עיני: "100 מובטלים יעלו למדינה יותר מלהזרים סיוע למפעל"
יו"ר ההסתדרות בשיחת טלפון עם יעקב גלברד: "סגירת תפרון תהיה חלמאות". בהמשך לפרסום במעריב עסקים: יו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים פנה לראש הממשלה בבקשה להתערב בפרשה
- ברוש: "קרנות הסיוע של הממשלה פועלות באופן עקום"
בשיחתם אמר עיני כי הוא "מקווה שכבר בימים הקרובים נוכל להתכנס יחד עם הבנקים, נציגי משרד האוצר ועם נציגי התמ"ת כדי לחלץ פיתרון ולהציל את 1,000 העובדים שפרנסתם כרגע נמצאת בסכנה".
"מדובר במפעל מרוויח בדרך כלל, שנקלע בשנה האחרונה לקשיים עקב המשבר הכלכלי. זהו מפעל שבהחלט צריך לקבל סיוע", הוסיף עיני. "צריך להבין ש-100 מובטלים יעלו למדינה הרבה יותר מאשר להזרים סיוע למפעל. לא מדובר בהרבה כסף. אם תפרון בסופו של דבר תיסגר זו תהיה חלמאות".
לטענת יו"ר ההסתדרות המקרה של תפרון מבטא את יחסן של ממשלות ישראל לפריפריה. "לממשלות ישראל לא ממש היה אכפת מהפריפריה. הבעיה קיימת בעיקר שם. מפעל באופקים או בקריית שמונה אינו דומה למפעל בתל אביב כי במרכז יש אלטרנטיבות לתעסוקה. עובד שנפלט ממפעל בפריפריה הקושי שלו הופך לגדול יותר".
עיני אמר כי משרד האוצר ושר האוצר חייבים לגלות רגישות גדולה יותר למקרים כמו תפרון: "בקרנות הסיוע הקיימות היום יש ביורוקרטיה רבה וקריטריונים נוקשים לקבלת הלוואות. אני חושב שבמקרים כאלה יש לנהוג קצת יותר בגמישות".
כפי שפורסם במעריב עסקים, פנה הבוקר (א') נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים,שרגא ברוש, במכתב אל ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בנושא קרנות הסיוע של הממשלה, על רקע המשבר אליו נקלעה חברת תפרון המעסיקה כ-1,000 עובדים באזור הצפון.
במכתבו טען ברוש, כי תפרון היא קרבן של המשבר הכלכלי העולמי ומצוקת האשראי, וכי היא פנתה לקרנות סיוע ממשלתיות ונדחתה.
לדבריו, עם פרוץ המשבר הכלכלי התריעה לשכת התיאום כי המגזר העסקי צפוי לעבוד בפני מחנק אשראי אשר עלול לסכן פעילותם של עסקים רבים בישראל. עוד מציין ברוש כי על מנת להתמודד עם התרחיש שהציגה הלשכה הקימה המדינה קרנות הלוואה בערבות המדינה - המרכזית ביניהן הקרן לעסקים בינוניים - אולם אופן פעילותן לא אפשר גישה לעסקים שבאמת נזקקו להן.
"מסקרים שערכנו,
"לצערנו בימים אלו בעיית האשראי פוגעת באופן משמעותי בעסקים רבים ומסכנת את מקום עבודתם של רבבות עובדים כאשר דוגמת מפעל תפרון הנה אחת מני רבות", כותב ברוש במכתב. "לנוסח הסכנה הממשית והמיידית ליכולת התאוששותו של המגזר העסקי ולמקום עבודתם של רבבות עובדים אבקש את התערבותך בשינוי מבנה הקרנות בערבות מדינה כך שאכן ישרתו את מטרת הקמתן - שמירה על שרידות העסקים שנפגעו מהמשבר הכלכלי באמצעות הגדלה משמעותית של הזמינות לאשראי".