3 הבדלים בין תזונאי קליני לנטורופת
בנטורופתיה משתמשים בתוספי תזונה ולא ממליצים על מוצרי בשר. חוקי היסוד
לאור כל אלה, הגיוון של הגישות התזונתיות בכלל אינו מפתיע, ואפילו "הרפואה המשלימה" כוללת בין השאר תזונה טבעונית, צמחונית, מאקרוביוטית, קינגסטון וסינית.
התזונה הנטורופתית היא אחת מהמרכזיות שבגישות הללו, ובחיבור הנוכחי אנסה לאפיין בקצרה את שלושת ההבדלים העיקריים בינה לבין מה שנהוג לכנות "התזונה הקונבנציונאלית", שבה עוסקים תזונאים קליניים.

התזונה הקונבנציונאלית מונחית על ידי עיקרון יסוד המתרכז בהרכבת תפריטים מאוזנים המכילים את כל אבות המזון, תוך הקפדה ברורה על כמות החלבון בתפריט, נוכחותם של ירקות מחמישה צבעים והימנעות משומנים רוויים. לשם כך נהוג להיצמד לטבלאות ולערכים קלוריים, להתייחס למשקל המזונות ולהשתדל להגביל את הכמויות.
מנגד, הנטורופתיה רואה בתזונה לא רק דרך לשמר את הבריאות ולמנוע מחלות, אלא גם שיטה לטפל בהן. הנחת היסוד של הנטורופת טמונה בצורך למצוא דרך לאפשר לגוף לחזור לאיזון ולטפל בעצמו. ה"איזון" בנטרופתיה מתייחס לא רק להיבטים הגופניים הנוכחיים, אלא גם לנטיות גנטיות ולהרגלי חיים.
התזונה עשויה לשמש כטיפול יחיד במחלה או סימפטום (תלוי בסוג המחלה), אך ללא ספק חוזקה העיקרי הוא בהיותה טיפול משלים, כלומר טיפול שמשפר ומייעל טיפולים נוספים (קונבנציונליים או אחרים), בכל המחלות.
והנה העקרונות המבדילים:
בשל עיקרון זה, ישנה חשיבות עליונה לאיכות המזון, ולא רק לכמותו. כל הגישות התזונתיות ברפואה דוגלות בהימנעות ממזון מטוגן ושומני, בהפחתה של צריכת סוכרים פשוטים ומלח ובהרחבה של צריכת סיבים תזונתיים ופחמימות מורכבות.
אך אחד הקווים המנחים בתזונה נטורופתית, שאינו חל בגישה הקונבנציונאלית, הוא שתזונה בריאה צריכה לכלול
דגש נוסף הוא ההימנעות (או לפחות צמצום) ממזונות מוכנים, מעובדים ומתועשים, כגון מוצרי מזון קפואים להכנה מהירה ומוצרים דיאטטיים כגון יוגורטים, המכילים ממתיקים מלאכותיים.
התזונה הנטורופתית, כמו גם מרבית הגישות התזונתיות המשלימות, מאמינה כי התזונה מסייעת במניעה ובטיפול במחלות גם בעזרת תוספי תזונה (ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן וחומצות אמינו). עם זאת, בתוך התחום הנטורופתי יש מחלוקות גדולות לגבי מספר התוספים המומלצים בטיפול, המינונים והתוויות הנגד.
למרות האמונה הרווחת לגבי טיפולים משלימים בכלל, ותזונה בפרט, שלפיה "מה שלא מועיל, לא מזיק", העובדות המדעיות מראות אחרת. יש התוויות נגד וגורמים שונים המונעים נתינה של מוצרי מזון או של תוספי תזונה לאנשים מסוימים הנמצאים במצבים מסוימים.
הנטורופתיה מאמינה כי מצב בריאותו של האדם נובע מבעיות בריאות קיימות, נטיות גנטיות, מצב נפשי ואורח חיים, שכולל את כל ההרגלים – כמו שעות שינה, עישון, פעילות גופנית ועוד.
ההמלצות הניתנות קשורות הן לסימפטומי המחלה והן לגורמים למחלה, בכדי לאפשר לגוף לרפא את עצמו. ההמלצות יכללו:
1. תזונה לחיזוק מערכות ההגנה הטבעיות של הגוף
2.תזונה לחיזוק המערכות החלשות של אותו אדם ספציפי
3. ההמלצות התזונתיות המקובלות לגבי המחלה עצמה
טל זן-בר RNa, LiAc, MmedSc, היא נטרופתית ומרצה בקמפוס ברושים, בית ספר לרפואה משלימה