שר התמ"ת על שכר המינימום: "קטליזטור לכניסה לשוק העבודה"
בן אליעזר, עיני וברוש התכנסו כדי לדון בהמשך קידום ההסכם להעלאת שכר המינימום; בן אליעזר: מדובר במהלך חשוב שהממשלה לא יכולה להתעלם ממנו; ברוש: חיפשנו את הנוסחה המתאימה גם לעובדים וגם לעסקים; עיני: לא פעם ולא פעמיים ביקשתי משר האוצר שיהיה שותף למהלך, אני מצפה שיצטרף
בפתח הפגישה אמר בן אליעזר: "בימים האחרונים התבשרנו על צמיחה של 4.5% במשק. זהו מספר שיש להתגאות בו. אבל אני הייתי רוצה שפירות הצמיחה הזו יגיעו לשכבות שמחכות לישועה מזה זמן רב. אני רואה במהלך העלאת שכר המינימום קטליזטור לכניסה לשוק העבודה - ולא להיפך". לדבריו, "מדובר במהלך חשוב שהממשלה לא יכולה להתעלם ממנו". שר התמ"ת התייחס גם לטענות כמו אלו שהושמעו על ידי האוצר, על פיהן העלאת שכר המינימום תוביל להאטה ולעלייה באבטלה. "יש גורמים המהלכים אימים, ואני אומר להיפך: ככל שנרחיק את אותה אוכלוסיה מסביבת הבטחת ההכנסה, כך יוטב עמה".
"אני מצר שמאז אתמול לא קיבלתי תשובה משר האוצר, אותו הזמנתי להצטרף היום אלינו", הוסיף בן אליעזר. לדבריו, שר האוצר חייב להיות חלק מהמהלך. "אני קורא לו להצטרף", אמר. "אנחנו מדברים על 10% ממיליון מועסקים במגזר הציבורי, כאשר ההבדל בין הפרטי לציבורי הוא עוד 100 אלף מועסקים. לכן אני מצפה ששר האוצר לא ישים רגליים, אלא יצטרף ויהיה חלק מהבשורה הזו. זהו צעד אמיץ וחשוב ולא יכולה להיות תרומה גדולה יותר לעובדים בישראל".

ברוש הגן גם הוא על ההסכם וציין כי "אף אחד לא חושד בי שאני רוצה לבזבז כסף של המעסיקים". "אני מזכיר", אמר בהתייחסו להצעת החוק של ח"כ עמיר פרץ, כי "כשמישהו רצה להעביר בחקיקה העלאה של שכר המינימום ל-4,600 שקל, הייתי מהראשונים להזדעק ולהזהיר מההשלכות של המהלך הזה". לדבריו, עם בלימתו, החליטו הוא ויו"ר ההסתדרות לשבת ולמצוא את הנוסחה לפיה העובדים יקבלו את התוספת שמגיעה להם - ומצד שני שהעלאה תיעשה בקצב מתאים, כדי לא למוטט את העסקים.
"אני משוכנע ששר האוצר, גם כמעסיק, צריך להבין את מצוקת העובדים בשכר המינימום ואינו יכול לעמוד מהצד. אני מקווה שהמהלך יקרה בהסכמה ולא בדרך אחרת. טובת העובדים היא טובת המשק והציבור צריך לדעת שיש מי שדואג לעובדים במדינה ישראל", אמר.
עיני מצדו התייחס לביקורת שהושמעה
"אני שמח שהשר בן אליעזר מגלה רגישות חברתית, ובהכירי את שר האוצר אשר גם הוא אדם רגיש ורגיש חברתית, אני מצפה שיצטרף למעסיקים הפרטיים".
עוד הוא הוסיף כי לאור עליות המחירים שנרשמו לאחרונה, המהלך מכוון לאוכלוסייה "שהכי קשה לה במדינה ישראל ושמרוויחה הכי מעט". עיני ציין כי "גם זה מעט, אבל זה המעט שאנו יכולים לעשות כרגע למען אותה אוכלוסייה".