"מתים מעייפות ומעודף שינה"
מחקר חדש מגלה ששעות שינה רבות או מעטות מדי מקצרות את תוחלת החיים. הסיבה לא ברורה
"האבולוציה העדיפה בני אדם שהולכים לישון מאוחר בערב וקמים מוקדם בבוקר" - כך קובע חוקר מקליפורניה במאמר שפורסם בכתב העת המדעי נייצ'ר.ג'רום סיגל, ראש מכון המחקר לנוירוביולוגיה באוניברסיטת קליפורניה, גילה שאנשים הישנים באופן משמעותי יותר שעות או פחות שעות מהזמן האופטימלי עלולים למות בגיל צעיר יחסית - אם כי הסיבה לכך עדיין לא ברורה.
סיגל מסביר שבימי האדם הקדמון, אנשים שנהגו לישון מעט ולבלות יותר זמן בחברה היו המצליחים יותר והיו להם יותר צאצאים. "המצב העכשווי", הוא אומר, "כאשר בני האדם חייבים להתאים את עצמם לקצב המהיר של החיים המודרניים, עדיין אינו משפיע על האבולוציה של המין האנושי".
סיגל נחשב חלוץ בתחום חדשני שבו הוא מנסה לתרגם מימצאים
הקשורים לשינה בקרב בעלי-חיים, בעיקר יונקים כדי להציע סוגי טיפול לבעיות שינה של בני אדם. לדבריו, בני אדם סיגלו לעצמם דפוס התנהגות שבו הם יכולים לסגור פערים של חוסר שינה ממושך. תינוקות ישנים יותר ממבוגרים, וזה כנראה אופייני לרוב היונקים.
סיגל סבור שהשינה ממלאת תפקידים שונים אצל בעלי החיים היבשתיים מקרב היונקים, והיא הכרחית כמו מזון ומים. אבל יתכן שאצל חלק מבעלי החיים היא נוגעת גם לצורך לתת מנוחה והתאוששות מתופעות לוואי רעילות הנגרמות עקב ייצור האנרגיה בגוף, או כדי לתת מנוחה למוח המפקח על חילוף החומרים.
עדכון אחרון : 30/10/2005 10:19