בית חולים הדסה, פועל בניגוד להחלטות ועדת גרמן ולהסכם ההבראה עליו חתם
בניגוד להסכם ההבראה, עליו הנהלת בית חולים הדסה חתומה, בו נכתב איסור מפורש על ניתוחים פרטיים בשעות הבוקר, מאחורי הפרגוד מבוצעים ניתוחים פרטיים אסורים. ניתוחים המכניסים לרופאים שכר של 254 מיליון שקלים בשנה.
כך שבזמן שהרופאים בבתי החולים נהנים מהשכר השמן המתווסף לכיסם, והנהלת בית החולים נהנית מהנתח, החולים הציבוריים סובלים מהמתנה אין סופית לניתוחים, שאינם במסגרת השירות הפרטי.
בין החלטות ועדת גרמן שפורסמו בטרם מלחמת צוק איתן, נרשמו שתיים חיוניות ביותר: ביטול השר"פ (שירות רפואה פרטי) בבתי החולים הציבוריים - המדינה מעתה תממן את כל פעילותם של בתי החולים, במקום שהחולים עצמם, ישלמו מכיסיהם עבור רפואה פרטית, בבתי חולים ציבוריים, וקיצור תורים: המדינה תקצה מיליארד שקלים לקיצור תורים במערכת הבריאות, כולל העסקה ...
"הגם את, שולה?"
הטרגדיה האנושית במקרה של שולה שקן ואהוד אולמרט, חושפת פן אפל נוסף, הבגידה האנושית, ומציגה במלוא העליבות, כי אתה יכול להיות איש אמונו של אדם במשך 40 שנה ולמכור אותו בחמש דקות.
הטור הזה לא יעסוק בשוחד שקיבל אולמרט, בפרשת הולילנד, או בהרשעתו. גם לא בפרשת מעטפות הכסף בה הואשם אולמרט ואף לא בהאשמות נגד שולה זקן בפלילים, בפרשות ראשונטורס, טלנסקי, רשות המסים. וכמובן בפרשת הולילנד.ההתמקדות היא חד וחלק, בטוויסט המפתיע בסיפור. בהסתבכות העלילה. ברגע בו מכרה שולה זקן את אולמרט, ע"י חשיפת הקלטותיו שאף הן בוצעו בסתר ובמרמה.
הרגע הזה שהפך את בטנם של אזרחי המדינה, והותיר את כולנו, יחד עם אולמרט, חשופים ופעורי פה, למול גבולותיו הרעועים של האמון האנושי. כך שבעת אולמרט הפך למוכה גורל, אנחנו נפגענו מהריקושטים.
שולה זקן, עמדה בצלו של אולמרט החל ...
קרנית פלוג הביעה התנגדות לחינוך המקצועי בתיכון
על פי הפרסומים בעיתונות, נגידת בנק ישראל קרנית פלוג, הביעה התנגדות לחינוך מקצועי בתיכון. לדבריה היום בנאום בכנס אלי הורביץ: "בשוק העבודה המודרני שהוא דינמי ומשתנה, חינוך מקצועי כבר בשלב בית הספר עשוי להתיישן עד לתום השירות הצבאי של בני הנוער".
אך האמת היא, שחינוך מקצועי בבתי הספר התיכוניים, על פי התכנית החדשה שמציע משרד החינוך, מהווה אלטרנטיבה מצוינת לאלו שלא יתאפשר להם לרכוש מקצוע אחר בעתיד. ובניגוד לתכנית הקודמת, קרי: "הסללה", התכנית הנוכחית אינה מתייגת את אלו שילמדו מקצוע תעשייתי, אלא מאפשרת להם את אפשרות הבחירה בין לעסוק במקצוע בו למדו בתיכון, לבין המשך לימודים גבוהים בעתיד.
בתחילת שנות ה- 90 נסגרו בישראל בתי הספר המקצועיים, משיקולים תקציביים ופגעו באופן ישיר באותו "מפלט מקצועי", של אותם אלו ...