החברה המלכותית הבריטית והאקדמיה הישראלית ישתפו פעולה

הסכם שיתוף פעולה מדעי הכולל תכנית מלגות חדשה למדענים צעירים נחתם בסוף השבוע בין האקדמיה הישראלית למדעים לבין החברה המלכותית הבריטית. שיתוף הפעולה יאפשר חילופי 12-15 מדענים צעירים בין המדינות

אסף גולן | 19/4/2015 13:12
החברה המלכותית הבריטית (The Royal Society) והאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים חתמו בסוף השבוע באירוע חגיגי על הסכם שיתוף פעולה מדעי הכולל תוכנית לחילופי מדענים צעירים בשלב הפוסט - דוקטורט שלהם. תכנית המלגות, בגובה של מיליון לירות סטרלינג, היא לחמש השנים הקרובות, במטרה לבנות ולחזק את הקשרים בין מדענים משתי המדינות ולקדם את המחקר המדעי בישראל ובבריטניה.

 
יח''צ
טקס החתימה יח''צ


ראוי לציין כי ההסכם עם האקדמיה הלאומית למדעים של בריטניה, מחדש מסמך שנחתם בין האקדמיות ביוני 1967 ונחתם במשכנה החגיגי של החברה המלכותית בלונדון ע"י סר פול נרס, נשיא החברה המלכותית ופרופ' רות ארנון, נשיאת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ובתמיכת קרן קוהן.

במסגרת התוכנית החדשה לחילופי מדענים יוענקו מלגות לפוסט דוקטורנטים מצטיינים. חוקרים בריטים יזכו במלגות להמשך מחקרם באוניברסיטאות בישראל וחוקרים ישראלים יזכו במלגות להמשך מחקרם במוסדות מובילים בבריטניה, לתקופה של עד שנתיים. סה"כ יבחרו 12-15 בתר-דוקטורנים מצטיינים משתי המדינות בתקופת ההסכם.

המלגות שיוענקו ע"י החברה המלכותית לישראלים יקראו:"Royal Society Kohn International Fellowships". תוכנית חילופי המדענים תכלול גם כינוסים וסדנאות בתחומים שונים במדעי הטבע בהשתתפות מדענים בכירים וצעירים. המפגשים יתקיימו לחלופין בבריטניה ובישראל, במטרה לקדם שיתוף הפעולה בין המוסדות האקדמיים בשתי המדינות.

סר פול נרס Sir Paul Nurse)), נשיא החברה המלכותית אמר כי "שיתוף פעולה בין-לאומי הכרחי לקידומו של המדע. עבור בריטניה  שהיא מעצמה מובילה בתחום המדע, חשוב להביא את טובי המדענים מרחבי העולם לעבוד בה. השיתוף הבין-לאומי לא רק מגביר את הידע המדעי אלא גם תורם לתרבות ולכלכלה. אנו גם אסירי תודה לקרן קוהן, שאפשרה את שיתוף הפעולה".

פרופ' רות ארנון, נשיאת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים אמרה כי "היות והמדע הוא שפה בין-לאומית מגשרת, המבוסס על שתוף הפעולה בין חוקרים מכל קצוות העולם, האקדמיה רואה בקיומם וקידומם של קשרי החוץ את אחד מתפקידיה החשובים.

אין ספק שהחברה המלכותית הבריטית היא אחת החשובות שבהן ולאור זאת אנו רואים בהסכם אבן דרך משמעותית בקשרי המדע של מדינת ישראל. במיוחד בימים סוערים אלה להסכם עם בריטניה יש חשיבות מהמעלה הראשונה". פרופ' ארנון הצטרפה לתודות לקרן קוהן וביקשה אף להודות אישית לסר רלף קוהן על החזון והתמיכה.


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת