רשימת קניות: איפה קונה השף הירושלמי מוטי אוחנה
את הבשר אצל רפאל בשוק מחנה יהודה, פירות וירקות מיוחדים בדרך בית לחם, שמן זית - רק של משק אחיה ותבלינים טריים בחנות קטנה במבשרת ציון. השף מוטי אוחנה ממסעדת החצר בירושלים עושה קניות וחושף סודות
אטליז רפאל בשוק מחנה יהודה, ירושלים
ההיצע הרחב, השירות האדיב, המקצוענות וכמובן הבשרים האיכותיים, הופכים אותו לאטליז האהוב עלי. אני רוכש שם הרבה מאוד בשר, ובעיקר נתח קצבים, שקדי עגל, חלקים פנימיים, מוח, טלאים וסטייקים טובים.
דגים:
עוז דגים בשוק מחנה יהודה, ירושלים
התכונה החשובה ביותר אצל דייג היא האמינות שלו. אצל עוז דגים אני יודע שאם זה לא הדג הכי טוב והכי טרי שיש, פשוט לא ימכרו לי אותו. אני קונה אצלם לוקוס, מוסר ים, סלמון, לברק, דניס וביצי דגים.

הכי טרי. אטליז רפאל
צילום: פלאש 90
פירות וירקות
מרכז הפרי והירק, דרך בית לחם 33, ירושלים
הם מביאים את הירקות הכי טובים ומיוחדים. כבר בתחילת העונה המבחר אצלם עצום, ויש גם מבחר של פירות אקזוטיים, עלי מיקרו
וביצי שלו. שם אני קונה את כל הירקות והפירות המיוחדים שלא ניתן לרכוש בשום מקום אחר, כמו במיה בלדי, שעועית מסוגים נדירים, עשבי תיבול טריים ומיוחדים.
שמן זית:
משק אחיה, אזור תעשיה שילה
שמן זית איכותי ונפלא שמיוצר בבית בד גדול. אני השתמשתי בשמן הזית הסורי שלהם, ובשמן הזית מסוג פיקטו ונהניתי מאוד.

מרכז הפרי והירק. יש גם עלי מיקרו וביצי שלו
צילום: פלאש 90
תבלינים:
מעוז הגרעין והתבלין, רחוב היצירה 7, מבשרת ציון
חנות תבלינים ללא פשרות. כל התבלינים נקיים, נטחנים במקום, מבחר אינסופי של סוגים, תערובות חליטות ופירות יבשים אורגניים, זעפרן מיוחד, כוכבי אניס ועוד. את כל התבלינים שאני משתמש בהם אני קונה רק בחנות הזאת.

מוטי אוחנה. אוהב תבלינים טחונים במקום צילום: יח''צ