ראשי > סטייליסימו > ניר צוק
בארכיון האתר
ימי קו התפר
ניר צוק מגיש שלושה מתכונים רומנטיים לעונת הפיתויים האין סופיים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
ניר צוק, שף מסעדת קורדיליה
7/7/2004 8:40
קו התפר שלי הוא לא גדר, זהו הזמן בוא האביב הלך והקיץ עדיין לא דופק בראש. עונת פיתויים אין סופית. הים עדיין נסבל, הערבים קרירים ומתחננים לבילוי בחוץ על מרפסות, או אולי לשיטוט בין קפה אחד
לשני.
 
אמי טוענת במשך שנים שקו התפר הוא הזמן האידיאלי ליצירה במטבח, בזכות אין סוף ההפתעות שישראל מציעה. תאנים גדושות עסיס, תותי עץ אדומים או לבנים, בצידי הדרך אפשר עדיין לקטוף
פרחי חרדל  לסלט, עלי גפן שנשות הברזל ימלאו באורז ואני מעדיף לסכר.

זמן קסום שיוצא מהארון, אף אחד לא מדבר עליו כאילו יאבד קיסמו; אל תתפלאו כשתיראו שפים משוטטים סהרורים עמוסיי מלוחיה, אל תנסו לעצור קשישות שלרוב אינן זזות מכורסת הטלויזיה, דוהרות לשוק לחפש משמש "שפג תוקפו" (אתה מבין עיוני, ככה הטעם הכי חזק) לריבות לנכדים.

ציניקנים יגידו שאולי הגיע הזמן לאשפז את השף הזה. עד שלא תעמדו מול דוכן עלי גפן טריים ותשאו תפילה לאל מסתורי שילחש מתכון סודי באוזניכם, אל תשפטוני.

עלי גפן מסוכרים. צילום: דודי ארדון
עלי גפן מסוכרים
המצרכים:
20 עלי גפן
2 חלבונים
1 כוס סוכר

ההכנה:
1. שוטפים את העלים היטב ומייבשים בעזרת נייר ניגוב.

2. מפזרים סוכר בצלחת שטוחה וטורפים את החלבונים.

3. מברישים את העלים במעט חלבון וטובלים בסוכר. מניחים לייבוש כיומיים על נייר פרגמנט.

4. לקשט קינוחים, לגזור לרצועות לתוך סלט ירוק ולהתענג.
 
תותי עץ באנגלז מנטה. צילום: דודי ארדון
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...
ניר צוק
נמוך, אבל עם גדול  
כשהמדוזות מתעלפות על החוף  
ימי קו התפר  
עוד...