יום שני, יוני 9, 2025 | י״ג בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות

"אנשים לא מבינים מה נדרש כדי לייצר את המוצרים שהם קונים בסופר"

"לשכת התעסוקה" עם בן לוי, טכנולוג מזון

מאת  ליאור שפירא
כ״ה בטבת ה׳תשפ״ב (29/12/2021 13:37)
בתוך מוצש, תרבות
צילום: אריק סולטן

בן לוי טכנולוג מזון. צילום: אריק סולטן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

מה אתה עושה?

אני טכנולוג מזון בגלידות נסטלה. אני עוסק בהפיכת חומר גלם למוצר סופי בקנה מידה תעשייתי. זה דורש שליטה בתהליך הייצור, היכרות עם חומרי גלם והכרה של המוצר הסופי. בגלידות, למשל, יש תהליך ייצור שונה לכל סוג גלידה. בייצור תעשייתי המכפלות עצומות והמון דברים יכולים להשתבש. הצלחה היא מוצר שיוצא תקין ובסטנדרט גבוה. אם לא – שירות הלקוחות כבר ישמע על זה.

איך עובדים על מוצר?

מוצר מתחיל מאיסוף חומרי הגלם הרלוונטיים, במקרה שלי אלו סוכר, סירופים, אבקת חלב, מייצבים, מתחלבים. את כל החומרים מוסיפים לתוך סיר בישול ענק. החומר במצב הזה נקרא "מיקס". אחרי שמסיימים לבשל, המוצר עובר תהליכים טכנולוגיים כמו פסטור וקירור. האחריות שלי היא לוודא שכל התהליכים האלה מתקיימים כמו שצריך ולתת מענה כשהם לא מתקיימים כמו שצריך.

איך נראית שגרת העבודה?

יש טכנולוגי מזון שמייצרים מתכונים למוצרים. אני שייך לסוג אחר, של ליווי מוצר מפיתוח לייצור. אני יודע לתרגם את המתכון המפותח לביצוע תעשייתי. יש מוצרים שבהתחלה נראה שיהיה ממש פשוט לייצר, ותוך כדי עבודה מגלים שממש לא. אני חי ונושם את המפעל, את היכולות של המכונות, המגבלות שלהן. רוב היום אני נותן מענה לבעיות בתהליך השוטף. למשל אם הגלידה יוצאת נוזלית ולא ניתנת למזיגה. יש אספקטים שאני צריך להיות פיזית ליד המכונות ולראות בעיניים שלי את הבעיות בהם ואת האפשרויות לפתרון. זו יכולה להיות עבודה משרדית עם חישובים או עבודה מול מחשב.

איך התחלת לעבוד בתחום?

התעסקתי באוכל מגיל קטן, למדתי קולינריה ובישול ועבדתי במטבחים. אחרי שבע שנים בתחום המטבח רציתי משהו שיכול לאתגר יותר מבחינה מקצועית. בחנתי את האופציות. חשבתי אולי להיות תזונאי, גיליתי שיש תואר בטכנולוגיית מזון והחלטתי שזה התחום. תוך כדי הלימודים התחלתי לעבוד במפעלי מזון. מקום העבודה הראשון אחרי התואר היה בתחום המיצים בכלל.

מה אנשים לא יודעים על המקצוע?

אנשים לא מבינים מה נדרש כדי לייצר את המוצרים שהם קונים בסופר, גם מוצר שנראה פשוט כמו טילון. לייצר כמויות ענקיות של מוצרים בסטנדרט גבוה זה מאתגר. יש המון דברים שיכולים להשתבש לאורך הדרך: אפשר לגלות בבישול שרמת הסוכר נמוכה מדי או גבוהה מדי. יכול להיות שיגלו שכל הוופלים שהגיעו למפעל שבורים. אפשר לגלות שהמשאבה שמצפה את הגביע לא מצליחה להזרים את השוקולד, ואם הטילון לא מצופה – הוא יהיה רטוב. יכול להיות שתאריך התפוגה על המוצר לא יהיה תקין. יכול להיות שהטקסטורה תשתבש ויהיה טעם של קרח בפה או שהמוצר יתכווץ אחרי חודש במקפיא. התפקיד שלי הוא למנוע בעיות מלכתחילה ולתת את הפתרון בשטח כשזה קורה.

איזו טעות של מתחילים עשית?

הייתה בעיה בצבעים של אחד המוצרים שזול מאוד לייצר. הייתי טכנולוג צעיר ונלהב. התעסקתי בזה יומיים, ניסיתי לתקן, לא הצלחתי. זרקו הכול לפח – וכך למדתי שלשבת שעות ולנסות לתקן מיקסים שמאוד זול לייצר – זה פשוט לא משתלם.

כמה עובדות על טכנולוגיית מזון

 דרישה

טכנולוגי מזון מועסקים במפעלי מזון, במפעלי קוסמטיקה, במפעלי תרופות ובחברות הזנק בתחום המזון.

התמחות

טכנולוג מזון יכול להתמחות באחד משלושה תחומים: פיתוח מתכונים, ייצור ובקרת איכות. עבודות ראשונות יהיו לרוב בתחום האיכות או הייצור. פיתוח מתכונים הוא התמחות מתקדמת יותר.

לימודים

בארץ אפשר ללמוד בטכניון לתואר מהנדס מזון. לתואר "טכנולוג מזון" אפשר ללמוד בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ובתל–חי.

 איפה הכסף

6,000-10,000 ₪ למשרה ראשונה. טכנולוג מנוסה יכול להגיע לסביבות ה–20,000 ₪ פלוס הטבות.

 שכירים או עצמאים

הרוב שכירים, עצמאים יקימו סטארֿֿט–אפים או יעבדו בייעוץ.

 לצד מי עובדים

פועלי ייצור, עובדי תחזוקה, מהנדסי מכונות, בשלנים.

 

תגיות: טכנולוג מזוןלשכת התעסוקה

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    דווקא עכשיו: שבע חופשות חורף ישראליות מפנקות במיוחד

    הידיעה הבאה

    עדינה כתריאל כבר לא מתביישת בכתמים הלבנים שעל גופה

    הידיעה הבאה
    צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

    עדינה כתריאל כבר לא מתביישת בכתמים הלבנים שעל גופה

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD