4X4: ארבעה מתכוני פורים מבן עמי
ארבעה מרכיבים חוזרים בארבעה מתכונים. על הבסיס הזה תוכלו לשחק, לשנות ולהוסיף כך שכל פעם יצא לכם משהו אחר. השף - קונדיטור בן עמי ברתיני שביט במדור מיוחד לפורים
החומרים לבצק:
240 גר' חמאה
4 כפות אבקת סוכר
4 כפות מים
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון
3 כוסות קמח
הכנת הבצק:
1. מערבבים את כל החומרים בפוד פרוססור עד שמתקבל כדור בצק. מקקרים כמה שעות במקרר.
2. מרדדים את הבצק, משטחים בתבנית, מכניסים למקפיא ל-10 דקות, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-15 דקות.
החומרים למלית פרג:
300 גר סוכר
360 מל חלב
300 גר פרג
2 חלמונים
קליפת לימון מגוררת
75 גר צימוקים
5 כפות פירורי ביסקוויט
ההכנה:
1. מבשלים את החומרים עד שהכל רותח ומבעבע ומקררים.
2. משטחים את המלית על הבצק, מסדרים מעליה רצועות בצק שתי
3. להגשה: אפשר לפזר פרוסות שקדים חתוכים מעל.

החומרים לבצק:
250 גר' חמאה
150 גר' אבקת סוכר
3 חלמונים
3 כוסות קמח
החומרים למילוי:
200 גר' סוכר
240 גר' חלב
200 גר' פרג
1 חלמון
גרידת לימון
50 גר' צימוקים
5 כפות פירורי ביסקוויט
ההכנה:
1. את החומרים לבצק מערבבים לבצק אחיד בפוד פרוססור ומניחים ללילה שלם במקרר.
2. את החומרים למילוי מבשלים יחד עד לרתיחה ומקררים.
3. אחרי שמוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים אותו, קורצים עיגולים, שמים מעט פרג במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת אוזני המן.
4. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות.

החומרים לבצק:
500 גר' קמח
300 גר' שמנת חמוצה 320 גר' חמאה
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סוכר
הכנת הבצק:
1. מערבבים את החומרים בפוד פרוססור.
2. מקררים כ-3 שעות.
החומרים למלית פרג:
200 גר' סוכר
240 גר' חלב
200 גר' פרג
1 חלמון
גרידת לימון
50 גר' צימוקים
5 כפות פירורי ביסקוויט
ההכנה:
1. מבשלים את חומרי המלית עד שהיא רותחת ומבעבעת ומקררים.
2. מחלקים את הבצק ל-2, מורחים את הבצק במעט שמן, מורחים את המלית מעל ומגלגלים.
3. מברישים את הגליל בביצה ואופים ב-180 מעלות עד שמזהיב.

המרכיבים:
250 גר' חמאה
2 כוסות סוכר
4 ביצים
3 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס מלית פרג (מתכון מצורף)
קורט מלח
גרידת תפוז משני תפוזים
1/4 1 כוסות חלב
1 כוס מיץ תפוזים
ההכנה:
1. מערבבים בפוד פרוססור את החמאה, הסוכר והביצים.
2. מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, מלית הפרג (מתכון מצורף), מלח, גרידת הלימון והחלב.
3. מערבבים הכל היטב.
4. שופכים 2/3 לתבנית ומיישרים.
5. מוסיפים את כוס מיץ התפוזים ומערבבים.
6. שופכים על התערובת שבתבנית ומיישרים.
7. אופים כ-45 דקות.
8. כשמוציאים מהתנור מרטיבים בסירופ סוכר (מתכון מצורף)
מלית פרג:
המרכיבים:
200 גר' סוכר
240 גר' חלב
200 גר' פרג
1 חלמון
גרידת לימון
30 גר צימוקים
ההכנה:
מבשלים הכל עד שרותח ומבעבע ומקררים.
סירופ סוכר:
המצרכים:
60 מ"ל מים
70 גרם סוכר
2 כפות ליקר תפוזים
ההכנה:
1. בסיר קטן מחממים את המים והסוכר עד לרתיחה.
2. ממשיכים לחמם על אש בינונית עוד 2 דקות עד שכל הסוכר נמס.
3. מורידים מהאש ומוסיפים ליקר תפוזים.
4. מערבבים.