חזר מן הכפור: איך שומרים אוכל במקרר ולכמה זמן

כמה זמן לוקח לסלק להסתלק? האם לזניה תשרוד בקור המקפיא? ואיך יודעים ששאריות הפיצה אכילות? יש מי שחקר את כל השאלות, מדד זמנים, בדק כלי אחסון וחזר מן הכפור כדי לספר

שחר שילוח | 1/11/2009 15:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אם זה הופך לחום, זה בסדר?
אם זה הופך לחום, זה בסדר? צילום: מתוך האתר
כמה זמן לוקח לסלק להסתלק מהעולם? מהי הדרך הטובה ביותר לאחסון אגוזים – במקרר, במקפיא, בצנצנת על המדף? האתר StillTasty (עדיין טעים) מספק תשובות בדיוק לשאלות מהסוג הזה, באופן מפורט ביותר. נחיתה בדף הבית שלו תאפשר המשך לכל אחת מתריסר הקטגוריות – פירות, אגוזים וקטניות, חטיפים ומתוקים וכו', שבתוך כל אחת מהן אפשר למצוא רשימה ארוכה מאוד של מוצרים.

עורכי האתר האנונימיים אינם מסתפקים רק ב"מלון" או "בזיליקום", הנחיות האחסון שהם מספקים מבדילות בין זנים שונים של פירות ובין הפורמטים השונים בהם מגיע כל מוצר. בנוגע לבזיליקום, לדוגמה, תוכלו לדעת מה לעשות אתו כשהוא טרי, מיובש בצנצנת, ארוז בקופסה אטומה או ארוז בקופסה פתוחה.

שימו לב שיש הבדל בין כזאת שהוכנה בבית לבין הגרסה המתועשת. לזניה
שימו לב שיש הבדל בין כזאת שהוכנה בבית לבין הגרסה המתועשת. לזניה צילום: רובי קסטרו

אם נתקעתם עם לזניה, שימו לב שיש הבדל בין שאריות של כזאת שהוכנה בבית (תשמר במקפיא עד חדשיים) לבין הגרסה המתועשת (תשמר שם עד שנה וחצי!). לצד הנחיות השימור מוצגת טבלה שמראה למשך כמה זמן יישמר האוכל בכל אחת מאפשרויות האחסון המתאימות לו: מקרר, מקפיא, מזווה.

ישנם מוצרים שעל מנת לאחסן אותם לאורך זמן נדרשת עבודת הכנה. במקרים כאלה יש בדף של אותו מוצר מתכון שמסביר כיצד לעשות זאת.

כך גיליתי שאפשר להקפיא קלמנטינות (אם יש לכם סיבה וסבלנות לקלף, לפלט, להכין סירופ סוכר ולהקפיא), בננות (מעוכות), ושאם מקפיאים פסטה, אז עדיף עם הרוטב.

בנוסף, תקבלו מידע על שינויי צבע, טקסטורה וטעם שעלולים לפקוד את המזון שלכם לאחר ההקפאה או הקירור, כשהכל עדיין בגדר מתאים לאכילה. ההנחיות מורות באילו כלים צריך להשתמש לצורך האחסון, והמתכונים אינם כוללים כימיקלים.

אפשר לאכול אחרי שנתיים? עוף
אפשר לאכול אחרי שנתיים? עוף צילום: רובי קסטרו
 
פרט להוראות אחסון, יש באתר תשובות על שאלות כמו האם בטוח לאכול עוף שהוקפא לשנתיים? האם שמן זית יאריך ימים במצב קפוא? האם חומץ יכול להתקלקל?

StillTasty, אם משתמשים בו בחוכמה, יכול לעצור הרבה מצרכים בדרכם אל הפח, אבל אם תסחפו איתו, תמצאו את עצמכם עם מקפיא מתפקע, קינוחים שעשויים מפירות מופשרים ותבשילים בצורה של תבנית קוביות הקרח שלכם. מומלץ מאוד להיעזר בו לשם טיפול יעיל בשאריות ועודפים אבל לא לצבירה של הררי מזון. לפחות לא עד המלחמה הבאה.

לינק:­Still Tasty

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

לינק לאוכל

צילום: SXC

דברים מעניינים קורים ברשת. לחובבי אוכל

לכל הכתבות של לינק לאוכל

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים