יום רביעי, יוני 11, 2025 | ט״ו בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

"קאמאקורה" – בשורה לחובבי המטבח היפני

מסעדת קאמאקורה ברמת–גן מזכירה שהמטבח היפני הוא יותר מסושי ואטריות, ובוחרת להתמקד דווקא בבשר. התוצאה: חגיגה של טעמים ואסתטיקה

מאת  אביטל אינדיג
ו׳ בתמוז ה׳תש״פ (28/06/2020 17:50)
"קאמאקורה" – בשורה לחובבי המטבח היפני

צילום: אפיק גבאי

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

האומה היפנית מזוהה בהכללה עם הרגלי היגיינה קיצוניים (רק נסו למצוא פח אשפה ברחובות טוקיו) ועם שמירה קפדנית על מרחב אישי של כל אדם, כך שאין פלא שמסעדת קאמאקורה, מסעדת שף יפנית שנפתחה זמן קצר לפי תחילת הסגר, נבחרה כמקום שבו נשבור את התנזרותנו ועוצר המסעדות שהנחיתה עלינו הקורונה.

כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– "אי אפשר לפחד להפגיש את התלמידים עם דעות שונות"

– תרבו באהבה: עם נוצר וארץ קמה ושפה אשר נרדמה
– "רציתי לשמש דוגמה עבור כל מי שעבר תהליך רפואי קשה"

עם כל הכבוד לארץ השמש העולה ולהנחיות משרד הבריאות, אנחנו עדיין בלבנט. רוצה לומר: אחרי שמדדו לנו את החום והחתימו אותנו כראוי על הצהרת הבריאות (היש חפץ מעביר זיהומים יותר מהעט שבו חותמים עליהן?) – בסוף התהליך נכנסים לחלל הומה אדם. הוא אמנם מאכלס  30 אחוזים פחות סועדים מהמקסימום המותר בימים רגילים, אך הם עדיין חולקים מלצרים ומערכת אוורור משותפת.

צילום: אפיק גבאי

אבל אנחנו כאן בכלל כדי לדבר על האוכל. מסעדות יפניות בדרך כלל שמות דגש על דגים נאים, סושי ואטריות מסוגים שונים. בקאמאקורה החליטו באופן מרענן להתמקד דווקא בבשר. המטבח שלהם מושפע פחות מטוקיו המוכרת, אלא דווקא מהבירה העתיקה קיוטו (יש המכנים אותה "הירושלים של היפנים") ולכן לא הופתענו למצוא בה תפריט "קייסקי" – ארוחת טעימות, שפופולרית מאוד בחבל הארץ הזה. במקום לבחור במנה או שתיים, הקייסקי מאפשר גם וגם וגם, ומהווה תצוגת תכלית של יכולות השף, עם מנות מוקטנות ומותאמות שמאפשרות לזוג סועדים לטעום לא פחות מ־11 (!) מנות שונות.

השולחן ערוך בקפידה ועליו מונח הסכו"ם היחיד שמתקבל על הדעת במקום כזה: צמד צ'ופסטיקס (המתקשים יכולים לבקש סכין ומזלג). את הסעודה פותחים עם ספל קטן ובו סאקה – יין האורז היפני המסורתי שמנקה את הגוף לפני הארוחה – ועם מגבת חמה ולחה שמוגשת לנו על ידי המלצר (כן כן, כמו בטיסות). מחווה פשוטה אך גאונית, שמוכיחה כי יורדים כאן לרזולוציות גבוהות גם בפרטים הקטנים ביותר. מה חבל שההושבה הדחוסה והאקוסטיקה המאתגרת לא משלימות את החוויה. נכון שמדובר במקום קטן יחסית שמעוניינים למקסם אותו, אבל התוצאה מעניקה את ההפך הגמור מהעיצוב המינימליסטי היפני.

למנות ראשונות הגיעו סלט קינוקו שמורכב מפטריות יפניות לבנות מוארכות ואטריות סובה מוקפצות בסויה מתוקה, ויניגרט ושומשום. מנה חביבה אבל לא כזו שלא טעמנו במקומות אסיאתיים רבים אחרים. את המצב הצילה הטונה כמהין שהייתה פשוט מופלאה. החלק שבחרו פה הוא אקאמי, נתח מיוחד של טונה ללא סיבים ושומן, שמזוהה במיוחד עם ניגירי (שם הוא מוגש עירום ונא מעל תלולית אורז). כאן צרבו אותו מעט על גחלים אבל השאירו את החלק הפנימי כמעט לא מבושל, מה שיצר ביס רך במיוחד שנמס בפה, מלווה ברוטב טארה מתקתק ועלי מיקרו לקישוט. את הפתיחה המצוינת המשיך טרטר בקר על מח עצם. ההגשה המפעימה שלו היא יצירת אמנות של ממש: עצם שחתוכה לרוחב עם מח שצלוי על גחלי אלון יפניים ובתוכה שוכן טרטר בקר באיולי מיסו־קאראשי. מעל הכול מונחים להם באצילות דפי אצות נורי מקושטים בפרחים. כדי לחוות את כל הטעמים בו־זמנית המנה מוגשת עם כפית מיוחדת. לרגע חלפה בראשנו התלבטות אם לחרב את כל היופי הזה, אבל אחרי טעימה ראשונה (ותמונה לאינסטה כמובן) היא הוכרעה.

צילום: אפיק גבאי

מנות הביניים היו מעניינות אף הן (סינטה טטאקי שקצת טבעה ברוטב ומנצ'י קאטסו – קרוקט בשר צלעות), אבל נדלג היישר אל ה"המבגו", הלוא הוא ההמבורגר היפני. ראשית, היפנים מתייחסים אל ההמבורגר שלהם ברצינות ובכבוד שמגיע לו – כלומר, ללא לחמנייה מיותרת ומכבידה. שנית, הם נוהגים להכין אותו במידת עשייה מדיום (למרות שלדעתי הוא הוגש אפילו חצי רייר), מה שמאפשר להתענג על הטעמים האותנטיים. השידוך עם ביצה רכה, פאק צ'וי ורוטב ברביקיו מתקתק היה לא פחות ממושלם.

כאמור, קאמאקורה היא הכול חוץ ממסעדה של סושי וגיוזה, אבל פטור בלא כלום אי אפשר, כך שגם את הסושי המקומי שמחנו לבדוק. כאן מאמינים בלהגיש את הסושי כשהרטבים כבר משוחים מבפנים, מה שחוסך התעסקות מלכלכת וגם מדייק את כמות התיבול שנלווית לכל חתיכה. ההברקה, גם אם מעט צפויה, הגיעה בדמות "ניקו רול" – מנת סושי עם בשר (פרוסת דנוור קאט במקרה דנן) שהעלתה את התהייה המתבקשת: איך לא אכלנו את זה קודם. הקרי סלמון רול היה מצוין אף הוא והוכיח שגם אם סושי הוא לא המומחיות של המקום – עדיין יודעים איך לגלגל כאן.

המלצר מסביר־הפנים הקפיד להחליף סכו"ם וצלחות בין מנה ראשונה לעיקרית ולסושי, אבל באופן מעט תמוה דווקא במעבר בין דג לבשר לא טרח להחליפם.

לקינוח הגיע קרמו עטוף בכדור שוקולד מריר עם חתיכות עוגת בננה, דבש וקינמון נימוחה ושמיימית, וגם פלאן קוקוס עם מקרון וקרם קרמל מלוח שנחשב ללהיט פה, אך דווקא מצידנו לא נרשמה התלהבות.

"קאמאקורה" היא בשורה לחובבי המטבח היפני. לא עוד אוכל סגפני ומאופק, אלא שילוב בין חומרי גלם מטופלים היטב, עטופים בחגיגה של טעמים ואסתטיקה.

מלון אינדיגו, אהליאב 5, רמת–גן

טלפון:  073–2753807

כשרות צהר | גישה לנכים

 בקיצור: הייקו בצלחת // אל תפספסו: המבגו // בשולחן ליד: עוטי מסכות

motzash.food@gmail.com

תגיות: יפןמסעדהסושי

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    עושים סדר בחזרה של הספורט לשגרת קורונה

    הידיעה הבאה

    ראשי רשויות דורשים להיות שותפים בהגדרת אזור מוגבל

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    ראשי רשויות דורשים להיות שותפים בהגדרת אזור מוגבל

    ראשי רשויות דורשים להיות שותפים בהגדרת אזור מוגבל

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD