רוצים לעבוד בהייטק? לכו ללמוד בטכניון

מנתוני חברת ההשמה להייטק jobinfo עולה כי בהתאמה למדד שנגחאי, הטכניון זוכה למעמד ראשוני בקרב חברות ההייטק המחפשות אחר עובדים. לעומת זאת בתחומי הביומד ו- Big data הניסיון המקצועי ולא התואר הוא שמשחק תפקיד אצל המעסיקים

אסף גולן | 30/8/2015 17:27
מגמות מדד שנגחאי שהתפרסם לאחרונה בעולם לפיהן הטכניון נמצא בראש דירוג מוסדות האקדמיה בישראל בתחום הטכנולוגיה והמדעים מחזקות את מגמות גיוס העובדים בתחום השמת העובדים בהייטק הישראלי, כך עולה מנתונים עדכניים של חברת ההשמה להייטק Jobinfo. מדד שנגחאי 2015 למוסדות אקדמיים בתחומי הטכנולוגיה והמדעים הציב את הטכניון במקום ה-18 בעולם בתחום מדעי המחשב ואת אוניברסיטת ת"א במקום ה-20. האוניברסיטה העברית ומכון וייצמן דורגו במקומות 76-100 במדעי המחשב, בעוד שאוניברסיטת בן גוריון הגיעה לדירוג 101-150 ובר-אילן לדירוג 151-200 בתחום זה.

הנתונים שהצטברו בחברת ההשמה מתחילת השנה מגלים כי בכל הנוגע לגיוס בוגרי אוניברסיטאות, נמשכת המגמה ארוכת-השנים לפיה המעסיקים בישראל מציבים את הטכניון במעמד מיוחד אל מול מוסדות הלימוד והמחקר האקדמיים האחרים בישראל, כשאחריו נמצאת אוניברסיטת תל-אביב, שהשיגה עלייה במדד שנגחאי בשנתיים האחרונות בתחום מדעי המחשב.

 
 יוסי שרם, דוברות הטכניון
בוגרי הטכניון בטקס הענקת התואר יוסי שרם, דוברות הטכניון


מנתוני החברה מתחילת 2015, הכוללים בחינה מעמיקה של כ- 800 משרות לבוגרי אקדמיה שפורסמו דרכה בשוק ההייטק בישראל, עולה כי עבור 13% מהמשרות ביקשו המעסיקים במפורש לקלוט רק בוגרים של הטכניון. עבור יתר המשרות הוצב תנאי-סף של בוגרי אוניברסיטאות אחרות ורק בתנאים מסוימים וספציפיים התאימו הדרישות לבוגרי מכללות. לדברי שרית מלכה-ליברמן, דירקטור פעילות השמה ב-Jobinfo, בדרישות המעסיקים יש מדרג מובהק של מוסדות אקדמיים: "כאשר פונים אלינו המעסיקים רוצים שנשלח אליהם את הטובים ביותר. למשרות פיתוח בדרך כלל יעדיפו את בוגרי הטכניון ואוניברסיטת ת"א ורק אחר-כך את האוניברסיטה העברית, בן-גוריון ובר-אילן". על פי הנתונים, הביקוש לבוגרי אוניברסיטאות מהווה כ-25% מסך המשרות המתפרסמות דרך חברת ההשמה.

המעסיקים מבקשים במפורש לגייס בוגרי טכניון
מהנתונים עולה עוד כי מעמדו הגבוה של הטכניון בדרישה לגיוס בוגרים בהייטק מובהק אף יותר בתחום התוכנה: עבור 35% ממשרות בוגרי האקדמיה בתחום זה ביקשו המעסיקים במפורש לגייס בוגרי טכניון. בתחום החומרה ציינו המעסיקים כי הם מחפשים בוגרי טכניון עבור 28% ממשרות הבוגרים. בתחום האינטרנט נראה כי המעסיקים מחשיבים פחות את הטכניון כסטנדרט, שכן רק עבור 2% ממשרות הבוגרים בתחום זה ציינו המעסיקים את הלימודים במוסד כתנאי-סף לגיוס.

nrg ניוזלטר דיוור יומי

עוד כותרות ב-nrg:
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

בוגר מכללה? כדאי שתלמד במכללה האקדמית תל אביב או בבינתחומי
מנתוני החברה עולה כי בוגרי המכללות בישראל נמצאים בעמדת נחיתות יחסית בכל הנוגע לביקוש בוגרים בהייטק, שכן מעסיקים נוטים להעניק קדימות לבוגרי אוניברסיטאות. עם זאת  מציינת מלכה- ליברמן כי ישנם מעסיקים המוכנים לקבל גם בוגרי מכללות לתהליכי הגיוס. "בתחום התוכנה ישנן חברות שמאפשרות לבחון מועמדים שלמדו במכללה האקדמית תל-אביב יפו או במרכז הבינתחומי בהרצליה, כל עוד הם מגיעים עם ממוצע ציונים של 85 ומעלה". עם זאת הוסיפה כי בתקופות של ביקוש מוגבר לעובדים – כפי שמורגש בחודשים האחרונים בהייטק – יש מעט יותר גמישות בדרישות הסף מצד המעסיקים.

ביומד ו- Big data: הניסיון המקצועי הוא מה שנחשב
מנתוני החברה נמצא כי למרות חשיבותו של תואר ממוסד מוכר ומוביל, ישנם בשוק ההייטק בישראל מספר תחומים בהם המעסיקים מעניקים משקל רב יותר לניסיון המקצועי. לדברי מלכה- ליברמן, חברות בתחום הביומד מחפשות על פי רוב עובדים בעלי ניסיון מוכח בתעשייה ולא בוגרי אוניברסיטה, אפילו אם יש להם תארים מתקדמים. גם בתחום ה- Big data הניסיון מהווה גורם משמעותי בראייתם של המעסיקים. לצד אלה, בתחומי אבטחת-מידע, בדיקות, תמיכה וסיסטם, התואר האקדמי אינו מהווה תנאי-סף עבור מעסיקים רבים, המעדיפים לגייס עובדים בעלי ניסיון, גם כזה שהצטבר בשירות צבאי ביחידות רלוונטיות.

מלכה-ליברמן מציינת לסיכום כי הדרך הטובה ביותר עבור מועמדים היא להגיע לשוק ההייטק מצוידים בתואר המשולב בניסיון מקצועי רלוונטי: "הייתי מציעה לכל הסטודנטים לצבור ניסיון מקצועי רלוונטי כבר בזמן הלימודים. לעתים זה קריטי ויכול מאוד לשדרג את המועמד אם יש לו כבר ניסיון בהתנהלות של ארגון ובמתודולוגיות עבודה. באופן גורף, בוגר תואר שעבד בתחום כסטודנט יהיה בעל עדיפות בעיני המעסיקים ולכן חשוב עוד במהלך הלימודים לעבוד מספר שעות בשבוע, אפילו במשרה חלקית, כדי להתחיל להשתלב בחברה טכנולוגית ולצבור ניסיון".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת