יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

סתם, זה הכול סתם: מסעדת "שיאן" תקועה בשנות ה-70

עיצוב הזוי, מנות תעשייתיות וטבח חסר מעוף. כל כך ציפינו לאכול במסעדה הסינית בירושלים וכמה היינו שמחים אם זה לא היה קורה כלל

מאת  חן ואלון קורן
ז׳ באדר ה׳תשע״ח (22/02/2018 09:34)
צילום: חן קורן

מסעדת "שיאן". צילום: חן קורן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מסעדה סינית אחת קיימת בירושלים כבר די הרבה זמן. בכל פעם שאני עוברת בצומת המרכזית ההיא אני מרימה את עיניי ותוהה: מתי כבר אשב לאכול שם?

מבחוץ היא נראית מסקרנת, עושה חשק לטפס במעלה המדרגות של טחנת הרוח בואכה שכונת רחביה. מבנה האבן הגבוה, האור הבוהק מבפנים, ואפילו השם קורא לי לבוא – שיאן, שפירושו קרני השמש האחרונות לפני השקיעה.

כמה גדולה היתה אכזבתי באותו ערב ירושלמי קריר כשפסענו פנימה אל תוך המסעדה. כמה הייתי שמחה אילו כל זה לא היה קורה כלל.

צילום: חן קורן
האגרול היה קנוי (אלא מה?) ובמילוי כל כך סתמי, עם רוטב חמוץ־מתוק תעשייתי. מסעדת "שיאן". צילום: חן קורן

מבפנים המקום מעוצב כמו חדר אוכל מהתקרה עד הרצפה, עם ריח של חדר אוכל ותחושה של חדר אוכל. אפילו הכלי של המרק היה כזה מפלסטיק לבן גס כזה, כמו בחדר אוכל. החלל נורא מבולגן, גם עבור עיצוב שלא סגור על עצמו (כל מיני רהיטים מאולתרים עם אותיות בסינית, תמונה של מישהי בשחור־לבן, גילופים מעץ, עיצובים ממוסגרים מצ'ופ סטיקס ועוד פנינים) וגם כי פשוט מונחים פה ושם כל מיני בקבוקי ספריי כחולים לניקוי חלונות או גלילי נייר. פתאום קסדה של מישהו מונחת מעל הארון והפח כולו פתוח לרווחה, עולה על גדותיו, מקורזל שקית מטר מהשולחן שלנו.

וכשהאגרול הגיע לשולחן, הבנתי – הבעיה הגדולה של המסעדה הזאת בכלל לא קשורה לעיצוב או לסדר, היא טמונה בכך שהמסעדה ככל הנראה עוד תקועה אי שם בשנות השבעים, עם מוצרים תעשייתיים להפליא, שאף אחד, בשום מסעדה בסביבה, לא מעז עוד לשלוף מעל השולחן.

האגרול היה קנוי (אלא מה?) ובמילוי כל כך סתמי, עם רוטב חמוץ־מתוק תעשייתי ועוד רוטב שלא הצלחתי לעמוד על פשרו.

מרק התירס הציל את המצב, אני לא רוצה לדמיין מה היה בו, אבל הוא בהחלט היה סביר. סמיך כזה, עם אטריות פריכות שבאמת היו פריכות ונטיפי ביצה.

מנה נוספת הייתה בקר עם פטריות שיטאקי בבירה. בליל סמיך של בשר יבשושי נורא עם פרוסות בצלים חיות ופטריות שיטאקי שברור לכל יושבי השולחן שהטבח ככל הנראה הבריז מהשיעור בפרק של הפטריות. לא ידעתי אם לצחוק או לבכות. כבר לא עושים דברים כאלה. פשוט הזיה קולינרית שלא חוויתי מאז גיל שמונה במזנון הקניון בבאר־שבע.

מזל שהזמנו גם סלט אטריות שעועית עם מלפפון, שום, ג'ינג'ר וכוסברה, שאמנם שחה ברוטב סויה ולא הייתה בו הרעננות של סלט (בטח לא הרעננות של סלטים אסייתיים) אבל בסך הכול הצלחנו לאכול כמעט חצי ממנו.

המלצר בא, והתחננתי בפניו שימליץ לנו על משהו שאפשר לאכול פה. זו הייתה תשובה קלה מבחינתו – עוף באננס, ברור, כל הלקוחות שלנו מתעלפים על זה. פרגיות בטמפורה עם אננס, דבש, שום ושומשום. זרמתי איתו, ואבוי אילו בושות. המנה מתוקה להחריד, והאננס שמקשט אותה מלמעלה היה כל כך לא טרי שיש מצב שגם לקופסת השימורים פג התוקף. והעוף, כל כך מעובד. אני לא יכולה להסביר לכם את התחושה שעברה לי בגוף כשנגסתי בעוף הזה.

מעולם לא השארנו כל כך הרבה אוכל על הצלחת. ושלא תבינו לא נכון, היו סביבנו שולחנות מלאים. בחרדים. שככל הנראה נהנו מהאוכל.

אלון רוצה לתת צ'אנס לקינוח אבל אני התעקשתי שלא. אחרי הכול, גם לי יש גבולות.

 

המטבח הסיני הוא אחד מהמגוונים בעולם. מלבד היותה של סין מדינה עצומה עם מטבחים שונים לחלוטין בכל מחוז ומחוז, גם הפזורה הסינית ברחבי העולם תרמה להעשרת המטבח הלאומי. אחד מהטעמים הבולטים בחלקים גדולים של המטבח הסיני הוא השילוב של חמוץ– מתוק עם מנות בשר. כך אננס (פרי טרופי שבכלל לא גדל בסין והגיע מהפיליפינים הסמוכים, שם הייתה ועדיין קיימת פזורה סינית חשובה וגם מטעי אננס עצומים) נכנס למנות רבות במטבח הסיני כדי לתת את הטעם החמוץ–מתוק.

תגיות: מסעדה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    מנהיג הלכתי: הספר שקולע לדמותו של אחד מגדולי הפוסקים

    הידיעה הבאה

    קשר השתיקה: הקרב העקוב מדם בין רוסיה לארה"ב על אדמת סוריה

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    צילום: AFP

    קשר השתיקה: הקרב העקוב מדם בין רוסיה לארה"ב על אדמת סוריה

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD