ראשי > סטיליסימו > בריאות וכושר פותח>כתבה





מחקר חדש: טחינה מסוכנת לתינוקות
הוספת טחינה למזון של פעוטות יכולה להוביל לאלרגיה. רופא: ''לתת טחינה מגיל שנתיים''
25/4/2004   16:56 מעריב
 תלונות נוסח ''התינוק שלי נורא רזה'', הן די שכיחות בטיפת חלב. אחת ההמלצות הנפוצות היא להוסיף טחינה, העשירה בקלוריות ובוויטמינים, לאוכל של התינוק. אלא שמחקר ישראלי מראה כי זה עלול להיות קטלני.
 
במחקר, שבוצע במרכז הרפואי וולפסון ובלשכת הבריאות המחוזית בתלאביב התברר, כי הוספת טחינה למזון של פעוטות יכולה להוביל לאלרגיה לשומשום. ''מקובל להגיד לאמא שהילד שלה לא עלה מספיק במשקל, שכדאי שתוסיף לו טחינה לירקות. כנראה שהאמהות מוסיפות טחינה בשלב מוקדם, כשמערכות העיכול והחיסון של התינוק אינן בשלות'', מסביר ד''ר אילן דלאל, בכיר ביחידה לאלרגיה ואימונולוגיה בילדים במרכז הרפואי וולפסון.

''כדאי לתת טחינה במזון רק מגיל שנתיים, ולהוסיף את הטחינה בהדרגה, ולעלות במינון באיטיות''.
אלרגיה לשומשום, ממנו עשויה טחינה, אינה דבר של מה בכך. ב-25 אחוזים מהמקרים נגרמת תגובה אניפלקטית (הלם), שאם אינה מטופלת בזמן עלולה לגרום למוות. ''טיפלתי בילדה שכמעט נחנקה למוות, כשנגעה בלחמניה עם 3 פירורי שומשום. יש ילדים שמפתחים אלרגיה לסלט חומוס, שלרוב מערבבים אותו עם כמה כפות טחינה. לילדים הסובלים מאלרגיה לשומשום כדאי להיזהר גם משמן שומשום ומחטיפי שוקולד שמכילים חלקי חלבה'', ממליץ ד''ר דלאל.
 
 

שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה    עבור לפורום כתוב לעורך


סקס ודייטינג פותחהחיים הטובים פותחהורות פותח
בריאות וכושר פותחאוכל פותחעיצוב פותחאופנה פותח
  
  
   
שמור במזוודה שלח לחבר הדפסה
הוסף תגובה    עבור לפורום כתוב לעורך
בריאות וכושר פותח
מחקר חדש: טחינה מסוכנת לתינוקות
מחקר חדש: טחינה מסוכנת לתינוקות
הקרב על העיניים שלכם החל 100 אלף דולר הושקעו בקמפיין
מי אמר מאושרת
קרפ חגיגי עם מלית ירקות ירוקים
בויאבז" ירקות ושקדים, תוספת לדגים
סלט "פנצנלה"
ראגו חיטה וירקות
שלישקלך
פשטידת כרובית ותפוחי אדמה
הכי פופולרי
gdf
נלכדה חוליית הרצח מצפון ירושלים
"זה יום של כאב וכעס"
דעה

דעה סטייליסימו
דעה

נסיון ראשון
דעה

תפסיקו לאיים עלינו
  פירסום ב - nrg מעריב   אתרי מעריב   דרושים ל - nrg  תנאי שימוש   עזרה   כתבו לנו   מי אנחנו