 |
 |
|
 |
הפרח הכי לוהט |
 |
|
 |
 |
ניר צוק מגיש 2 מתכונים קרים על בסיס חרדל |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
סוף הלילה. אני דוהר בכביש ירושלים תל אביב, סיגריה ועוד אחת, עיניים שמסרבות להישאר פקוחות, בניסיון אחרון להישאר בחיים אני פותח חלון. אי שם באזור שדה התעופה הלם עז תוקף אותי; ניחוחות משכרים, כמעט אלימים פורצים לחלל הרכב הדחוס. פריחת ההדרים במלוא עוצמתה מעניקה לי תחושת התעלות. אני עוצר לצד הכביש הראשי, מחלץ עצמות ויורד אל הפרדס, עלים רעננים מתחככים בי כמו קלאב ענק של עצים. לפתע פונה אלי עץ לימון גדול ושואל אותי "הי חבר רוצה להצטרף לחבורה שלנו?". מרוב עייפות אפילו לא נראה לי מוזר שעץ מדבר אלי, ועוד בעברית. העץ הוסיף שבדיוק הם מדברים על האביב: חגים, פריחה, ועל טלאים צעירים שמגיחים לחלל העולם ודואגים לנקות את תחתית הגזע מעלים שנותרו מהעונה הקודמת. רקדנו הורה יחדיו, ושיחקנו שבע דקות בגן עדן (אני קיבלתי פומלה עסיסית). העץ הגדול העיר את תשומת ליבנו שכבר צהריים ויש ארוחה מיוחדת לכבוד אורח מיוחד (אני!). מעדנים זרמו אל השולחן, ובכל מנה כיכבו פרחי החרדל המשכרים בריחם. לשמחתי הקצתי רק בסוף הארוחה. |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
סלט פרחי חרדל ורוקט
|
 |
 |
 |
 |
חומרים: 2 צרורות רוקט 4 צנוניות רעננות 1 כוס פרחי חרדל 2 כפות שמן אגוזים 1/4 כוס שמן זית 1 לימון מלח גס
אופן ההכנה: שוטפים ומייבשים היטב את הרוקט והחרדל, פורסים צנוניות וחותכים לרצועות דקות. בקערה מערבבים את הרוקט והצנוניות, מתבלים היטב ומגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
סלט שרימפס ופרחי חרדל
|
 |
 |
 |
 |
חומרים: 20 יח' שרימפס קלוף 1 כוס פרחי חרדל 1/4 כוס שמן זית 3 עגבניות בשלות 1/2 כפית זרעי כוסברה מלח גס ופלפל גרוס
אופן ההכנה: מרתיחים בסיר מים עם מלח, ושולקים את השרימפס כדקה. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומסננים. קוצצים דק את העגבניות, שמים בקערה, מוסיפים את השרימפס ושמן הזית. כותשים זרעי כוסברה ומוסיפים לקערה. מתבלים היטב במלח ופלפל. להגשה מפזרים מלמעלה הרבה פרחי חרדל. |  |  |  |  | |
|
 |
 |
 |
|
 |
|
|

|
|
 |
|