האוצר מתנגד להעלאת שכר המינימום: "תגרום להאטה כלכלית ועלייה באבטלה"

באוצר מבקרים את ההסכם שהציגו יו"ר ההסתדרות ויו"ר לשכת הארגונים הכלכליים, לפיו שכר המינימום יעלה ל-4,300 שקל. טוענים: "המשבר העולמי עדיין לא חלף. ההחלטה להעלות באופן מהיר את השכר עלולה לפגוע במאמצי הממשלה ובתחרותיות של המשק"

יוסי גרינשטיין | 2/1/2011 14:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"המשבר העולמי עדיין לא חלף והעלאת שכר המינימום תגרום להאטה כלכלית ואבטלה גבוהה". כך אומר היום (א') משרד האוצר בתגובה להסכם שהציגו הבוקר יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ויו"ר לשכת הארגונים הכלכליים, שרגא ברוש, לפיו שכר המינימום יעלה ל-4,300 שקל בשתי פעימות.
עיני וברוש מכריזים על העלאת שכר המינימום. צילום: אורי דוידוביץ', כתבת: מיכל הוכברג, עריכה: אלכסיי טקצ'ב
עיני וברוש מכריזים על העלאת שכר המינימום. צילום: אורי דוידוביץ', כתבת: מיכל הוכברג, עריכה: אלכסיי טקצ'ב
עיני וברוש מכריזים על העלאת שכר המינימום. צילום: אורי דוידוביץ', כתבת: מיכל הוכברג, עריכה: אלכסיי טקצ'ב


"מדיניות הממשלה בשנתיים האחרונות לצד נקודות החוזקה של שוק העבודה בישראל, הביאו לירידה עקבית וחדה באבטלה ולהעלאת שיעור המועסקים במשק. הודות למדיניות זו ולהחלטות בנק ישראל, עמד המשק הישראלי באתגרים הבינלאומיים וכלכלת ישראל צלחה באופן מכובד את המשבר הכלכלי העולמי", אומרים באוצר.

"ואולם בעת שהמשבר העולמי עדיין לא חלף, כאשר שיעור האבטלה במדינות רבות בעולם מאמיר וממשלות רבות עורכות קיצוצים בתקציב, אנו סבורים כי ההחלטה להעלות באופן מהיר וחד את עלויות ההעסקה במגזרי התעשייה והאבטחה עלולה לפגוע במאמצי הממשלה ואף להביא לגידול לא רצוי בשיעור האבטלה. מהלך זה צפוי לפגוע בתחרותיות של המשק הישראלי במיוחד בתקופה של התחזקות המטבע המקומי". 

במשרד האוצר הצהירו כי כחלק מהצעדים לצמצום הפערים במשק,  ובכפוף להסכם השכר במגזר הציבורי שנחתם עם ההסתדרות(במסגרתו תינתן תוספת של 6.25%), ידרוש המשרד כי שתי הפעימות האחרונות בהסכם יוסטו לטובת מקבלי השכר הנמוך במגזר הציבורי.

כזכור, הסכם זה כלל 3 פעימות: הפעימה הראשונה בשיעור של 2.25% תינתן לכלל העובדים במגזר הציבורי באופן אחיד במשכורת חודש ינואר. כמו כן, כי שתי הפעימות הנוספות, אחת בשיעור של 2% במשכורת ינואר 2012 והשנייה בשיעור של 2% נוספים בינואר 2013, ישולמו על פי חלוקה שתיקבע בין הצדדים.

המשרד דורש כי תוספות אלו יהיו דיפרנציאליות, כך שבעלי השכר הנמוך יקבלו תוספות שכר גבוהות ובעלי השכר הגבוה יקבלו תוספות נמוכות, אם בכלל, במסגרת ההסכם הכולל. "נכון הוא שההסתדרות תתמוך בחלוקת שכר דיפרנציאלית כזו", הדגישו באוצר. 
השכר יעלה ב-2 פעימות

על פי הסיכום שהציגו עיני וברוש, שכר המינימום בתעשייה ובאבטחה יעלה בכ-12% לסכום של 4,300 שקל, בשתי פעימות - האחת ב-1 ביולי 2011 בסכום של 250 שקל (ל-4,100 שקל), והשנייה ב-1 באוקטובר 2012 בסכום של 200 שקל נוספים (ל-4,300 שקל). עם חתימת שר התמ"ת, בנימין (פואד) בן-אליעזר על צו הרחבה, צפויים כלל העובדים בשכר מינימום במשק ליהנות מתוספת חודשית למשכורתם.

"שיתפנו את שר התמ"ת בפרטי ההסכם, והוא הביע את הסכמתו לחתום על צו הרחבה מטעמו שירחיב את ההסכם

לכלל העובדים במשק, ואנחנו מקווים שהוא יביא את ההסכם כהצעת חוק ממשלתית", אמר יו"ר ההסתדרות במסיבת עיתונאים מיוחדת הבוקר.

"מדובר ביום חשוב גם לעובדים וגם למעסיקים, אף אחד מאיתנו לא חושב שאפשר לקיים משפחה מ-3,850 שקל בחודש. מצד שני היינו צריכים לחשוב גם על המעסיקים, אשר גם כלפיהם יש לנו אחריות", הוסיף ברוש.

נזכיר, כי בחודש יולי האחרון נדחתה הצעתו של ח"כ עמיר פרץ (עבודה) להעלות את שכר המינימום מ-3,850 שקל כיום ל-4,600 שקל. זאת, לאחר שעברה את ועדת השרים לענייני חקיקה, אולם בעקבות משמעת קואליציונית שהטיל ראש הממשלה, נפלה ההצעה בכנסת
  
ח"כ פרץ תקף אז בחריפות את חבריו למפלגה, ביניהם שר הרווחה יצחק הרצוג, והשר לענייני מיעוטים אבישי ברוורמן, שלא תמכו בהצעת החוק בהצבעה בכנסת. אולם, את הביקורת הסמויה הפנה אז פרץ למחליפו בתפקיד יו"ר ההסתדרות, שנמנע מהתערבות בנושא במהלך הניסיון להביא להעלאת השכר בחקיקה, אולם מיד לאחר שהצעת החוק נפלה - החל לעסוק בכך, ומאז פעל במסגרת שיחות שקיים מול נציגי המעסיקים וראשי המשק.

עיני התייחס היום לכישלונו של פרץ בנושא, ואמר: "חלקו של עמיר פרץ בהסכם הזה גדול, בכך שהעלה את הנושא לסדר היום. לצערי זה לא עבר בחקיקה, אבל אמרתי אז ואני אומר גם היום, שהאפשרות היחידה לקדם נושאים מסוג זה היא בהסכמה והידברות". 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים