בשבחי הנוסטלגיה: אבבא גולד
אבבא היא ללא ספק אחד הסמלים הגדולים של שבדיה, ובעצם של עולם הפופ כולו. הלהקה שנוסדה בתחילת שנות השבעים נשארת רלוונטית גם בשנות האלפיים, על אף שחבריה לא יוצרים יחד. האוסף שיצא בשנת 1993, הוא אחד מעשרות אוספים שהוציאה הלהקה, והטוב ביותר מביניהם

האיפור הכחול שנמרח על עפעפיים בהירות, המבט הישיר אל המצלמה, כדורי הדיסקו המנצנצים מעל והאווירה המשפחתית, לצד כתיבה מהודקת ושירה הרמונית שנלמדו אחר כך במסלול לכתיבת להיטים באוניברסיטת הפופ.
כל אלה הפכו את אבבא לא רק ליצוא הטוב ביותר של שבדיה בשנות השבעים, אלא לכזו שגם ילדי האינטרנט, האיי-פוד וההיי סקול מיוזיקל מכירים ושומעים, אפילו אם הם לא מוכנים להודות בכך.
הלהקה שהפכה ללהקת הפופ המצליחה ביותר בעולם בשנות השבעים נולדה בשבדיה בשנת 1966, כשבני אנדרסון, אז חבר בלהקת Hep Stars התחבר עם הגיטריסט ביורן אולוואוס, מנהיג להקת פולק-רוק מקומית, Hootenanny Singers.
הרומנטיקה פרחה באותם שנים. אולוואוס יצא עם אגנתה פלטסקוג היפה, ששרה את "I was so in love" וכבשה את המצעדים השבדים. אנדרסון הפך לבן זוגה של אנני-פריד לינסטאג, פרידה, זמרת ג'אז אלמונית יחסית שזכתה אז במקום הראשון בתחרות כשרונות מקומית.
אנדרסון ואולוואוס החלו לעבוד יחד בחברת ההפקות Polar
בתחילת שנות השבעים זוכה אגנתה פלטסקוג לחשיפה משמעותית דווקא בתיאטרון, כשהיא מגלמת את מריה מגדלנה בהפקה של "Jesus christ Superstar". השיר "Don't know how to love him" שביצעה פלטסקוב במחזמר הופך ללהיט ענק. הזוגיות של פלטסקוג ואולוואוס מקבלת תוקף רשמי ב-1971 כשהשניים מחליטים להתחתן (ולהתגרש כעבור שמונה שנים). אנדרסון ולינסטאג יעשו את הצעד שבע שנים אחר כך, ב-1978.

ב-1972 מקליטים אנדרסון ואולוואוס את השיר הראשון של הרביעייה, "People need love", גרסה גולמית לאבבא הגדולה, בה שרים שני הגברים ואילו פלטסקוג ולינגסטאד מלוות אותם בקולות רקע.
השיר הופך ללהיט גדול והרביעייה מוזמנת לכתוב שיר נוסף, זה שייצג את שבדיה בתחרות האירוויזיון בשנת 1973. "Ring Ring" מגיע למקום השלישי בתחרות והופך לשיר הנושא של אלבומם הראשון.
להקת אבבא, ששמה מורכב מהאותיות הראשונות בשמותיהם של חבריה, לא ממהרת לבכות על כך שלא זכתה בתחרות. שנה לאחר מכן, היא מגישה שיר נוסף לבחירת הקהל בשבדיה, "Waterloo".
השיר מביא את אבבא לאירוויזיון בפעם השנייה ובפעם הזו הם לא מסתפקים במקום השלישי. שבדיה היא אלופת האירוויזיון ואבבא זוכה לחשיפה בינלאומית עצומה.

קשה להתמקד באלבום אחד של אבבא, להקה שהנפיקה אינספור אלבומים, אוספים ולהיטים שהרקידו מיליוני אנשים ברחבי העולם. בין עשרות האוספים שהוציאה אבבא במשך השנים, Gold, שיצא ב-1993 הוא המדוייק ביותר. זהו אלבום אוסף שמכנס בתוכו את כל השירים הנכונים, 19 במספר. תקליט דוקומנטרי של להקת פופ מצליחה.
את האוסף פותח Dancing Queen, מתוך האלבום Arrival שיצא בשנת 1976. האלבום שחתם סופית את הצלחתה של אבבא, עם להיטי פופ כמו Knowing me knowing you וMoney Money Money שמופיעים גם הם בGold.
S.O.S, שיצא ב-1975, הוא להיט מתוך האלבום שבא מיד לאחר הזכייה באירוויזיון, ובו ניצלה אבבא את הפופולריות המתעצמת. Mamma Mia, שיצא באותו אלבום, יהפוך לשמו של המחזמר שיוקדש לשירי הלהקה שנים אחר כך.
כל שיר באלבום הוא להיט כתוב בקפידה, הרמוניות קוליות שמשתלבות זו בזו, כששתי הזמרות לוקחות את ההנהגה וממלאות את השירים בניואנסים משותפים של רגש, לעיתים בדרמטיות ולפעמים בסולידיות מזוככת ונקייה. Fernando, Super TrouperוTake A Chance On Me הם רצועות חובה באוסף שכזה, ובעצם, ממחישות עד כמה אנדרסון ואולוואוס מצטיינים שהם כותבים להיטים קליטים, מתקתקים, מושלמים ומהוקצעים בהפקתם.
Gimme Gimme Gimme הוא ההצצה הגדולה אל רחבות הריקודים המוארות בכדורי הדיסקו, מתנה לאלה שמבקשים לרקוד עד סוף הלילה. מולו עומדות בלדות מרגשות כמו The Winner takes it allשיצא באלבום Super Trouper ב-1980 וסימן גישה שונה של אנדרסון ואולוואוס, שבחרו להתרחק לתקופה מסויימת מהיורו-פופ הססגוני ולנסות את מזלם בכתיבת בלדות. כמו גם "One of us", בלדה פופית מתוך The Visitors, אלבום שיצא בשנת 1981 ונכתב מיד לאחר שאנדרסון ולינגסטאד החליטו להתגרש.
Thank you for the music הדרמטי והמרגש, יצא כבי-סייד באסופה של שלושה שירים שיצרו יחד מיני-מחזמר, The girl with the golden hair. שלושת השירים הופיעו בצד ב' של The Album ב-1978. את האוסף חותם השיר שהתחיל את הכל, Waterloo.

בשנת 1982 החליטו שני הצמדים הגרושים על הפסקת הפעילות המשותפת של אבבא, אך לא נטשו את היצירה המוזיקלית. פלטסקוג ולינגסטאד הוציאו אלבומי סולו, בזמן שאנדרסון ואולוואס שקדו על הפקה מחודשת של המחזמר Chess.
הפרוייקטים המוזיקליים היחידנים של חברי הלהקה לא הוכיחו את עצמם, אבל הלהקה המשיכה לגרוף הצלחות ולא נעלמה מסקאלת הפופ. אוספים, גרסאות כיסוי (ביניהן אלבום המחווה של להקת אירייז'ר- ABBA Esque) והופעות אורח על הבמה לצד להקות כמו יו2, הפכו את הרביעייה לרלוונטית גם בשנות השמונים והתשעים.
המחזמר מאמא מיה שעלה על הבמות בלונדון הפגיש את הקהל הצעיר עם הלהקה השבדית. גם בימים אלה, כשהמחזמר המבוסס על שירי הלהקה זוכה לגרסה קולנועית, בכיכובם של מריל סטריפ ופירס ברוסנן, אבבא נותרת רלוונטית.
קהל המעריצים שהגיע להקרנת הבכורה שנערכה בשבוע שעבר בסטוקהולם, זכה לראות את הרביעייה יחד על השטיח האדום.