מקשקשים: מתכון לקישקשוקה
בבוקר שבת הכי כיף לאכול ארוחת בוקר עשירה ומושקעת. הנה מתכון מקורי לקיש שהוא גם שקשוקה ששווה להתעורר בשבילו
4 תבניות אישיות בקוטר 14 סמ'
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח מנופה
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ
הרכיבים למילוי:
8 ביצים
1 קג' עגבניות בשלות.
10 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל אדום קצוץ דק (אפשר להוסיף גם פלפל חריף אחד)
2 כפות כמון
כף סוכר חום
כפית גדושה פלפל שחור
2 כפיות מלח
1/2 כוס שמן

קישקשוקה.
בעז לביא
ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
2. מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
5. מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור
6 מכינים את רוטב השקשוקה: מטגנים במעט שמן זית את השום עם הפלפל והתבלינים. מוסיפים קוביות עגבניות ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט.
7. על כל קלתית חצי אפויה שוברים 2 ביצים שלמות. ממסדרים בעדינות מסביב לחלמונים רוטב שקשוקה, נזהרים שלא לשבור את החלמון. ממליחים ומפלפלים את החלמונים ואופים בחום גבוה (200 מעלות) עד שהחלמונים מזהיבים מעט והחלבון מתקשה (כ-10 דקות).
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת "הקישריה".