 |
 |
|
 |
מחקר חדש: טחינה מסוכנת לתינוקות |
 |
|
 |
 |
הוספת טחינה למזון של פעוטות יכולה להוביל לאלרגיה. רופא: ''לתת טחינה מגיל שנתיים'' |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
תלונות נוסח ''התינוק שלי נורא רזה'', הן די שכיחות בטיפת חלב. אחת ההמלצות הנפוצות היא להוסיף טחינה, העשירה בקלוריות ובוויטמינים, לאוכל של התינוק. אלא שמחקר ישראלי מראה כי זה עלול להיות קטלני. במחקר, שבוצע במרכז הרפואי וולפסון ובלשכת הבריאות המחוזית בתלאביב התברר, כי הוספת טחינה למזון של פעוטות יכולה להוביל לאלרגיה לשומשום. ''מקובל להגיד לאמא שהילד שלה לא עלה מספיק במשקל, שכדאי שתוסיף לו טחינה לירקות. כנראה שהאמהות מוסיפות טחינה בשלב מוקדם, כשמערכות העיכול והחיסון של התינוק אינן בשלות'', מסביר ד''ר אילן דלאל, בכיר ביחידה לאלרגיה ואימונולוגיה בילדים במרכז הרפואי וולפסון.
''כדאי לתת טחינה במזון רק מגיל שנתיים, ולהוסיף את הטחינה בהדרגה, ולעלות במינון באיטיות''. אלרגיה לשומשום, ממנו עשויה טחינה, אינה דבר של מה בכך. ב-25 אחוזים מהמקרים נגרמת תגובה אניפלקטית (הלם), שאם אינה מטופלת בזמן עלולה לגרום למוות. ''טיפלתי בילדה שכמעט נחנקה למוות, כשנגעה בלחמניה עם 3 פירורי שומשום. יש ילדים שמפתחים אלרגיה לסלט חומוס, שלרוב מערבבים אותו עם כמה כפות טחינה. לילדים הסובלים מאלרגיה לשומשום כדאי להיזהר גם משמן שומשום ומחטיפי שוקולד שמכילים חלקי חלבה'', ממליץ ד''ר דלאל.
|  |  |  |  | |
|
 |
 |
 |
|
 |
|
|

|
|
 |
 |  | פירסום ב - nrg מעריב | אתרי מעריב  | דרושים ל - nrg  | תנאי שימוש | עזרה  | כתבו לנו   | מי אנחנו | |
|