אדמוני פרש מוועדת הבדיקה
יו"ר הוועדה לשעבר, שהפך לחבר מן המניין בוועדת וינוגרד, החליט לפרוש. במקומו מונה האלוף במילואים חיים נדל. הממשלה צפויה לאשר ההרכב ביום ראשון
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי היועץ המשפטי, מני מזוז, אישר את חברותם בוועדה של השופט בדימוס וינוגרד כיו"ר, כמו גם את כהונתם של הפרופסורים רות גביזון ויחזקאל דרור, ושל האלופים במילואים מנחם עינן וד"ר חיים נדל.
ראש הממשלה הודה לאדמוני על היענותו לבקשתו לכהן בוועדה. גורם מקורב לראש הממשלה עדכן כי בניגוד לפרסומים, לא הציע אולמרט לאהרן ברק, הנשיא היוצא של בית המשפט העליון, כל תפקיד רשמי בפגישתם אמש. בסביבתו של אולמרט הגדירו את הפגישה בין ראש הממשלה לברק כ"פגישת פרידה".
שרי הממשלה יצביעו על הקמת הוועדה ביום ראשון הקרוב. המתנגדים הנחרצים להקמת הוועדה הם כמה משרי העבודה. אופיר פינס ואיתן כבל צפויים להתנגד בהצבעה, מאחר והם תומכים בהקמת ועדת חקירה ממלכתית, ואילו השרים שלום שמחון, יצחק הרצוג ובנימין בן אליעזר יתמכו בעמדתו של ראש הממשלה ויצביעו בעד הקמת ועדת וינוגרד. יו"ר המפלגה ושר הביטחון, עמיר פרץ, צפוי להימנע בהצבעה, כך להערכתו של בכיר במפלגה. שרת החינוך, יולי תמיר, טרם הצהירה על עמדתה.
בקרב שרי הממשלה האחרים הדעות חלוקות. שר התחבורה, שאול מופז, אשר הודיע כי הוא תומך בהקמת ועדת חקירה ממלכתית, צפוי גם הוא להימנע. מנגד, שרי ש"ס נוטים לתמוך בהקמת הוועדה, אך יגבשו את עמדתם הסופית רק לאחר שיקבלו את פסיקת הרב עובדיה יוסף. גורם בכיר במפלגה אמר כי הרכב הוועדה אינו גורם להתנגדות ציבורית, ומאחר והוא אושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה, גבוהים הסיכויים שש"ס תתמוך בה.
ועדת וינוגרד תאפשר טיפול משפטי שונה
הודעת הפרישה של אדמוני אמש מגיעה לאחר שבתחילת השבוע קראה לו התנועה לאיכות השלטון להסיר את מועמדותו לתפקיד, בעקבות פרסום בגלי צה"ל לפיו רעייתו של אדמוני מונתה בעבר על-ידי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לשלוש משרות אמון. "מינויה יוצר מחויבות שלך כלפי ראש הממשלה, ובשל כך עליך להסיר את מועמדותך", קראו בתנועה לאיכות השלטון.
על-פי הדיווח, אולמרט,
בהיותו שר התמ"ת, מינה את נינה אדמוני פעמיים כדירקטורית ופעם נוספת כמשקיפה בוועדה מיוחדת במשרד התמ"ת. ועדה זו היתה אחראית על מתן היתרים לחברות זרות.
עוד התברר כי אדמוני משמשת כנציגה של חברה אמריקנית שיש לה קשרים עסקיים חברת "בואינג", המספקת חלקים לחיל האוויר.
ביום שני השבוע החליט ראש הממשלה להקים ועדת בדיקה ממשלתית בראשותו של השופט בדימוס אליהו וינוגרד, לאחר שקיים התייעצות עם חברי ועדת אדמוני על אופי הוועדה. בלשכת ראש הממשלה מדגישים כי השינוי באופי הוועדה היה מקובל על חבריה.
הוועדה החדשה בראשות השופט וינוגרד תאפשר, למעשה, טיפול משפטי שונה לחלוטין מזה שאיפשרה ועדת אדמוני, שעה שהעדים שיובאו בפניה יזכו לחיסיון, והחלטותיה יהיו מחייבות הרבה יותר.