חג לירקות: שיפודי גבינות, ירקות ודגים
ביום העצמאות הקרוב נחגוג כולנו עם מטעמי הבשר הצלוי. לכבוד אלה שלא מחבבים את המנהג, הנה מתכון לשיפודי גבינות, ירקות ודגים שכדאי לחגוג איתו סביב המנגל
קילו דג ים לבן מכל סוג - פילה (מוסר, פרידה, לוקוס וכו')
קילו פילה סלמון טרי
קילו עגבניות שרי
קילו בצל סגול
זר בצל ירוק
קילו פלפלים בשלל צבעים
1/2 קילו כדורי לבנה
1/2 קילו כדורי מוצרלה במים
לימון
4 ענפי זעתר טריים
סומק, מלח, פלפל
שמן זית איכותי
לבבות חסה
שיפודי עץ

שיפודי גבינות, ירקות ודגים.
עדי ליבמן
ההכנה:
1. טובלים את שיפודי העץ כשעה לפני הדלקת המנגל במים קרים, כדי למנוע שריפה של העץ.
2. חותכים את הדגים לקוביות של 2X2 ס"מ.
3. משרים את קוביות הדגים בשמן זית, מלח, פלפל ו-2 ענפי זעתר טרי למשך כ-20 דקות.
4. חותכים את הפלפלים הצבעוניים לרצועות ברוחב 2 ס''מ, וחוצים את הרצועות.
5. חותכים את הבצל הסגול לסירות ואת הבצל הירוק חותכים לאורך 5 ס''מ כל אחד.
6. ממצקים את כדורי המוצרלה על ידי לחיצה קלה וסחיטה של המים.
7. מלאכת השיפוד: את הדגים מומלץ לשפד עם הבצל ועגבניות השרי, ואת הגבינות משלבים עם הבצל
8. משמנים את משטח הצלייה היטב, ומניחים את שיפודי הדגים במגע ישיר עם משטח הצלייה. אחרי 3-4 דקות צלייה הופכים אותם על צידם השני ל-3-4 דקות נוספות ומניחים מעליהם את שיפודי הגבינות. חשוב ששיפודי הגבינות לא יהיו במגע ישיר עם משטח הצלייה!
9. הגבינות אמורות להתחמם קלות ולספוג את ניחוחות העשן והדגים.
10. מניחים על צלחת הגשה את לבבות החסה ומעליהם את השיפודים הססגוניים.
11. מעל הגבינות יש מפזרים את הסומק ואת יתרת עלי הזעתר.
באדיבות השף קים נוה ל"קפה רינגלבלום", רינגלבלום 6, באר שבע. 08-6491001.