יעקב ברסימנטוב נולד בטורקיה ב-1939 ועלה לישראל עם משפחתו עם שוך קרבות מלחמת השחרור. בגיל 18 הוא התגייס לצה"ל ושירת בצנחנים ובחיל המודיעין. בגיל 29 הוא התגייס למוסד, שם עסק בעיקר בתחום התקשורת והסיוע המבצעי בארץ ובחו"ל.
בשנת 1982, כשעבד במסגרת תפקידו בשגרירות ישראל בפריז ושב לביתו עם רעייתו ובתו בת ה-8, ניגשה אליו ז'קלין אסבר, צעירה חובשת כומתה לבנה, וירתה שלושה כדורים שהובילו למותו. ארגון "הפלגים המהפכניים החמושים הלבנוניים" לקח אחריות על הפיגוע. ברסימנטוב ז"ל הותיר אחריו אישה ו-3 ילדים.

איש המוסד יעקב ברסימנטוב | צילום: המרכז למורשת מודיעין (מל"מ)
על פי דבריו של גיל קסרי, ראש שלוחת "נתיב" בחו"ל לשעבר, בנו בן ה-17 של ברסימנטוב, שהיה מחוץ לבניין ושמע את הרעש, רדף אחרי המחבלת, אך זו איימה עליו בירי והוא נסוג. קסרי הוסיף כי על פי הידוע לו, המחבלת נפטרה מסרטן שנים לאחר הפיגוע.
הכי מעניין
בפוסט שפרסם קסרי בפייסבוק נחשף כי ג'ורג' איברהים עבדאללה, שהיה ראש "הפלגים המהפכניים החמושים הלבנוניים", הסגיר עצמו לצרפתים מתוך פחד מנקמה יהודית, ואלו עצרו אותו. אך ב-1986 נחתמה עסקה עם ארגון הטרור לשחרורו של עבדאללה, בתמורה לשחרורו של נספח התרבות של צרפת בלבנון שנחטף על ידי הארגון. לאחר שהמחבלים שחררו את בן הערובה, הצרפתים הפרו את התחייבותם ולא שיחררו את עבדאללה, לאחר שגילו במחבוא ששוייך לארגון את האקדח עימו נרצחו ברסימנטוב והנספח הצבאי אמריקני, צ'ארלס רוברט ריי. עבדאללה הועמד למשפט ב-1987 ונגזר עליו מאסר עולם.

ג'ורג' איברהים עבדאללה בבית המשפט, 1986 | צילום: AFP
היום (חמישי) בית משפט לערעורים בפריז הורה על שחרורו. על פי החלטת בית המשפט, עבדאללה בן ה-74 ישוחרר ביום שישי הבא מבית הכלא בלנמזן, דרום-מערב צרפת - בתנאי שיעזוב את שטחה של צרפת ולא ישוב אליה לעולם.
עבדאללה נחשב לאחד האסירים הוותיקים ביותר בצרפת, שכן רוב האסירים המרצים מאסר עולם משתחררים לרוב בתוך פחות מ-30 שנה. ארצות הברית, שהייתה צד אזרחי בהליך, התנגדה לשחרורו בעקביות, אך בלבנון נשמעו לאורך השנים קריאות תכופות לשחררו.
בנובמבר האחרון כבר הורה בית משפט בצרפת על שחרורו בכפוף לגירושו, אך הפרקליטות ערערה על ההחלטה בטענה כי לא שינה את השקפתו הפוליטית - וההליך נעצר, אך כעת השחרור אושר.