משולשי פילו עיזים ברוטב דבש

באדיבות השפית מאיה פלמון-מעוז ממועצת הדבש

מאיה פלמון-מעוז | 28/12/2008 8:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
משולשי גבינת עזים ודבש
משולשי גבינת עזים ודבש צילום: יחסי ציבור

חומרים:
5 עלי פילו מופשרים בהתאם להוראות, פתוחים ומכוסים במגבת לחה.
100 ג' חמאה מומסת
סוכר
2 גלילי גבינת פרומעז או גבינה דומה, פרוסים לפרוסות ברוחב ½ ס"מ, חצויות.

לרוטב:
½ כוס דבש
גרידת לימון
מיץ מחצי לימון
ענף טימין
ענף רוזמרין קטן

אופן ההכנה:
להכנת המשולשים:
1) להבריש עלה פילו בחמאה המומסת, לפזר מעט סוכר ולהניח עלה נוסף.
2) לחתוך את העלים הכפולים לרוחב, לרצועות ברוחב 3 ס"מ.
3) להבריש רצועה בחמאה, לפזר מעט סוכר ולהניח בקצה חצי פרוסת גבינה.

4) לקפל את הרצועה למשולש מעל הגבינה ולהמשיך לקפל עד סוף הרצועה. נוצר
משולש סגור מכל הצדדים. להבריש בחמאה מומסת. לחזור על הפעולה עם יתר הרצועות.

בשלב זה ניתן להקפיא את המשולשים בכלי סגור, בשכבות מופרדות בנייר אפיה. אם אופים מיד, מסדרים על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמזהיבים ומשחימים מעט בתחתית.

להכנת הרוטב:
מחממים בסיר קטן את כל יתר החומרים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות. מסננים.

להגשה:
מסדרים על צלחת הגשה את המשולשים ולצידם קערה עם רוטב, או מזלפים על המשולשים מהרוטב החם ומגישים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים