טלנובלה: השמן הכי מושמץ בסבון הכי אורגני
אופרת סבון שלמה: משפחת ברונר משווקת לעולם סבון ידידותי לסביבה, אבל משתמשת בסבון דקלים, שאינו ממש אקולוגי ואורגני. הסבון בכה מאוד. לא עוצר בירוק, חלק ג'
- לא עוצר בירוק, חלק א': מים חיים
- לא עוצר בירוק, חלק ב': ריח של בחירות

סבון אורגני, משפחת ברונר צילום: יוסי אלוני
מה יש להגיד - נהנינו: הסבון מתאפיין במגע נעים ובארומה עדינה, עושה חשק להתקלח, גם אם המחיר הופך את המקלחת לתענוג יקר - שילמנו 18.90 שקל (ליחידה, לא לחבילה). אמנם ממדיו של הסבון נדיבים- 140 גרם (רוב הסבונים נמכרים ביחידות של מאה גרם), אבל גם זו חתיכת הוצאה. מצער לגלות שלייצור אתי - שבו כל המשתתפים בתהליך מתוגמלים בהגינות - יש תג מחיר שלא קל לעמוד בו.
אבל המחיר הוא לא הפרט המטריד היחיד על האריזה. אחד המרכיבים בסבון הוא שמן דקלים. שמן הדקלים הפך לאחרונה לאויב הסביבה הרשמי. התאגידים מאוהבים בו: הוא פונקציונלי, זול, ומוחדר לרבים ממוצרי המזון המעובדים. אלא שכדי להבטיח אספקה שוטפת שלו, מבראים בשנים האחרונות שטחים עצומים של יערות גשם
ונוטעים במקומם דקלים. ארגוני הסביבה בעולם קראו לציבור להחרים מוצרים שמכילים שמן דקלים. אז מה עושה השמן המושמץ הזה בסבון הכי אקולוגי ואורגני בסביבה?
שי פרידמן, מנכ"ל "אקוגרין", יבואנית מוצרי ד"ר ברונר לישראל, אומר שאין סתירה. להפך. לדבריו, שמן הדקלים שבסבונים הוא תוצר של תהליך אקולוגי ואתי מובהק: "המשפחה הקימה לצורך העניין קואופרטיבים של חקלאים אורגניים בגאנה וסרי לנקה. החברים בקואופרטיבים הם חקלאים שבבעלותם דונמים ספורים של מטעי דקלים, שבגלל חוסר כדאיות הפסיקו לטפח אותם באופן מסחרי ובמקרים רבים נטשו אותם. עכשיו סוף סוף הם מקבלים פרמיה הוגנת, ולכן חזרו לעבד ולשקם את המטעים, ובכל מקרה כדי להפיק את שמן הדקלים הזה לא נכרת אפילו עץ אחד".