 |
חוקרים מיפן סבורים כי בתוך בירה מצויים חומרים שיכולים להגן מפני התפתחות סרטן. החוקרים היפנים בנו מודל התפתחות סרטן בעכברים. כל העכברים שקיבלו בתזונתם חומרים רעילים מקבוצת האמינים ההיטרוציקליים, המצויים גם בבשר ובדגים מבושלים, פיתחו גידולים סרטניים באיברים שונים. כאשר קיבלו העכברים בנוסף לחומרים הרעילים, גם בירה לא אלכוהולית לשתייה (במקום מים), רק 15 אחוז מהעכברים פיתחו גידולים. בקבוצת הביקורת בה קיבלו העכברים את האמינים אך שתו רק מים נמצאו אצל 100 אחוז מהעכברים גידולים בכבד, בריאות ובכליות.
החוקרים סבורים כי בתוך בירת הלאגר (בירה ללא אלכוהול, כמו למשל בירה שחורה) מצויים חומרים, בלתי מאופיינים עדיין, החוסמים את הקישור בין האמינים הטוקסיים וה-DNA של העכברים ובכך מגינים מהתפתחות הסרטן. כמובן שאיפיון החומרים יכול להוביל לייצור בירות או מזון מועשר בהם שיגן מסרטן. משערים כי שתייה מאסיבית של משקאות חריפים תורמת ל- 6 אחוז ממקרי הסרטן במערב, עכשיו נותר לבדוק האם גם שתיית בירה אלכוהולית יכולה להגן בפני התפתחות הסרטן. J. Agric. Food Chem., 2004, ASAP Article
|
 |
 |
 |
 |
|
|