הדיפ פייק לא פוסק: רופא בכיר קיבל קטע וידאו בו הוא נרצח

בימים האחרונים מופץ סרטון מזויף בו נראית מגישת חדשות 12, יונית לוי, מדווחת על רצח מנהל המרכז לרפואת הסרטן בבית החולים 'שיבא'. "פרופ’ ברגר בריא ושלם, והוא ממשיך בעבודתו החשובה למען מטופליו"

צילום מסך מתוך הסרטון המזויף | .

צילום מסך מתוך הסרטון המזויף | צילום: .

תוכן השמע עדיין בהכנה...

פרופ' רענן ברגר, מנהל המרכז לרפואת הסרטן בבית החולים 'שיבא', מקבל בימים האחרונים טלפונים מחברים מודאגים ששואלים לשלומו לאחר שנחשפו ברשתות החברתיות לסרטון מזויף ושקרי שמופץ ברשת ועושה שימוש בדמותו ובשמו. בסרטון נראית מגישת חדשות 12, יונית לוי, כשהיא מדווחת על הירצחו לכאורה של הפרופ' מחוץ לבית קפה בתל אביב. על פי הסרטון, פרופ’ ברגר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף לציבור תרופת פלא ליתר לחץ דם. 

המרכז הרפואי שיבא מדגיש כי מדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית, כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מתחזים לרופאים ומפיצים מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות. הסרטון דווח לרשויות הרלוונטיות, ננקטו צעדים להסרתו, והוגשה תלונה רשמית בעניינו.

"אנו רואים בחומרה רבה את הפצת הסרטון ומגנים בכל תוקף את המעשה. מדובר בעליית מדרגה מסוכנת בתופעת הדיפ-פייק והפצת תכנים כוזבים ברשת", נמסר מבית החולים, "עוד יצוין, כי אין כל אמת בדברים, פרופ’ ברגר בריא ושלם, והוא ממשיך בעבודתו החשובה למען מטופליו. אנו קוראים לציבור להפעיל שיקול דעת, לא לשתף תכנים חשודים ולהתעדכן רק במקורות רשמיים ואמינים".

הכי מעניין

זו אינה הפעם הראשונה בה מופיעים פרסומים מזויפים של רופאים כשהם ממליצים על תרופות או טיפולים כאלה ואחרים. בשבוע שעבר הופץ סרטון שעליו לוגו של חדשות 13 ובו פרופ' יצחק קרייס ממליץ לכאורה על תרופה לטחורים.

משרד הבריאות החליט להילחם בתופעה ובשיתוף פעולה עם מערך הסייבר הלאומי הוציאו בשבוע שעבר הודעה רשמית, בה הם מזהירים את הציבור מהקמפיינים המתפרסמים ברשתות החברתיות ומפיצים מידע שגוי כשהם עושים שימוש בתמונות אמיתיות של רופאים ובלוגו של משרד הבריאות. אלא שאנשי המקצוע טוענים כי אין בכך מספיק כדי לעצור את הסרטונים השקריים שממשיכים להתפרסם, והפעם בעצימות גבוהה יותר כאשר המתחזים יוצרים באמצעות הבינה המלאכותית מעין מהדורות חדשות ישראליות שמדווחות פייק ניוז. הניסיון להילחם בתופעה מעלה חרס. בכל פעם שהפרסומים מוסרים מהרשת לאחר דיווח לרשתות החברתיות, אומרים אנשי המקצוע, הם עולים שוב ממקור שונה.   

י"א בתמוז ה׳תשפ"ה07.07.2025 | 05:36

עודכן ב