11 רשויות ערביות ודרוזיות עומדות בראש רשימת היישובים ששיעור המאובחנים בקורונה בהם הוא הגבוה בישראל – שבועיים לאחר עיד אל־אדחא. במשרד הבריאות סבורים שזו תוצאת החגיגות ההמוניות, וחוששים מעלייה דומה בתחלואה במגזר החרדי והכללי לאחר חגי תשרי.
כתבות נוספות באתר מקור ראשון:
– הדרמה בחצר סדיגורה: האלמנה נגד הרבי המנוח
– בעיני חז"ל, גם תלמיד הוא מודל לחיקוי
– השר אוחנה למשטרה: לא מקובלים עלי כתבי אישום על "קריאת שמע" בהר הבית
חלק מהעלייה בתחלואה מיוחס להרחבת הבדיקות ביישובים הערביים, שבחלקם נמדדו שיעורי אבחון מדאיגים של יותר מ־20 אחוזים מהנבדקים (שיעור האבחון הארצי נע עתה בין 6 ל־9 אחוזים). בדיוני קבינט בשבוע שעבר נידונו דרכים להפחית את התחלואה. סגר כללי לא נבחן לעת עתה.

"אנחנו חייבים להקפיד שתוצאות החג במגזר הערבי לא יחזרו על עצמן בחגים היהודיים", אמר ביום חמישי האחרון המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו. "זה עניין של התנהגות ציבורית וקהילתית". במשרד הבריאות ובמנהלת "מגן ישראל" בראשות פרופ' רוני גמזו עמלים על מדיניות מגבלות לחגי תשרי, ובוחנים מגוון מתארים להתכנסויות בתפילות ובארוחות החג.
שר הפנים אריה דרעי פנה לראשי הערים וביקש שיאפשרו מנייני תפילה מצומצמים בחגים. בינתיים לא ברור אם מגבלת עשרים המתפללים בחלל סגור ושלושים המתפללים במרחב פתוח תיוותר על כנה. אפשרות נוספת היא שבתי כנסת גדולים יפוצלו במחיצות למתחמים.
מספר מקרי הקורונה המאומתים בישראל חצה בסוף השבוע האחרון את ה־100 אלף ועומד היום על 102,150. מספר המאובחנים החדשים אתמול עמד על 720. 408 מתוכם מוגדרים חולים קשה, ו-112 מונשמים. 825 איש מתו עד כה במגפה בישראל.
"אנחנו בשגרת קורונה. מערכת הבריאות מתפקדת, המשק חוזר לעצמו, ולא חייבים להציב יעדים קיצוניים", אומר פרופ' גרוטו. "הירידה תהיה איטית משחשבנו. סגר יהיה לא נכון גם אם יביא לירידה מהירה בקצב התפשטות המחלה".