מזכ"ל האו"ם: לא שולל האפשרות שחיילים ייחקרו

מזכ"ל האו"ם דחה את הצהרותיה של ישראל, לפיהן חיילי צה"ל לא יופיעו בפני ועדת הבדיקה הבינ"ל לחקר אירועי המשט לעזה. "לא סוכם כזה דבר", אמר באן קי מון. לדבריו, הוועדה תתמקד בבחינת ממצאיהם של גופי הבדיקה הישראליים. עם זאת, הוסיף: "אם ירצו לעסוק בעוד תחומים, עליהם יהיה לתאם עם הרשויות הישראליות"

סוכנויות הידיעות | 9/8/2010 21:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ועדת האו"ם לחקירת מבצע ההשתלטות הצה"לי על ספינות המשט לעזה תורשה לחקור חיילים – כך רמז הערב (ב') מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, יממה לפני תחילת עבודתה של הוועדה הבינלאומית, שבה נציגים גם לישראל ולטורקיה. חברי הוועדה יחלו את דיוניהם מחר בניו יורק, ויגיעו בהמשך לישראל כדי לחקור את השתלשלות התקרית בלב ים, שבה נהרגו תשעה פעילים פרו-פלסטינים ונפצעו עשרות, מהם כעשרה לוחמי שייטת.

באן קי מון נואם בטורקיה בחודש מאי.
באן קי מון נואם בטורקיה בחודש מאי. "לא נחתם שום הסכם מאחורי הקלעים". צילום ארכיון: אי-אף-פי
במסיבת עיתונאים שכינס הערב בניו יורק טען מזכ"ל האו"ם כי על פי המנדט שקיבלה הוועדה, יורשו חבריה להחליט לחקור חיילים ישראלים – וזאת בניגוד להצהרות שהשמיע ראש הממשלה בנימין נתניהו בחודשים האחרונים.

בתשובה לשאלה לגבי "שמועות" על עסקה בין האו"ם לממשלה הישראלית, שבמסגרתה הוסכם שלא לחקור חיילים – זוטרים כבכירים – הצהיר מזכ"ל האו"ם כי אמנם לא ידוע לו על כוונה חד משמעית של חברי הוועדה לחקור גורמים צה"ליים, אך הוסיף כי אם חבריה יראו לנכון לעשות כן – לא מן הנמנע שיעשו זאת. 

"לא נחתם שום הסכם מאחורי הקלעים", אמר באן. "עבודת הוועדה תתרכז בסקירת וניתוח תוצריהם של גופי הבדיקה הישראליים, במשותף עם הרשויות המקומיות", הוסיף. "אם ירצו לעסוק בתחומים נוספים, יהיה עליהם לדון בכך בינם ובין עצמם, ובתיאום צמוד

עם הגורמים הממשלתיים בישראל", הוסיף. לדבריו, הוועדה תפעל על פי "מנדט בריא".

עם זאת, גורמים דיפלומטיים בניו יורק ששוחחו עם כתב סוכנות הידיעות רויטרס טענו כי עדיין לא ברור מהו בדיוק המנדט שניתן לחברי הוועדה – הישראלי יוסף צ'חנובר, הטורקי אוזדם סנברק, נשיא קולומביה היוצא אלווארו אוריבה וראש ממשלת ניו זילנד לשעבר ג'פרי פאלמר, שיכהן כיו"ר הוועדה.

במקביל לעבודת הוועדה הבינלאומית תפעל ועדה מטעם מועצת זכויות האדם של האו"ם, שעל הקמתה הוחלט ימים אחדים לאחר מבצע ההשתלטות על ספינות המשט. גורמים ישראלים טענו במרוצת החודשים האחרונים כי ישראל לא תשתף פעולה עם עבודתה של ועדה זו.

צילום: משרד הביטחון
ה''מאווי מרמרה'', שעל סיפונה אירעו ההתנגשויות האלימות בין החיילים לפעילים, בשבוע שעבר לקראת השבתה לטורקיה. צילום: משרד הביטחון
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/pulitic_news/ -->