יום רביעי, מאי 21, 2025 | כ״ג באייר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי תרבות מוצש

ד"ר עסקית ומיסטר קוקטייל

בבר הקולינרי "שלדי" מגישים מנות מרתקות מוקפות בפסקול, בעיצוב ובאלכוהול שחוברים להרמוניה כמעט מושלמת

מאת  אביטל אינדיג
כ״ב במרחשוון ה׳תש״פ (20/11/2019 16:03)
ד"ר עסקית ומיסטר קוקטייל

"שלדי". צילום: אמיר מנחם וטל ציפורן

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

סצנת האלכוהול בישראל מתחלקת לשניים – מקומות באוריינטציה פאבית עם נטייה לבירה, מזון מטוגן ואווירת חבר'ה, או ברים שמשדרים יוקרה ומציעים יין משובח ותפריט מוקפד. שניהם מייצרים חוויה של אסקפיזם, בשניהם כיף לבלות. עניין של טעם ושל מצב רוח. אין ספק ש"שלדי" (Sheldi), שנפתח בהרצליה פיתוח לפני כמה חודשים, משתייך לסוג השני (ולא להתבלבל עם בר ה"שלדון" שנמצא במתחם הבורסה). כמו רבים לפניו, גם הוא מנסה לפצח את נוסחת הקסם: צהריים לעובדי תעשיית ההיי־טק ביום, ומוקד בליינות לילי עם רדת החשכה. ד"ר עסקית ומיסטר קוקטייל.

הדבר הראשון ששמים לב אליו כשנכנסים למקום הוא העיצוב. שלדי מנסה ללכת בדרכי ה"דיינינג קלאבס", המועדונים מהמאה ה־18 שבהם נאספו קבוצות של חברים לערב של שיחות עומק, שיכר ואוכל. אז מצד אחד נוכחת כאן השפעה בריטית מובהקת עם כיסאות בר מרופדים בקטיפה טורקיזית, שולחנות פורמייקה בוורוד בהיר, דקורציות בזהב ומתכת שחורה. מצד שני, מאזנים את הכבדוּת שלטי ניאון מגניבים שתלויים על הקירות, עציצונים לא ברורים ואור צהבהב שבוקע מנורות חירום של מקלטים משנות החמישים. יש שיגידו אקלקטיות, יש שיגידו ביזאר.

"שלדי". צילום: אמיר מנחם וטל ציפורן

בשולחן לידנו ישבה אשת עסקים סקנדינבית שסעדה לבדה על כוס יין לבן. זה היה מחזה כה משונה, עד שפתאום הבנו עד כמה נדיר לפגוש כאן אנשים שיוצאים בגפם. לא סתם ה"שרינג" (sharing) כה חביב על הסועד הישראלי, וגם שלדי מאמינים גדולים בקונספט ומציגים מבחר מנות שניתן לחלוק עם חברים או עם בן הזוג. ואין יותר שיתוף מאשר מאזטים ("סלטים" בעגת השיפודיות). למען האמת, מעט התאכזבנו מהפתיחה, במיוחד אחרי שהמלצרית המליצה עליה בחום. הסלטים היו חביבים בהחלט, אבל אף אחד מהם לא התרומם. ממרח השקדים היה מעט אנמי בטעמו ולא מטבלי מספיק במרקם שלו, כלומר לא ממש "נגיב". המטבוחה "של סבתא סוזן" אכן סיפקה תחושה אותנטית אבל לא יותר מזה, וגם עם טחינת הר ברכה אי אפשר ליפול יותר מדי, אבל היא לא טמנה בחובה איזו בשורה. המנות הראשונות, לעומת זאת, היו סיפור אחר לחלוטין.

הטונה האדומה שהייתה צרובה בקראסט תבלינים ומלח ים הייתה לא פחות ממושלמת. טרייה, בשרנית ואלגנטית. מעליה פוזרו פרוסות פלפל חריף – בעלי החך הרגיש מוזמנים להסירו אם הם רוצים לשרוד את המנה בשלום. היא הונחה מעל סלט פריקי חמים וטעים כל כך: התיבול המדויק, השמנוניות העדינה, הכוסברה והבצל הסגול – כולם גרמו לו להיות משביע בלי להיות כבד או יבשושי. האבוקדו הצלוי (הברקה) שהתלווה רק הוסיף להגשה. ללא ספק – שכינה שרתה על המנה הזו. מנת האספרגוס הצלוי הייתה מעניינת אף היא, לוותה בקרם חצילים שרוף ודומיננטי וביצה עלומה שאיזנה הכול ממעל.

בינתיים הגיעו הקוקטיילים. וכמו בכל פרט בשלדי, ניכר שגם בהם הושקעה לא מעט מחשבה. לאחר בחינה מדוקדקת של האפשרויות, הזמנו "דון חואן" בשבילי ובשבילו "מייד אין שלדי", שהיה המוצלח מבין השניים. היה בו טעם עמוק ופראי, שממש זורק אותך לתוככי יער סבוך. הארומה המעושנת שאפפה אותו מקורה ברוזמרין החרוך שמונח על המשקה (כן כן). הקוקטייל שלי היה מתקתק יותר וכלל טקילה מתובלת (חבל שלא היה יותר ממנה), סירופ קוקוס, לימון סחוט, ארומטיק ביטר, אננס ומקל קינמון שרוף אף הוא (מתברר שאוהבים לשרוף פה דברים). לצד הקוקטיילים הסתפקתי במים ואילו האלפא ביקש את הסודה הקבועה (מסימני גיל הארבעים) – לייק על בקבוק הפרייה שהגיע לשולחן.

ומה על העיקריות? "קרואסון דג צרפוקאי" הוא עוד דוגמה מוצלחת לפיוז'ן בין מזרח למערב, שמשתלב גם עם הדחף הלא מוסבר של שפים בימינו לדחוף מנות לתוך המאפה הצרפתי. שלושת הקרואסנים הקטנים בהחלט מזמינים חלוקה נוחה בין חברים, והנגיסה בהם מזכירה חריימה איכותי, כשהם מתוגברים בטחינה ועטופים בבצק חם. כמו ניגוב של ערב שבת שמוגש קומפלט אל השולחן. איך לא חשבו על זה קודם?

עם כל הכבוד לדגה, הרי שבלי מנת בשר לא יצאנו ידי חובתנו. כריך הבקר המפורק בחלה קלויה לא היה מוצף ברוטב כנהוג בז'אנר, והגיע עם חסה, בצל וקורנישונים חמדמדים. האלפא עף עליו, אני פחות.

לסיום, בחרנו צמד קינוחים תאומים: גינה טרופית וגינת שוקולד שהיו חגיגת קרמים, מקרונים וטווילים (מנגו ופטל מחד, טופי וקרמו מן העבר השני) שהיו קצת עמוסים וכבדים, על אף שהטווילים היו מהטעימים שיצא לנו לאכול.

שלדי מכנה את עצמו "בר קולינרי", אבל האמת שהוא הרבה יותר "קולינרי" מאשר "בר". הוא מציג מנות מרתקות שמוקפות בפסקול, בעיצוב ובאלכוהול שממשיכים את אותו הקו בהרמוניה מושלמת. בכולן הושקעה מלאכת מחשבת שמטרתה אחת: להסעיר את כל חמשת החושים שלכם. וזה כבר בהחלט משהו לשתות לכבודו.

בקיצור הגענו בגלל האלכוהול, נשארנו בגלל האוכל // אל תפספסו טונה אדומה על פריקי // בשולחן ליד ערימה של חבר'ה לצד סטארט–אפיסטים.

תגיות: מסעדהשלדי

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    נאום הממליך: המהפך של ליברמן הושלם

    הידיעה הבאה

    "ילדים ששבעו נחת זרוע של מבוגרים הם הכי רגישים"

    כתבות קשורות

    נתב"ג. צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

    היורדים מהארץ לא מפסיקים להתעסק בה

    רחלי מלק-בודה
    03-05-2025

    בתוך הכאוס הישראלי מסתתר איזשהו סדר עמוק ומסונכרן. אפילו מי שעוזב את הארץ פיזית מתקשה להתנתק ממנו

    ריקוד המכונה: השפעת הבינה המלאכותית על עולם המוזיקה

    שרול גוטמן
    01-05-2025

    מתהליך יצירה שמתחיל מבטן, רגש ונשמה למערכת של הנחיות, קונספטים ופירוט טכני. עידן ה–AI במוזיקה

    כבר לגמרי טבעי למוזיקה הישראלית. מארק אליהו. צילום: אריק סולטן

    מארק אליהו מופיע והמחזמר שיקגו בישראל: מה שעולה בשבוע הקרוב

    יהודית טל
    01-05-2025

    מדריך מוצש לשבוע הקרוב // 2-9.5

    הידיעה הבאה
    "ילדים ששבעו נחת זרוע של מבוגרים הם הכי רגישים"

    "ילדים ששבעו נחת זרוע של מבוגרים הם הכי רגישים"

    כתיבת תגובה לבטל

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD