גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"ליקויים בשחרור רוצחי דני כץ"

במכתב ששלחה למש' המשפטים, טוענת משפ' כץ: בהחלטה לקצוב העונש קיימים סימני שאלה רבים

שני מזרחי | 25/9/2007 14:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ועדת השחרורים המיוחדת שבה יושבים שלושה משפטנים מהבכירים בארץ, שמעה במשך 45 דקות את סניגורם של רוצחי דני כץ, עו"ד אביגדור פלדמן, אולם אף אחד מהמשפטנים שישבו בחדר לא חשב ליידע את משפחת הקורבן ולהזמינם לוועדה להשמיע את טיעוניהם נגד הליך קציבת עונשם של הרוצחים.

רוצחיו של הנער דני כץ
רוצחיו של הנער דני כץ צילום: ענת זכאי
בתום ההליך קיבל נשיא המדינה, שמעון פרס, את עמדת הוועדה לקצוב את עונשם ל-30 שנה, ולא בחר בעונש המאסר של 35 השנים עליו המליצו שניים מחברי הוועדה.

אלה הם רק חלק מסימני השאלה שעולים מהליך קציבת עונשם של רוצחי הנער, דני כץ ז"ל, כפי שעולה ממכתב שהעבירו היום בני משפחתו באמצעות עו"ד יעקב וינרוט.

לפני כחודש הודיע פרס על החלטתו לקצוב את עונשם של רוצחי הנער דני כץ ז"ל. הנשיא החליט לקצוב את עונשם של מחמד ג'נאמה, פתחי מחמד ועלי גנאיים ל-30 שנות מאסר, בעוד שעונשם של אחמד קוזלי ועטאף סביחי נקצב ל-45 שנות מאסר, כיוון שאלו הורשעו ברצח נוסף של החיילת דפנה כרמון.

בני משפחת כץ נדהמו לשמוע על ההחלטה לקצוב את עונש הרוצחים מהתקשורת, מבלי שנעשתה אליהם פנייה כלשהי בנושא. כשהשמיעו את טענותיהם בפני ועדת החוקה, ציינה מנהלת מחלקת החנינות במשרד המשפטים, עו"ד איימי פלמור, כי חוסר יידוע בני המשפחה הוא אכן תקלה, אך אין הדבר פוגם בהחלטה.

היום, לאחר שקיבלו בני המשפחה את המסמכים הרלוונטיים להחלטת הנשיא פרס, הם נדהמו לגלות סימני שאלה רבים שעולים ממסמכים אלו, סימני שאלה אותם הם העלו במכתב ארוך ומפורט שנשלח לגורמים הקשורים בקבלת ההחלטה.
אף אחד לא טרח ליידע את המשפחה

הנקודה הצורמת ביותר אותה העלו בני המשפחה מתייחסת לכך שוועדת השחרורים המיוחדת נתנה לסניגורם של הרוצחים 45 דקות כדי לטעון בפניהם, אולם אף אחד מחברי הוועדה לא טרח ליידע את משפחת כץ ולזמנם להשמיע טיעוני נגד, זכות שעומדת להם לפי חוק זכויות לנפגעי עבירה.

 דני כץ ז''ל
דני כץ ז''ל צילום ארכיון
"החוק קובע כי רק 'במקרים חריגים' תאפשר ועדת השחרורים המיוחדת לאסיר לטעון בפניה בכתב, ואילו במקרה זה, החליטה הוועדה לאפשר לעו"ד פלדמן לטעון בפניה בעל-פה לא פחות מ-45 דקות", כותבים בני המשפחה.

"לדאבוננו,
נתונים מיוחדים אלו שהובילו את הוועדה לזמן את עו"ד פלדמן, לא הובילו אותה לאפשר גם למשפחת כץ להשמיע את קולה בעניין, או לכול הפחות להעביר את  עמדתם המסודרת בכתב", הם הוסיפו.

חברי הוועדה היו חלוקים בדעתם

אי זימון בני המשפחה הוביל לטענתם, לטעות משפטית קריטית ביותר. הוועדה שמעה את טיעוניו של עו"ד פלדמן, שלפיהם יש לקצוב את עונשם של הרוצחים לפי החוק הישן (שנהג להעמיד את עונש מאסר העולם על 24 שנים). אולם, אם היו מזמנים את בני המשפחה היו מגלים שהפסיקה אינה מסכימה עם גישה זו.

לטענת בני המשפחה, חברי הוועדה היו חלוקים בדעתם בעניין קציבת עונשם של מחמד ג'נאמה, פתחי מחמד ועלי גנאיים. בעוד ששניים מהם חשבו שיש להעמיד את עונשם על 30 שנות מאסר, סברו שני חברים נוספים כי יש לקצוב את עונשם ל-35 שנים.

בעקבות סימני שאלה אלו והטעויות המשפטיות שגילו בני המשפחה, הם פנו הבוקר באמצעות עו"ד וינרוט לכל הגורמים העוסקים בסוגיה כדי לשמוע את עמדתם. בנוסף, הם ביקשו שלא יינקטו צעדים נוספים, עד לאחר שישמעו את טענותיהם.

מלשכת שר המשפטים, דניאל פרידמן, נמסר כי המכתב התקבל בלשכה והועבר לתגובתה של מנהלת מחלקת החנינות במשרד המשפטים, עו"ד פלמור. לאחר שזו תיתן את תגובתה, ישיב גם שר המשפטים  לבני המשפחה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים