פנייה למזוז: מינוי לא כשיר נוסף בוועדה
קואליציית אנשי המילואים פנתה למזוז לבדוק את מינויו של מוטי שרף ליועץ התקשורתי של ועדת וינוגרד. אנשי המילואים טוענים כי שרף סייע לצה"ל בהסברה התקשורתית של המלחמה בצפון
במכתב, שהועבר למזוז באמצעות עו"ד ערן לב, נכתב כי הוועדה שכרה את שירותיו של שרף לשם ביצוע פעולות יחסי ציבור וגיבוש אסטרטגיה תקשורתית. אנשי המילואים מציינים במכתבם כי שרף מגיע מהסקטור הפרטי ומייצג, בין השאר, את משטרת ישראל, רכבת ישראל וכמה גופים עסקיים נוספים אשר יש להם יש אינטרסים ומטרות אשר עלולים לעמוד בניגוד למחויבות הציבורית של הוועדה.
אנשי המילואים טוענים עוד כי באמצעי התקשורת פורסם ששרף שימש במהלך המלחמה בצפון כיועץ לצה"ל, מה שמעורר תמיהות נוספות ביחס להעסקתו כיועץ בוועדה שאמורה, בין השאר, לחקור את תפקודו של הצבא במלחמה.
בנוסף, טוענים אנשי המילואים כי שכירת שירותי יחסי ציבור היא תמוהה ביותר, שכן תפקיד הוועדה הוא לבצע חקירה בעניין ציבורי בעל חשיבות עליונה, תוך שמירה על עיקרון השקיפות המלאה, דבר אשר אינו מתיישב עם עיסוק בשיווק וביחסי ציבור.
עוד מבקשים אנשי המילואים ממזוז לבדוק מדוע נבחר דווקא משרד יחסי ציבור של שרף, האם נעשה מכרז, היכן פורסם המכרז, אם אכן התקיים, מי הגופים אשר התמודדו לתפקיד דוברות הוועדה, מהו השכר המשולם לשרף, האם הוא משולם על חשבון הקופה הציבורית, מהו המנדט שניתן לשרף על ידי הוועדה והאם הוא מוגבל להוצאת הודעות שוטפות לתקשורת, או שמא הוא מוסמך גם לתדרך כתבים, עורכים וגופי תקשורת בתדרוכי רקע.
בנוסף שואלים אנשי המילואים האם ניתן להסיק
בוועדת וינוגרד מיהרו לספק הסברים. "הוועדה מעוררת עניין רב בציבור, ורואה צורך בהעברת מידע מסודר, שכן מדובר במטרה חשובה", אמר יו"ר הוועדה אליהו. "על כן הוחלט על מינוי דובר לוועדה. יודגש כי הליך הבחירה בו נבחר מוטי שרף נעשה בהתאם לכללים של נציבות שירות המדינה".
ביום חמישי האחרון הודיע מזוז כי ימנע את מינויו של מני בן-חיים לתפקיד מרכז ועדת וינוגרד בשל עברו הפעיל במפלגת קדימה. "מדובר במפלגה שאת פעילותה והתנהלותה אמורה לבדוק הוועדה", כתב מזוז בהחלטה שפרסם, "ועלולה להיווצר מראית עין של ניגוד עניינים".
במכתב ששיגר מזוז אל השופט בדימוס וינוגרד, הסביר היועץ המשפטי כי בדיקת כשירותו של בן-חיים לשמש כמרכז ועדת הבדיקה נעשתה בעקבות פניות שהגיעו אליו בנושא. "לאחר בחינת הדברים, הגעתי לכלל מסקנה כי קיימת מניעה למנות את מר בן-חיים לתפקיד זה, וזאת בשל החשש למראית עין של ניגוד עניינים ולפגיעה באמון הציבור בעבודת הוועדה", כתב מזוז לוינוגרד.
לפני כשלושה שבועות ביקש נחום אדמוני, מי שהיה מיועד לכהן כחבר בוועדת הבדיקה להתנהלות הממשלה במלחמת לבנון השנייה, לפרוש מהתפקיד. הודעת הפרישה של אדמוני הגיעה לאחר שכמה ימים קודם לכן קראה לו התנועה לאיכות השלטון להסיר את מועמדותו לתפקיד, בעקבות פרסום בגלי צה"ל לפיו רעייתו של אדמוני מונתה בעבר על-ידי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לשלוש משרות אמון.