ארץ חלב ודבש: מתכונים עם גבינות טובות
רגע לפני שהדבש, הקרפיון והרימונים נכנסים לכל מתכון אפשרי, הנה כמה מתכונים גבינתיים, קלילים וסופר-טעימים

החומרים (ל-4-6 מנות):
300 גרם תמרים לחים
1 שומר
2 גזרים
2 חסות מסולסלות, רצוי ירוקה ואדומה
150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית שומשום שחור
לרוטב:
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
1 כפית סילאן או סוכר חום
מלח, פלפל
1/4 כוס שמן זית
ההכנה:
1. חוצים את התמרים ומסלקים את הגרעינים. חותכים את השומר לפרוסות דקות וחותכים את הגזרים למקלות דקיקים (בעזרת מנדולינה או מגררת מתאימה).
2. חותכים את עלי החסה ומניחים בקערה. מפזרים מעליהם את התמרים החצויים, הגזרים, השומר וקוביות הפטה.
3. מניחים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומקפיצים קלות. מפזרים את גרגרי השומשום ומגישים מיד.
באדיבות ענף הפירות במועצת הצמחים

החומרים:
50 גרם גבינה כחולה (גורגונזולה או דנה בלו)
3 כפות שמנת מתוקה
כף חומץ בן יין לבן
חצי כוס שמן זית משובח
מלח, פלפל שחור גרוס
חסה אמריקאית (אייסברג), קרועה לפיסות
4 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים
10 עגבניות שרי חצויות
10 טבעות בצל סגול
3 כפות גדושות של אגוזי מלך קצוצים
ההכנה:
1. בקערה או צלחת עמוקה שמים את הגבינה. מפוררים. מוסיפים את השמנת וטורפים למשחה אחידה.
2. מוסיפים חומץ ומערבבים.
3. תוך עבודת מטרף מוסיפים את השמן לקבלת רוטב סמיך.
4. מתבלים.
5. בקערה עמוקה שמים את קרעי החסה, מעליהם את העגבניות, פלחי האגסים, עגבניות שרי וטבעות בצל.
6. יוצקים מעל רוטב בתנועה סיבובית.
7. בוזקים אגוזי מלך ומגישים.
באדיבות השף ליאון אלקלעי , שף יועץ מסעדת "טרנטינו"

החומרים:
לבצק:
1/4 כוס קמח מלא
1/4-1/2 כוס מים
50 גרם חמאה
למלית:
1 סלסלת פטריות שמפניון
1/2 מיכל שמנת לבישול (120 מ"ל)
150 גרם ריקוטה (מגוררת)
10 גבעולי עירית
1 ביצה גדולה
150 גרם גבינת גאודה (מגוררת)
2 כפות שיבולת שועל
2 כפות סובין חיטה
1 גביע יוגורט כבשים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
אבקת שום
ההכנה:
1. לבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ (גם את הדפנות כיוון שהקיש גבוהה יחסית).
2. ממיסים חמאה בקערה, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
3. מרדדים בעזרת הידיים בתבנית המשומנת ומוסיפים כל פעם קצת מים עד שרואים שהבצק אחיד ומשוטח על כל התבנית.
4. מכניסים לתנור ל 10-15 דקות וכשמוכן מוציאים להתקרר.
5. למלית: קוצצים עירית וחותכים את הפטריות לקוביות. מכניסים לקערה עמוקה יחד עם כל שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. (חשוב שהריקוטה לא תהיה גושית אלא מפוררת).
6. את כל המלית שופכים מעל הבצק שכבר הספיק להתקרר.
7. מכניסים לתנור ל-35-55 דקות (תלוי בגובה הקיש ואיכות התנור).
באדיבות "המחלבה" מבית יצחק, מושב בית יצחק

החומרים (16 יחידות):
1 חבילת קנלוני
300 גרם גאודה עיזים (מגוררת)
1 מיכל שמנת לבישול
200 גרם ריקוטה
2 ביצים
1 גזר בינוני
2 גבעולי כרישה
5 עלי בזיליקום טרי
3 שיני שום
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
1/4 כוס יין לבן
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס כ-15 דקות לפני הכנסת הקנלוני.
2. פורסים לטבעות את הכרישה והגזר.
3. קוצצים במטחנה את השום, חותכים את עלי הבזיליקום ומכניסים הכל לקערה עמוקה ביחד עם הביצים והריקוטה. את הבלילה מערבבים היטב יחד עם התבלינים.
4. לקערה נפרדת מכניסים את הגאודה עיזים המגוררת ומיכל השמנת, מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב.
5. ממלאים את הקנלוני בבלילה עם הירקות הפרוסים והריקוטה ומניחים בתבנית משומנת. מעל יוצקים את הקערה עם השמנת והגאודה עיזים (יש לדאוג שכל יחידות הקנלוני יגעו ברוטב כיוון שהנוזל הוא למעשה מה שאופה אותן).
6. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 30-40 דקות. משך זמן האפייה עלול להשתנות לפי חוזק התנור. כאשר הקנלוני נהיים רכים הם מוכנים.
באדיבות "המחלבה" מבית יצחק, מושב בית יצחק
