מעגלים פינות: איך מכינים פיצה ביתית מושלמת
למה צריך להיזהר עם פטריות, מה יקרה אם תשימו בתנור אבן מיוחדת ואיך מכינים בצק לפיצה מתפוחי אדמה. כל הטיפים שצריך בשביל להכין בבית פיצה איכותית פלוס מתכונים מנצחים

1. ברוב החנויות לכלי מטבח ניתן לקנות אבן להכנת פיצה. את האבן מניחים בתנור לפני שמחממים אותו. האבן מוליכה טוב יותר חום, וכך הבצק מקבל מכת חום גבוה בתחתית התבנית ומתקבל בצק קריספי.
2. בפיצה בעלת בצק דק חשוב שהחום העליון יהיה גבוה יותר מאשר החום התחתון, כדי
שהתוספות והגבינה יהיו מוכנות יחד עם הבצק.
3. חשוב לא להעמיס יותר מדי דברים על הפיצה (רוטב, גבינה ותוספות), כדי שהבצק לא יהיה
מימי מדי, אלא קריספי.
4. חשוב להשתמש בחומרים משובחים, כגון קמח דורום שמיועד לפיצה, שמן זית איכותי, מים מזוקקים ועוד.
5. להשגת בצק אלסטי
6. לקבלת בצק דק יש לרדד אותו לעובי של חצי ס"מ. לקבלת בצק עבה יש לרדד אותו לעובי של ס"מ וחצי.
7. מומלץ להשאיר שוליים של 2 ס"מ בעת מריחת הרוטב.
8. לשמור על השמרים – בעת הכנת הבצק יש להשתמש במים קרים כדי שהשמרים לא
"ימותו" מיד.
9. כשמשתמשים בפטריות, עדיף לא לשים יותר מדי מהן מפני שהן מוציאות הרבה נוזלים, וכך לא מתקבל בצק קריספי.
10. כשרוצים להשתמש בתוספות בשריות במקום הגבינה, ניתן להשתמש בממרחים כגון טפנד, שמן זית או ממרח עגבניות מיובשות, כך הפיצה יוצאת כמו פוקאצ'ה.

דרגת קושי: קלה
פרווה
זמן הכנה: 12 דקות (אסור לעבור את 12 הדקות, אחרת הבצק יתחמם והשמרים ימותו)
עד שהמנה מוכנה: שעתיים
* למשקיעים: רצוי להשאיר את הבצק במקרר לפחות 12 שעות, ובכל שלוש שעות להוציא את האוויר מהבצק.
המצרכים (ל-5-4 מנות):
5 כוסות קמח
6 כפות שמן זית
2 כוסות מים
2 כפות מלח
2 כפות סוכר או 2 כפות דבש
חבילת שמרית
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המצרכים היבשים יחד במלוש.
2. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב ומערבבים עד להיווצרות מרקם הומוגני. לאחר שכל השמן נספג
מוסיפים מים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לכדורים ומתפיחים לעוד כשעתיים.
4. לאחר ההתפחה יש להוציא את האוויר מהבצק ולרדד תוך כדי סיבוב והפיכה. פעולת הסיבוב
וההפיכה יוצרת בצק מרודד באופן אחיד.
5. את הבצק מסדרים בתבנית משומנת וחותכים לצורה הרצויה.

דרגת קושי: קלה
פרווה
זמן הכנה: 45 דקות
מנה=מצקת של 60 גר'
המצרכים:
10 עגבניות תמר
1 בצל מקולף וקצוץ
2 כפות שמן זית
5 שיני שום
עשבי תיבול: בזיליקום, אורגנו ופטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. חולטים את העגבניות במים רותחים. מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות.
2. מחממים סיר ומוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום לקראת סיום טיגון הבצל.
3. מוסיפים את העגבניות לסיר ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את התבלינים, מנמיכים את הלהבה, מבשלים כ-20 דקות ומקררים. טוחנים הכל בבלנדר.
* אם רוצים לשדרג את הרוטב ניתן להוסיף בזמן הטיגון אנשובי או רוטב דגים תאילנדי וגרגרי כוסברה.
** כדי שהמתכון יהיה ידידותי יותר לילדים כדאי לשים קטשופ במקום אורגנו, בזיליקום וסוכר.

דרגת קושי: קלה
פרווה
זמן הכנה: 35 דקות
עד שהמנה מוכנה: שעתיים ורבע
המצרכים (ל-2 מנות פיצה/תבניות):
4 תפו"א גדולים
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
כפית מלח
4 כוסות מלח
תוספות:
1 כדור מוצרלה באפלו
1 כוס פרמזן מגורד
1 כפית רוזמרין קצוץ
מעט מלח ופלפל
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה ללא קליפה במים מומלחים עד לריכוך ומקררים.
2. מניחים את השמרים בכוס מים חמים, מערבבים ומחכים עד שהשמרים מבעבעים.
3. מניחים בקערה 1/3 מכמות תפוחי האדמה, מוסיפים את השמרים, שמן הזית והמלח ומערבבים.
4. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת הבצק.
5. לאחר מכן מניחים את הבצק בקערה ובה מעט שמן זית בתחתית ונותנים לו לנוח במשך שעה.
6. מחממים תנור ל-250 מעלות.
7. מרדדים את הבצק לעובי של 3-2 ס"מ ומניחים בתבנית משומנת (אפשר גם לשים בתבנית ובה מעט סולת כדי שהבצק לא יידבק).
8. מפזרים את גבינת הבאפלו, שארית תפוחי האדמה, גבינת הפרמזן, רוזמרין, מלח ופלפל ומזליפים מעל מעט שמן זית.
9. נותנים לבצק לנוח למשך 15 דקות ולאחר מכן אופים במשך כ-20 דקות.
דרגת קושי: קלה
חלבי
זמן הכנה: 35 דקות
עד שהמנה מוכנה: 45 דקות
המצרכים (ל-4 מנות/תבניות):
1 כוס קמח מרמולייט (קמח ללא גלוטן)
1/2 כוס קמח סויה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס קמח תפו"א
1 כפית מלח
50 גרם חמאה
1/4 כוס חלב
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים.
2. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
3. מחממים תנור ל-250 מעלות.
4. מרדדים את הבצק לעובי של 3-2 ס"מ.
5. מכניסים את הבצק לתנור ל-10-7 דקות (עד שהבצק מזהיב).

דרגת קושי: קלה
פרווה
זמן הכנה: 12 דקות לבצק+1/2 שעה לטפנד
עד שהמנה מוכנה: שעתיים ו-20 דקות
לכמה מנות: בצק – 5-4 מנות. טפנד - כ-30 מנות. ניתן לשמור במקרר לשבוע וחצי. אפשר גם להקפיא.
המצרכים:
לטפנד זיתים:
250 גר' זיתי טאסוס מגולענים
10 יח' צלפים
4 פילטים של אנשובי
חופן תימין
פלפל שחור
2 שיני שום
1 כוס שמן זית
1. מכניסים את כל המצרכים לבלנדר למעט שמן הזית. מזליפים את השמן לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
לתוספת:
ארוגולה
9-8 פרוסות ברזאולה
אופן ההכנה:
1. מרדדים את בצק הפיצה לעובי הרצוי (1 ס"מ), מברישים מעט בשמן זית ומכניסים לתנור לטמפרטורה של 300 מעלות עד שהבצק נהיה קריספי.
2. מוציאים מהתנור ומורחים שכבה דקה של ממרח הטפנד. מפזרים מעט ארוגולה. מסדרים 9-8 פרוסות בשר ברזאולה (בשר בקר מיובש) ומזליפים מעט שמן זית.
הצעות לתוספות פיצה:
ניתן להוסיף מה שרוצים, אבל חשוב שהשילוב יתאים. הנה כמה הצעות לתוספות פיצה שאינן מצריכות הכנה מוקדמת: אנשובי, אפונה, בצל סגול, נענע ואורגנו. פירות: אננס, קיווי. אחרים: טונה מעושנת ואספרגוס. גבינות מיוחדות: פטה, מוצרלה בפאלו עם בזיליקום, פרומז', רוקפור. אם רוצים להעשיר את הפיצה עוד יותר, ניתן לשלב גם את התוספות הללו: פירות וגבינת בווארין בלו או רוקפור, טונה מעושנת ואספרגוס יחד עם ירקות כמו אפונה, זיתים, תירס, בצל סגול וירוק.

דרגת קושי: קלה
פרווה
זמן הכנה: 5 דקות
עד שהמנה מוכנה: 35 דקות (במקרה של הכנת פלפל ההכנה אורכת כשעה)
המצרכים (ל-2 מנות פיצה):
1/2 זוקיני ירוק
1 פלפל אדום
1/4 חציל
5-4 פרחי כרובית
1/4 נספק (סלסה) פטריות
אופן ההכנה:
1. פורסים את הירקות ומניחים אותם בכלי נמוך.
2. בתוך הכלי יוצקים על הירקות שמן זית ומוסיפים מלח, פלפל ותימין.
3. מחממים תנור ל-220 מעלות.
4. מעבירים את הירקות המשומנים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור ל-25-20 דקות.
5. מוציאים מהתנור ומניחים לירקות להתקרר.
* בהכנת פלפל קלוי: לאחר ההוצאה מהתנור מכניסים את הפלפל לשקית ומשאירים אותם שם כחצי שעה. לאחר מכן מוציאים את הפלפל מהשקית ומקלפים את הקליפה.