אביו של דני כץ: מקווה שהרוצחים לא ישוחררו
שעות לאחר שביהמ"ש הורה לוועדת השחרורים לדון שוב בבקשתם של הרוצחים אמר משה כץ כי הוא מקווה שגם הוועדה הבאה לא תשחררם

רוצחיו של דני כץ בבית המשפט העליון צילום ארכיון: ענת זכאי
משפחת כץ זעמה בעבר על ההחלטה של נשיא המדינה, שמעון פרס, לקצוב את עונשם של חמשת רוצחי בנם. הם עתרו כנגד ההחלטה של פרס לערכאות משפטיות, והבקשה שלהם נדחתה. מאז עוקבת המשפחה אחרי בקשת השחרור המוקדם של שלושה מבין חמשת הרוצחים.
היום, אחרי שפורסמה ההחלטה, גילו במשפחת כץ כי בית המשפט המחוזי בנצרת מתח ביקורת על כך שוועדת השחרורים הראשונה שהתכנסה ודחתה את בקשת השחרור המוקדם הסכימה לשמוע אותם.
הרכב השופטים מצא כשלים בהחלטת הוועדה
"לפי החוק מותר לבקש חוות של המשפחה, אבל אני לא נכנס לזה", אמר כץ. "יותר לא נוכל להופיע, אבל את מה שיש לנו לומר כבר אמרנו ושמעו אותנו. אנחנו רק מקווים שחברי הוועדה החדשה יחליטו את אותו הדבר ולא ישחררו אותם. אנחנו מקווים שאת השש-שבע שנים שיש להם עוד לרצות שהם יישבו בכלא".
שלושת הרוצחים, עלי גנאים, סמיר גנאמה ופתחי גנאמה, נידונו למאסר עולם, אחרי שהורשעו ברצח הנער בן ה-14 מחיפה, שבוצע בדצמבר 1983. לפני למעלה משנה קצב נשיא המדינה, שמעון פרס, את עונשם וקבע אותו על 30 שנות מאסר. בעקבות זאת
פנו הרוצחים לוועדת השחרורים של שב"ס, בבקשה לשחרור מוקדם על תנאי, אולם בקשתם נדחתה.
השלושה פנו לבית המשפט המחוזי בנצרת, בדרישה שישחררם כבר עתה. בית המשפט החליט לבטל את החלטת ועדת השחרורים של שב"ס, אולם לא קיבל את בקשת הרוצחים להשתחרר. שלושת הרוצחים יופנו לוועדת שחרורים נוספת, בהרכב אחר, שתדון שוב בבקשתם.
ההחלטה התקבלה לאחר שבית המשפט קבע כי החלטתה של ועדת השחרורים התקבלה בהליך לא תקין. נשיא בית המשפט המחוזי, השופט מנחם בן-דוד, אמר בדיון כי הרכב השופטים מצא כשלים בהחלטת הוועדה.