימים תהפוך גם לגיבורת־העל "סברה".
שיא הקריירה: "קפטן אמריקה". קשה להתחרות בתפקיד מרכזי בסרט של מארוול, אבל ניכר כי להאס המוכשרת עוד נכון עתיד פורה בהוליווד. נאחל לה שהסעיף הזה יעודכן עוד יותר מפעם אחת.

שירה האס | צילום: מתוך הסרט