יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי אוכל

בלי קמח: מתכונים קלים לעוגות ועוגיות ללא גלוטן

את הקמח הרגיל מחליפים בקטניות, ובכמה דקות של עבודה יתמלא הבית בניחוח קסום

מאת  אסי רוז
כ״ב בטבת ה׳תשפ״ה (22/01/2025 17:54)
אסי רוז. צילום: אריק סולטן

אסי רוז. צילום: אריק סולטן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

נעים להכיר

שמי אסי רוז, אני אמא של מיכאל ורפאל ובת הזוג של נוי. בהמשך ישיר ללימודי נטורופתיה וגילוי מחלת הצליאק, יצאתי למסע של גילוי חומרי גלם חדשים וטכניקות ייחודיות שהוליד את המטבח שלי שאני שמחה להכיר לכם ־ ללא גלוטן, עם הרבה ערכים תזונתיים, והכי חשוב ־ קל ומהיר.

המסע שלי התחיל לפני קצת יותר משלושה עשורים, אי שם בסירים של סבתא אסתר שלי. שם עמדתי בגיל שנתיים וחצי על השרפרף הצהוב במטבח הקטנטן, הצנוע והמפואר ביותר בעולם, שבו ראיתי לראשונה את ידיה עובדות בניגון מופלא וקסום. זה היה ניגון אהבה כל כך גדול ועוצמתי שנכנס לתוך ליבי והשאיר אותי מוקסמת ממנו עד היום. במסע חיי הבנתי שהאוכל המופלא שלנו בשילוב האדמה והטבע הם דרך האבנים הצהובות שלי.

אחרי שירות קבע בחיל האוויר התחלתי את לימודי הנטורופתיה והכול התחבר לי – הטיפול המסור והעוטף בשילוב המזון המרפא והחיבור לאדמה. בזמן הלימודים אובחנה אצלי מחלת הצליאק והמטבח שלי התחיל להתפתח ולהיבנות. הקמחים האלטרנטיביים עוד לא היו באף בית, אז התחלתי לטחון כמויות קטנות של קמחי דגנים וקטניות וליצור מהם מטבח חדש בעל טכניקות עבודה שונות ומגוונות המותאמות בדיוק לאופי המרכיבים.

בהמשך הרגשתי שאני צריכה להעמיק את הידע שלי ויצאתי עם משפחתי למסע באיטליה, שם למדתי תואר שני מעמיק במדעי הגסטרונומיה באוניברסיטת Unisg שבאיטליה.

אני מאמינה שהמטבח הוא ארץ כל האפשרויות, יש בו שפע מדהים של מרכיבים שבשילוב נכון הם הופכים לביסים בלתי נשכחים כמו עדשים כתומות שנטחנות לקמח שממנו אפשר לאפות לחם עסיסי ומלא בטעם ובערכים תזונתיים. אני מציעה מתכונים שיש בהם איזון של כל הצדדים, יש בו חומרי גלם שיש לכולנו בבית, והוא לא מכיל מרכיבים עם שמות מפוצצים. כל מתכון מלא במחשבה כדי שיהיה קל, נגיש, עשיר ופשוט להכין אותו.

שימו לב, את המתכונים שלי מכינים בעזרת כוסות מדידה אוניברסליות לאפייה (לא לפי מדידה בכוסות שיש בבית או בכוסות חד פעמיות).

אני נרגשת לצאת איתכם למסע משותף מלא בטעמים, במרקמים ובארומות, וביחד ליהנות מאוכל מדהים, מזין, פשוט וקל להכנה כי זה כל הקסם.

עוגת שיש

העוגה שתמיד עושה תחושה של בית

לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

מרכיבים

4 ביצים M או L

¼ כוס שמן זית

½ כוס סוכר (ניתן להמיר בחלופה ראו בסוף המתכון)

½ כוס חלב צמחי או רגיל

1 כפית תמצית וניל

4 כפות רסק תפוחים או קופסת רסק תפוחים קטנה (113 גרם) – זה ה־סוד של העוגה!

1 כוס קמח שקדים

1 כוס קמח שיבולת שועל

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

½1 כף קקאו

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות במצב טורבו, אפשר גם חום עליון ותחתון אם אין מצב טורבו.
  2. מניחים בקערה ביצים, שמן, רסק תפוחים, סוכר, חלב ותמצית וניל ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים לקערה את הקמחים ואבקת אפייה ומערבבים.
  4. מעבירים ¾ מהבלילה אל תבנית האפייה.
  5. לבלילה שנשארה בקערה מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב. מוזגים את בלילת הקקאו מעל לבלילת הווניל. בעזרת קיסם מערבבים בעדינות את שתי התערובות.
  6. מכניסים לתנור לאפייה במשך 35-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.

* העוגה נשמרת בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה ימים.

אם לא אוהבים, אלו התחליפים:

  • את הסוכר אפשר להחליף בחצי כוס סירופ מייפל. במקרה שמחליפים צריך להוסיף עוד רבע כוס קמח שיבולת שועל או קמח שקדים.
  • את קמח השיבולת שועל אפשר להמיר בקמח כוסמין, ולשים לב לא להשתמש ביותר מ־½2 כוסות קמח שקדים, ולא יותר משתי כוסות קמח שיבולת שועל.

 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Essy Roz‎‏ (@‏‎essyroz‎‏)‎‏

מאפינס בננה

10-12 מאפינס

מרכיבים

2 בננות בשלות

3 ביצים

¼ כוס סירופ מייפל

1 קורט קטנטן של מלח

¼1 כוס קמח שיבולת שועל או שתי כוסות קמח שקדים

1 שקית אבקת אפייה (כ־10 גרם)

אפשרויות לתוספות:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

¼ כוס צימוקים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות. עדיף על מצב טורבו אבל לא חייב.
  2. מניחים בקערה גדולה את הבננות ומועכים בעזרת מזלג, מוסיפים ביצים, סירופ מייפל ומלח ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לבלילה אחידה.
  4. מוסיפים את התוספות ומערבבים (אפשר גם בלי תוספות). מוזגים את הבלילה לתבניות שקעים מרופדות בעטרות נייר – ¾ מגובה השקע, ולא עד למעלה.
  5. מכניסים לתנור לאפייה של 25-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

* המאפינס נשמרים בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה ימים או במקפיא במשך חודש וחצי.

 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Essy Roz‎‏ (@‏‎essyroz‎‏)‎‏

עוגיות טחינה

העוגיות שמזכירות את הבית של סבתא

15-8 עוגיות

מרכיבים

1 כוס טחינה גולמית או ממרח שקדים

¼ כוס סירופ מייפל או סירופ אגבה

1 קורט קטנטן של מלח

¼1 כוס קמח שקדים או ¾ כוס קמח שיבולת שועל

1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות, עדיף מצב טורבו אבל לא חובה.
  2. מניחים בקערה טחינה, סירופ מייפל ומלח ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים שוב עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה. אם העיסה יוצאת לכם דביקה יחסית, אפשר להוסיף 2־1 כפות קמח.
  4. בעזרת ידיים יבשות ונקיות יוצרים כדור בצק, וממנו קורצים עיגולים קטנים. מועכים מעט כל עיגול ומסדרים בתבנית.
  5. מכניסים לתנור ל־10 דקות. העוגיות מוכנות כשהן יציבות ומעט שזופות.

* העוגיות נשמרות בקופסה אטומה במשך ארבעה ימים.

 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Essy Roz‎‏ (@‏‎essyroz‎‏)‎‏

תגיות: אוכלללא גלוטן

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    קרית גת: נפסל כמשגיח כשרות רק בגלל השתייכותו לצהר

    הידיעה הבאה

    תקוורת ואבלד: הבינה המלאכותית המציאה מילים לשנת המלחמה

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    הַיּוֹם וְהַשָּׂפָה הָעִבְרִית

    תקוורת ואבלד: הבינה המלאכותית המציאה מילים לשנת המלחמה

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD